Alege un sponsor

duminică, 30 decembrie 2007

Accidente judeţele Prahova, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Buzău, Braşov, Harghita, Bacău, Constanţa şi Tulcea


Şoferii au mers sâmbătă noapte cu viteza melcului, pentru că vizibilitatea pe multe porţiuni de drum a fost sub 50 de metri.

Ceaţa a pus cele mai multe probleme în judeţele Prahova, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Buzău, Braşov, Harghita, Bacău, Constanţa şi Tulcea. Situaţia nu a fost mai bună nici pe autostradă Bucureşti-Piteşti.

Mulţi dintre şoferi au tras pe dreapta în speranta că "norul de ceaţă" se va mai risipi. N-a fost chip, aşa că s-au lăsat păgubaşi şi au pornit din nou la drum. De această dată, însă, cu o viteză de 40-50 de kilometri pe oră, deşi în mod normal limita maximă este de 130 de kilometri.

Ceaţa le-a dat bătăi de cap şi celor care au ajuns în ţară cu avionul. O aeronavă de la Roma şi una de la Barcelona nu au putut ateriza pe aeroportul Băneasa din cauza vizibilităţii reduse, aşa că au fost redirecţionate spre Aeroportul Otopeni.
Sursa

Inconştienţă, accidente şi viteză pe şoselele Bucureştiului!



Nouă oameni au fost implicaţi în accidente produse din cauza vitezei şi a şoselelor acoperite de polei.

În cel mai grav caz, un şofer a apăsat cu sete pedala de acceleraţie, a intrat cu viteză într-o curbă de pe Splaiul Independenţei, a derapat pe şoseaua acoperită cu mâzgă şi a izbit cu 170 de km pe oră maşina ce venea regulamentar pe contrasens.

În maşina acroşată se aflau cinci persoane - trei dintre ele au fost duse la spital, iar una se află în stare gravă. În cealaltă maşină, o victimă a avut nevoie de descarcerare.

Un alt accident s-a petrecut în zona Izvor a Capitalei. Un şofer nu a acordat atenţie unei coborâri în pantă, a derapat, a acroşat mai întâi o pubelă de gunoi, iar apoi a lovit un stâlp de înaltă tensiune. Tânărul a fost transportat la spital şi se află în afara oricărui pericol.

Şi pe Calea Plevnei un cuplu a ajuns la spital după ce maşina lor s-a oprit într-un stâlp de pe marginea şoselei. Nici aici şoferul nu a fost atent la carosabilul alunecos.
Sursa

Accidente Satu Mare: Patru tineri au fost răniţi într-un grav accident rutier



Adolescenţii se întorceau în oraş dintr-o altă localitate. Au ajuns în stare gravă la spital după ce maşina în care se aflau s-a izbit puternic de un parapet de beton.

Şoferul, un tânăr de 19 ani, venise din Anglia să facă sărbătorile de iarnă în familie. Anul Nou îl va petrece acum la spital. Avea carnet de conducere doar de şase luni, dar asta nu l-a împiedicat să apese acceleraţia până la podea ca să ajungă mai repede acasă.

Toti cei patru tineri aflaţi în masină au vârste cuprinse între 14 şi 19 ani. Doi dintre ei au ajuns la spital în comă.

Din primele verificări, se pare că şoferul nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Indicatorul de la bordul maşinii s-a blocat la 90 de km pe oră, iar poliţiştii aproximează că autoturismul înmatriculat în Anglia circula cu mai mult de 140 de km pe oră.
Sursa

sâmbătă, 29 decembrie 2007

Patru morţi, într-un cumplit accident produs pe DN1, în Nistoreşti



Cei patru veneau de la Cornu, unde fuseseră în vizită la nişte rude. Vroiau să ajungă acasă, în Breaza. O manevră greşită le-a curmat însă viaţa.

Printre victime se numără şi un băieţel de numai un an şi jumătate şi mama sa. Maşina în care se aflau cei patru a fost lovită în plin de un microbuz. De vină este, se pare, şoferul autoturismului. Acesta a încercat să întoarcă pe o şosea cu patru benzi, fără să se asigure.

Trupurile victimelor au fost scoase din maşină de un echipaj de la descarcerare.

Circulaţia pe DN1 în zonă s-a desfăşurat cu dificultate pe un singur sens, mai bine de două ore.
Sursa

Accident Bistrita Coldău: Trei oameni au murit în urma unui grav accident pe DN 17



Totul s-a întâmplat după ce un autoturism a intrat într-o ambulanţă, în dreptul localităţii bistriţene Coldău.

Şoferul Salvării venea din Beclean, după ce transportase acasă un pacient care se întorcea de la dializă. Conducea un autoturism care urma să fie casat la sfârşitul anului. Maşina nu a rezistat impactului cu autoturismul mult mai puternic în care se aflau patru tineri, iar şoferul a murit pe loc.

Au decedat şi şoferul celeilalte maşini şi pasagerul din dreapta sa, iar cei doi tineri de pe bancheta din spate sunt în stare gravă la spital.

Circulaţia pe DN 17 a fost blocată mai bine de o oră în zonă, iar cozile s-au întins pe kilometri întregi pe ambele sensuri de mers.


Şoferul ambulanţei urma să se pensioneze la 1 ianuarie, iar maşina pe care o conducea trebuia să fie trimisă la casare.
Sursa

vineri, 28 decembrie 2007

Accident Nistoreşti, Prahova, 4 morti

Patru persoane şi-au pierdut viaţa într-un grav accident de circulaţie petrecut, vineri seară, pe DN 1, în dreptul localităţii prahovene Nistoreşti, citând surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Sursele citate au declarat pentru Mediafax că în acccident au fost implicate două autovehicule: un autoturism Dacia şi un microbuz de transport persoane.
Sursa

20 de victime in plus pe drumurile muresene

In activitatea zilnica de supraveghere, indrumare si controlul traficului rutier precum si in cadrul actiunilor organizate, au fost aplicate un numar de 57 643 sanctiuni contraventionale, fiind retinute un numar total de 4 978 permise de conducere, din care 3 670 in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicole pe drumurile publice pe timp limitat si un numar de 572 in vederea anularii.
Sursa

joi, 27 decembrie 2007

Accident Drobeta Turnu Severin: Patru tineri aflaţi în stare de ebrietate, implicaţi într-un grav accident



Cei patru tineri din Drobeta Turnu Severin au ajuns la spital. La volan se afla un băiat de 20 de ani fără permis şi care abia se ţinea pe picioare.

Şoferul conducea cu viteză nebună pe bulevardul din centrul oraşului. Din cauza vitezei, a zăpezii şi a stării avansate de ebrietate nu a mai putut stăpâni maşina şi s-a izbit violent de un stâlp şi apoi de o altă maşină parcată pe stradă.

E o minune că toţi cei patru tineri au scăpat cu viaţă din maşina făcută zob. Imediat, la locul accidentului a sosit un echipaj de la descarcerare. Culmea e că tot tinerii s-au arătat nemulţumiţi că sunt scoşi din maşina distrusă şi s-au pus pe scandal.

Cei patru tineri petrecuseră împreună de Crăciun într-un bar din Drobeta Turnu Severin. Şoferul autoturismului a refuzat recoltarea de probe biologice şi s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis.
Sursa

Accident în lanţ pe Valea Oltului!



Două camioane şi două autoturisme s-au lovit puternic, iar un bărbat a murit pe loc. O tânără de 26 de ani ar putea rămâne infirmă, după ce piciorul i-a fost smuls.

Mai multe echipaje de poliţişti şi drumari au sosit rapid la faţa locului. În urma impactului, soţia şi fiica şoferului care se pare că a provocat tot accidentul au ajuns la spital.

În stare critică se află o femeie de 26 de ani care ar putea rămâne fără un picior. Medicii de la Sibiu vor decide dacă pot face reconstrucţia sau o vor trimite pe rănită de urgenţă într-o altă clinică.
Sursa

Accident Nades, Mures: DN13: Accident soldat cu rănirea a două persoane

Accidentul s-a produs în apropierea localităţii mureşene Nadeş când şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului, într-o curbă periculoasă, şi a lovit un autocamion.

Potrivit primelor informaţii, una din cele două persoane rănite - un bărbat şi o femeie, cu vârste de 23-24 de ani, este în stare gravă, informează Mediafax.
Sursa

Accident Basarabi, Constanţa: Doi şoferi, la un pas de moarte în urma unui accident auto



Maşinile celor doi s-au ciocnit frontal în oraşul Basarabi, din judeţul Constanţa.

Automobilele s-au făcut praf, dar cei aflaţi la volan au scăpat cu răni uşoare. Unul dintre şoferi a trăit emoţii cumplite până să coboare din maşina care era să ia foc.

Martorii spun că unul dintre şoferi a scăpat maşina de sub control şi a intrat pe contrasens. Din faţă venea însă un alt autoturism pe care l-a lovit în plin.

Imediat după impact, de sub capota uneia dintre maşini a început să iasă un fum gros. Şoferul s-a salvat însă la timp, iar focul a fost stins de pompierii veniţi de urgenţă la locul accidentului. Ambii conducători auto au fost transportaţi la spital. Unul s-a ales cu mai multe răni, iar celălalt cu o mână ruptă.

Localnicii spun că porţiunea respectivă de şosea este extrem de periculoasă şi că acolo au loc frecvent accidente.
Sursa

Accident Bistriţa: A ajuns cu maşina in râu pentru că a vrut să evite un câine



Un tânăr şofer a fost salvat de pompierii militari de pe capota maşinii scufundate în Bistriţa Ardeleană.

Imediat după ce maşina s-a oprit în râu, tânărul şofer s-a refugiat pe capotă şi a sunat la 112 să ceară ajutor. Aşa l-au găsit pompierii care au avut nevoie de o barcă pneumatică pentru a-l aduce la mal.

Frigul de minus 10 grade Celsius şi curentul puternic al apei au îngreunat operaţiunea de salvare a şoferului. Tânărul a scăpat din accident fără nicio zgârietură, dar îngheţat până în măduva oaselor.

Tânărul susţine că nu avea viteză mare, dar a derapat când a încercat să evite un câine apărut brusc pe şosea.
Sursa

miercuri, 26 decembrie 2007

Grave accidente de circulaţie la Galaţi şi Sinaia



Au venit din Italia să-şi petreacă sărbătorile cu cei dragi, dar au ajuns la spital. Este aventura nefericită a unor tineri ale căror maşini s-au ciocnit pe o şosea lângă Galaţi.

Cinci oameni sunt în stare critică la spital. Maşina în care se aflau doi tineri şi copilul lor în vârstă de un an a derapat într-o curbă, după care a ricoşat într-un autoturism de pe contrasens. Şi în această maşină se aflau tot români care veneau din Italia la rude. Ca prin minune, doar copilul a scăpat teafăr.

În Sinaia, un tânăr care se grăbea să ajungă la un club, împreună cu prietenii lui, a derapat cu maşina într-o curbă şi a lovit alt autoturism de pe contrasens. O a treia maşină a intrat în ei. Doi tineri în vârstă de 20 şi 21 de ani au ajuns în comă la spital. Amândoi erau în maşina celui care a provocat accidentul. După ce îşi va reveni, tânărul responsabil de accident va fi cercetat penal pentru că a băgat în spital şapte oameni.
Sursa

Accident Timisoara : Doi îndrăgostiţi au murit arşi de vii într-un accident auto


Familii îndoliate în noaptea de Ajun. Doi tineri din Timişoara, un băiat de 27 de ani şi prietena lui, au ars de vii după ce maşina lor s-a lovit în plină viteză de un cap de pod şi a luat foc.

Martorii povestesc şocaţi că au zărit pentru o clipă cum maşina în care se aflau cei doi tineri a trecut pe lânga ei ca o săgeată, într-o depăşire incoştientă. Câteva secunde mai târziu, au văzut cum maşina se loveşte de parapetul de beton al podului. Automobilul s-a transformat într-o minge uriaşă de foc din care cei doi nu au mai putut ieşi.

Tinerii vor fi înmormântaţi cu trei zile înainte de Anul Nou.
Sursa

marți, 25 decembrie 2007

Accidente Pasajul Unirii dinspre Piaţa Universităţii

O maşină a derapat azi-noapte pe mâzga de pe şosea la intrarea în Pasajul Unirii dinspre Piaţa Universităţii. Femeia aflată la volan a pierdut controlul maşinii, s-a izbit mai întâi de un pilon şi s-a oprit apoi în parapetul de pe marginea drumului.

Femeia se grăbea să ajungă acasă şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Acul vitezometrului s-a oprit abia la 120 de km/h. În urma impactului, motorul a fost aruncat la cinci metri de maşină iar uleiul s-a împrăştiat pe şosea.

Din fericire, şoferiţa a ajuns la spital doar cu câteva răni la picioare.

La doar câteva minute de la accident, pe sensul opus de circulaţie, un alt şofer neatent a lovit autoturismul din faţa lui, care încetinise.
Sursa

luni, 24 decembrie 2007

Accident comuna Brâncoveneşti din Mureş: Ambulanţă spulberată pe şosea



Tragedie în seara sfântă! O femeie în vârstă de 54 de ani a murit după ce ambulanţa în care se afla a fost izbită de o maşină al cărei şofer s-a lansat într-o depăşire aberantă.

În comuna Brâncoveneşti din Mureş, ambulanţa a fost izbită din faţă de o maşină care a intrat pe contrasens. Femeia care şi-a pierdut viaţa o însoţea pe fiica ei pe jumătate paralizată. Tânăra fusese externată din spital şi mergea spre casă, să-şi petreacă sărbătorile în familie.

Şoferul care a provocat accidentul şi prietena lui au fost şi ei răniţi grav. Tânăra care abia ieşise din spital a fost dusă din nou la camera de urgenţe şi apoi în sala de operaţie, ca şi bărbatul de la volanul ambulanţei.

Şoferul care a provocat accidentul a rămas fără permis de conducere şi va fi cercetat pentru omor din culpă.
Sursa

Accident Timiş: 2 fete au murit într-un accident, o a treia, în stare gravă



Două tinere au murit într-un teribil accident rutier produs astăzi în judeţul Timiş. O a treia a fost grav rănită, după ce maşina în care se aflau a derapat şi a intrat într-un copac. Niciuna dintre fete nu împlinise 30 de ani.

Accidentul s-a produs după ce femeia aflată la volan a intrat într-o depăşire, însă nu a mai reuşit să controleze maşina pe şoseaua acoperită de polei. Autoturismul a derapat şi a ajuns într-un copac. Medicii au făcut eforturi disperate pentru a o salva pe şoferiţă, însă tânăra a murit în braţele lor.

Cele trei tinere erau colege de serviciu. Lucrau la agenţia unei bănci din Jimbolia şi mergeau la lucru, vorbind probabil despre Crăciun. Două dintre ele nu au mai apucat sărbătoarea, iar a treia este acum în spital.
Sursa

Accident soseaua Chitila Bucureşti: Băut şi fără carnet, un tânăr a fugit de la locul accidentului!



Un tânăr fără permis de conducere a urcat băut la volan şi, după ce a lovit maşina, a fugit şi de la locul accidentului.

Tânărul a derapat cu maşina pe Şoseaua Chitila din Capitală şi a intrat în refugiul de tramvai. Era însoţit de trei prieteni, care s-au făcut şi ei nevăzuţi după accident.

Poliţiştii le-au dat însă repede de urmă, iar şoferul fără acte riscă acum cinci ani de închisoare pentru vătămare şi fugă de la locul accidentului.
Sursa

Carambol pe Drumul Naţional 3, DN3 în judeţul Constanţa



Nu mai puţin de 25 de maşini s-au tamponat din cauza poleiului şi ceţii dense. Printre autovehiculele avariate se află şi o maşină a Poliţiei Rutiere care se afla în misiune.

Accidentul în lanţ s-a produs după ora opt dimineaţa, când şoseaua era acoperită cu polei, iar vizibilitatea era sub 30 de metri.

O maşină a luat foc după ce a fost lovită din spate de alt autoturism. Şoferul s-a ales cu arsuri la mâini, din cauză că a încercat să stingă incendiul. Pentru cele întâmplate, toată lumea dă vina pe drumari.

Poliţiştii îi roagă insistent pe şoferi să circule cu o viteză mai mică de 30 de kilometri la oră şi să păstreze distanţa faţă de celelalte maşini.
Sursa

duminică, 23 decembrie 2007

Accident Iaşi: Clipe de spaimă! Un autocar cu 44 de oameni s-a răsturnat



Maşina a derapat într-o curbă în apropiere de vama Sculeni din cauza poleiului, iar pasagerii spun că şi-au simţit moartea aproape. Ca prin miracol, toţi au scăpat teferi.

Autocarul a ieşit de pe şosea în viteză şi s-a răsturnat pe o parte pe câmp. Pasagerii au căzut grămadă unii peste alţii, fără să înţeleagă ce se întâmplă.

În stare de şoc, oamenii au ieşit cât de repede au putut din autocarul răsturnat. Se temeau că poate exploda în orice clipă.

Poliţiştii l-au amendat pe şofer. Mergea cu viteză prea mare, deşi era ceaţă iar pe şosea se formase polei.
Sursa

Accident Măneciu, Prahova: Doi localnici din Măneciu, Prahova, au murit zdrobiţi de un TIR


Un TIR a derapat într-o curbă, iar remorca a ajuns pe contrasens şi a strivit de pereţii unei case o bătrână de 65 de ani şi un tânăr de 21.

Femeia de 65 de ani venea de la biserică şi mergea spre casă împreună cu un vecin de-al ei. Erau pe trotuar, când un TIR care mergea pe cealaltă bandă a derapat.

Oamenii nici n-au avut timp să fugă. Remorca s-a îndreptat în viteză spre ei şi i-a strivit de zidul unei case. Îngroziţi, trecătorii şi şoferul camionului au chemat ambulanţa, dar cei doi erau morţi când au venit medicii.

Martorii spun că şoferul TIR-ului a încercat să evite o maşină parcată neregulamentar şi aşa s-a întâmplat nenorocirea, însă poliţiştii au dat însă alt verdict. Accidentul s-a produs pe fondul nereducerii vitezei la condiţiile de trafic.

Şoferul TIR-ului, un bărbat de 40 de ani, poate primi pentru ucidere din culpă şapte ani de închisoare.
Sursa

Accident Veresti Suceava: Pentru a doua oară în numai două zile: Coliziune între un tren şi un autoturism: un om şi-a pierdut viaţa,



Pentru a doua oară în numai două zile, în localitatea suceveana Vereşti, o altă maşină a fost lovită de tren iar accidentul s-a soldat cu un mort. Zona pare lovită de un blestem.

Accidentul s-a petrecut în această dimineaţă, la o trecere la nivel fără bariere, aflată la un kilometru de cea în care s-a petrecut accidentul de ieri, soldat cu doi morţi şi doi răniţi.

De data aceasta, în maşina lovită de tren se aflau două persoane. Şoferul, un bărbat de 32 de ani din comună, nu s-a asigurat şi autoturismul a fost acroşat de un tren de călători.

În urma impactului şoferul a murit pe loc. Pasagerul din dreapta a scăpat ca prin minune doar cu o sperietură şi cu câteva zgârieturi. Bărbatul a refuzat chiar să urce în ambulanţă pentru a fi examinat de medici la spital.
Sursa

Accident Hunedoara: Doi morţi într-un accident pe o şosea din Hunedoar



Destin cumplit pentru doi tineri din Bucureşti, pentru care vacanţa de Crăciun s-a sfârşit tragic pe o şosea din Hunedoara. Cei doi au murit azi noapte într-un accident cumplit.

Şoferul a adormit probabil la volan, iar maşina s-a izbit de un tir încărcat cu cărămidă, care mergea regulamentar. Era trecut de miezul nopţii când maşina celor doi se apropia de Orăştie. Drumul liber îmbia la viteză. Oboseala a fost însă cea care l-a făcut pe şofer să-şi piardă concentrarea. Şi-a condus maşina direct sub roţile tirului.

Zeci de şoferi au rămas blocaţi în cozi kilometrice până când poliţiştii au terminat măsurătorile. Un echipaj de la descarcerare a scos trupurile naînsufleţite din maşină.

Portbagajul maşinii era plin de bagaje şi cadouri, semn că cei doi mergeau undeva pentru sărbători. Nici airbagurile, nici centurile de siguranţă nu au putut să-i salveze. Impactul a fost extrem de puternic, iar femeia de 31 de ani şi bărbatul de 36 au murit pe loc.

Poliţiştii îi avertizează pe toţi cei care pleacă la drum zilele acestea să circule cu atenţie şi să ţină cont şi de starea şoselei.
Sursa

Accident Cluj: Nenororocire după nenorocire, pentru o familie din Cluj!



După ce acum o lună au condus-o pe ultimul drum pe Diana, o tânără care s-a sinucis din cauza datoriilor pe care le adunase la cămătari, azi-noapte, verişoarele ei au fost victimele unui grav accident de circulaţie.

Un şofer neatent a lovit maşina în care se aflau şi le-a rănit pe ele şi pe mama lor. Şoferul care ieşea dintr-o benzinărie nu a călcat decât puţin pedala de acceleraţie. A fost suficient cât să nu se mai poată încadra şi să intre pe contrasens, unde se afla maşina familiei Olteanu.

Din fericire, fetele de 6 şi 9 ani, aflate în stare mai gravă, au fost duse la timp la spital. La fel ca mama lor. Tatăl Dianei a fost printre primii care au ajuns la locul accidentului. Când au aflat ce s-a întâmpat, câţiva prieteni de-ai Dianei s-au grăbit să ajungă în zonă, să fie alături de familia ei.
Sursa

Urmărire ca-n filme, azi noapte, pe străzile Capitalei pe şoseaua Colentina



Un şofer extrem de grăbit a ignorat semnalul unor poliţişti care l-au remarcat în trafic şi s-a întrecut apoi cu ei pe şoseaua Colentina.

La un moment dat, a pierdut controlul volanului, a lovit alte trei maşini şi s-a oprit într-un stâlp de pe marginea drumului. Circul însă abia atunci a început, când şoferul a pretins că nu-şi mai găseşte actele.

A urmat o discuţie lungă şi întortocheată cu şoferul. Poliţiştii au bănuit iniţial că maşina ar fi furată, pentru că în acte figura cu o altă culoare. L-au dus pe şofer la secţie ca să lămurească totul.

În urma accidentului, un bărbat a fost rănit. Dacă şoferul va fi găsit vinovat, el riscă să stea ani buni după gratii.
Sursa

sâmbătă, 22 decembrie 2007

Accident Veresti Suceava: O familie din Suceava, spulberată într-un accident pe calea ferată!



Soţia şi mama unui tânăr de 26 de ani au pierit pe loc, iar tatăl şi mătuşa lui sunt în agonie la spital.

Bărbatul a scăpat cu viaţă doar pentru că a coborât să se uite dacă vine trenul. Sub ochii lui, locomotiva unui tren de marfă i-a ucis soţia şi mama.

În stare de şoc, tânărul de 26 de ani s-a prăbuşit apoi în zăpadă. Tatăl său şi o mătuşă au fost scoşi din maşina făcută zob de medicii de la ambulanţă.

În loc de sărbători, familia se pregăteşte acum de două înmormântări. Localnicii din Vereşti spun că nenorocirea s-a întâmplat pentru că bariera de la trecerea peste calea ferată a fost desfiinţată. Au făcut zeci de sesizări la CFR, însă nu au fost băgaţi în seamă.
Sursa

Accident podul Izvor din Capitală



Un şofer neatent a plonjat cu maşina în apele îngheţate ale râului Dâmboviţa.

Pâna când au sosit echipele de intervenţie, ghinionistul s-a urcat pe capota maşinii.

Cu hainele ude leoarcă şi tremurând de frig, şoferul a rezistat eroic timp de 30 de minute, până când echipajul de scafandri a ajuns la el. Bărbatul aproape intrase în şoc hipotermic când a fost adus la mal şi preluat de ambulanţă.

Accidente DN 1, între Bucureşti şi Ploieşti



La ieşirea din Buzău, şase maşini şi un TIR s-au ciocnit, iar două persoane au fost rănite. Şi pe DN 1, între Bucureşti şi Ploieşti, maşinile lovite stăteau înşirate pe marginea şoselei.

Pe şoseaua care leagă Buzăul de Urziceni, un şofer care a făcut o depăşire n-a văzut din cauza negurei că se apropie o maşină din sens opus şi a lovit-o. Câteva secunde mai târziu, un microbuz a intrat în cele două maşini, iar în spatele lui, un TIR n-a mai putut frâna la timp. Nici TIR-ul nu a scăpat întreg. L-a lovit un autoturism care venea din spate. Un minut mai târziu, alţi doi şoferi care mergeau cu viteză au văzut prea târziu maşinile accidentate şi le-au lovit.

A fost o călătorie cu ghinion şi pentru şoferii care mergeau spre Valea Prahovei. Ceaţa nu i-a lăsat să vadă la mult de 30 - 40 de metri în faţă. Între Bucureşti şi Ploieşti, pe marginea drumului, staţionau o mulţime de maşini avariate.

Şoferii care s-au ferit de aglomeraţia de pe DN1 şi au ales ruta Bucureşti-Târgovişte-Sinaia au nimerit şi ei în capcană. Ceaţa groasă nu i-a lăsat să meargă cu mai mult de 10 kilometri pe oră.
Sursa

Accident Buzau: Carambol la ieşirea din Buzău, provocat de ceaţă



Un accident în lanţ s-a produs astăzi la ieşirea din Buzău din cauza ceţii şi a poleiului. Şase maşini şi un TIR au fost implicate în carambol. Două persoane au fost rănite şi sunt acum la spital.

Încă de la primele ore, drumurile din Buzău au fost învăluite de-o ceaţă densă, iar vizibilitatea a fost redusă. Asta a fost şi cauza accidentului în lanţ. Un şofer care a făcut o depăşire n-a văzut că se apropie o maşină din sens opus şi a lovit-o.

Câteva secunde mai târziu, un microbuz s-a lovit de cele două maşini, iar, în spatele lui, un TIR n-a mai putut frâna la timp. Şi camionul a fost lovit de un autoturism.

Un minut mai târziu, alţi doi şoferi care mergeau cu viteză au văzut prea târziu maşinile care se ciocniseră şi au intrat în plin în ele. La ieşirea din Buzău se circulă greu, se merge pe un singur sens şi s-au format coloane lungi de câţiva kilometri.
Sursa

Doi tineri au ajuns aseară la spital, după ce au intrat cu maşina într-un stâlp de metal de pe Bulevardul Aviatorilor



Se pare că şoferul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei, a derapat pe mâzga de pe şosea şi s-a răsucit. În maşină se aflau cinci tineri care plecaseră spre un supermarket, la cumpărături de Crăciun.

Puţin mai târziu, o maşină de la SMURD Bucureşti a intrat într-un transformator de curent electric. Din fericire, cele patru persoane care se aflau în maşină - doi medici, un asistent şi şoferul - au scăpat fără nicio zgârietură.
Sursa

Accident cu scandal pe drumul dintre Piteşti şi Slatina



Un argeşean a provocat noaptea trecută un accident care a blocat vreme de două ore circulaţia pe şoseaua Piteşti-Slatina.

Bărbatul a scăpat nevătămat, dar două persoana aflate în maşina pe care a lovit-o au fost grav rănite. Prietenii şi rudele lor s-au strâns imediat la locul accidentului şi au vrut să-l ia la bătaie pe şoferul imprudent.

Tânărul întors din Italia conducea un BMW şi se îndrepta spre Slatina. La un moment dat, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens într-un autoturismul Tico.

Accidentul s-a petrecut pe o porţiune de drum acoperită cu gheaţă şi polei. Şoferul care a provocat accidentul a dat vina pe starea proastă a drumului. El a explicat că s-a obişnuit cu autostrăzile curate lună din străinătate şi nu se mai descurcă pe drumurile proaste de la noi.

Martorii spun însă că tânărul circula cu viteză mare. Poliţia urmează să lămurească acum circumstanţele în care s-a produs coliziunea.
Sursa

vineri, 21 decembrie 2007

Accident Bucureşti: Accident în intersecţia Matei Voievod cu strada Agricultorilor



O maşină s-a oprit într-un copac, iar o alta într-o casă de pe marginea drumului, după ce unul dintre şoferi nu i-a acordat prioritate celuilalt.

Semafoarele nu funcţionau, iar şoseaua era acoperită cu mâzgă. Şoferii au derapat când au încercat să frâneze şi au ieşit uşor din carosabil.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă maşinile celor doi şoferi au fost grav avariate.
Sursa

Accident Constanţa: Un şofer care a provocat un accident, căutat


Poliţiştii din Constanţa au organizat filtre în tot judeţul şi încearcă să prindă pe un şofer fugar.

Bărbatul a intrat pe contrasens şi a lovit două maşini la ieşirea din oraş spre localitatea Valul lui Traian.

Cinci oameni au fost răniţi, trei dintre ei sunt în stare gravă.

Martorii au povestit că şoferul vinovat ar fi fost băut. El a fost de acord să meargă la spital pentru recoltarea probelor de sânge. Le-a spus medicilor că vrea să se spele pe faţă, să-şi cureţe sângele. A dispărut apoi fără urmă.

Şoferul este căutat acum în tot judeţul.
Sursa

Accident mortal în cartierul Drumul Taberei din Capitală



Un bărbat a sfârşit lovit de o maşină de teren, după ce a încercat să traverseze strada printr-un loc nepermis. Victima se întorcea de la o petrecere, unde, cel mai probabil, băuse.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a murit imediat după impact. Maşina de teren l-a luat în plin pe capotă şi l-a lovit puternic la cap. Şoferul n-a apucat să frâneze la timp, chiar dacă abia plecase de la semafor.

Cu toate că martorii condamnă neatenţia victimei, poliţiştii vor continua cercetările pentru a afla cum s-a petrecut totul.

În Constanţa, un şofer care nu s-a asigurat la ieşirea de pe o străduţă pe bulevardul Mamaia a fost izbit de o altă maşină care circula regulamentar.

Din fericire, şoferul vinovat s-a ales doar cu câteva răni uşoare şi a fost dus imediat la spital. Va rămâne însă fără permis de conducere şi va trebui să plătească pentru pagubele produse.
Sursa

Accident Oradea : Vicepreşedintele CJ Bihor, implicat într-un accident auto



Maşina lui a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un TIR care s-a oprit într-o casă de pe cealaltă parte a şoselei.

Se pare că autoturismul în care se afla vicepreşedintele Ştefan Seremi a depăşit o coloană de maşini şi a fost acroşată de un TIR care nu a mai avut timp să frâneze.

Vicepreşedintele a scăpat cu răni uşoare, dar maşina lui este avariată. Seremi a refuzat să fie luat de salvare şi a plecat cu o altă maşină la Oradea.

Colegul său de partid, celălalt vicepreşedinte al CJ Bihor, a fost cu el la spital şi a cofirmat că Seremi este în afara oricărui pericol şi nu a fost internat.
Sursa

Accident Deva



Norocul vieţii, pentru un bărbat de 27 de ani din Deva, care s-a izbit cu maşina de un copac, s-a răsturnat pe calea ferată şi a reuşit să iasă din autoturismul care a luat foc.

Omul a scăpat doar cu nişte vânătăi, dar a fost ore în şir în stare de şoc. Când şi-a revenit, le-a spus poliţiştilor că o dubiţă i-a acroşat maşina, iar şoferul a fugit. Oamenii legii verifică declaraţia lui şi dacă se dovedeşte adevărată, şoferul vinovat va fi cercetat penal
Sursa

joi, 20 decembrie 2007

Statistici vanzari auto noi

Statistici vanzari auto noi:
LINK

Accidente Constanta: Peste 100 de accidente produse ieri în Constanţa, din cauza poleiului


Poliţiştii din Constanţa au avut o noapte agitată. Din cauza şoselelor transformate în sticlă, numai ieri s-au produs aproape 100 de incidente rutiere.
Sursa

Accident Gorj: Trei fraţi şi cumnatul lor, morţi într-un cumplit accident rutier


O nenorocire a sfâşiat azi noapte o familie din Gorj. Trei fraţi au pierit într-un cumplit accident de circulaţie, după ce maşina lor s-a izbit de un copac. Odată cu ei şi-a pierdut viaţa şi cumnatul lor.

Liniştea dintre două localităţi din Gorj s-a stins azi noapte sub forfota oamenilor care căutau supravieţuitori. Sub neputinţa martorilor, sub ţipetele unei femei care şi-a pierdut trei fii şi un ginere. Patru băieţi care nu împliniseră încă 30 de ani.

Câmpul presărat cu trupuri fără viaţă este greu de privit. Bucăţi din maşină au fost împrăştiate peste tot. Nici una suficient de mare ca să-ţi poţi da seama ce fel de autoturism era. Una dintre portiere e înfăşurată pe copacul în care maşina a intrat, probabil, cu o viteză foarte mare.

Cei care au ajuns primii la locul accidentului au împietrit de neputinţă. Singurul supravieţuitor a fost preluat de una dintre cele patru ambulanţe care au ajuns în zonă. Medicii au zăbovit mult lângă fiecare cadavru, în speranţa că vor simţi un fir de viaţă.

Urmează ca poliţiştii să afle dacă şoferul era cumva băut şi a pierdut controlul maşinii. Accidentul de azi-nopate este cel mai grav înregistrat în judeţul Gorj în ultimii trei ani
Sursa

Accident Târgu Mureş: Un şofer şi-a parcat maşina în râu



Un şofer din Târgu Mureş a avut ghinionul să plonjeze cu maşina în albia râului care traversează oraşul. Omul susţine că nu avea viteză şi dă vina pe drumari ca nu au curăţat carosabilul de polei.

După trei ore, maşina a fost scoasă cu ajutorul unei macarale. Drumarii au ajuns şi ei la locul accidentului tot după trei ore.
Sursa

Accident Iaşi: O fetiţă de 12 ani a căzut dintr-un maxi-taxi, din mers



Se pare că ultimul călător care a coborât nu a închis bine uşa.

Pentru că microbuzul era plin, copilul s-a sprijinit de uşă, a căzut şi s-a rostogolit pe asfalt. A avut totuşi noroc: din spate nu veneau alte maşini, iar microbuzul nu avea viteză.

Fetiţa s-a lovit puternic la cap şi a fost dusă la spital. Acum starea ei este stabilă. Poliţiştii au început o anchetă şi au stabilit că şoferul nu era băut. El ar putea fi acuzat de vătămare din culpă.
Sursa

miercuri, 19 decembrie 2007

Accident in lant pe o autostrada din Italia

Mamaia: Tinerii teribilişti se întrec în derapaje pe gheaţă în parcări



De când a dat frigul, zeci de tineri se adună noaptea în parcările pustii din staţiunea Mamaia, să-şi încerce talentele în derapaje pe gheaţă.

Nu îi sperie nici poliţia, nici gândul că joaca lor se poate sfârşi tragic, în orice clipă.

Oamenii legii spun că nu au ce să le facă. Parcările nu sunt considerate drum public, aşa că nu au motiv să îi amendeze.
Sursa

Accident Cluj : un jucător al U. Cluj a lovit şapte maşini



Autoturismele erau parcate pe o stradă din Cluj. Sandu Negrean, fotbalist al clubului Universitatea Cluj, era supărat, se pare, pentru că fusese pus pe liber.

S-ar fi consolat cu mai multe pahare de băutură. Poliţiştii confirmă că fotbalistul avea 0.83 alcolemie. Martorii susţin că atacantul îl avea alături şi pe băieţelul lui în vârstă de 6 ani.

Atacantul în vârstă de 32 de ani a fost pus marţi pe lista de transferuri de la Universitatea Cluj.

Fotbalistul are acum dosar penal şi a rămas fără permis de conducere. Pagubele la cele şapte maşini avariate de el se ridică la câteva zeci de mii de euro, dar fotbalistul are asigurare.
Sursa

Accident Mihail Kogalniceanu Constanta E60 si accident în lanţ pe drumul naţional Brăila-Buzău, în raza localităţii Filipeşti


Accidentul s-a petrecut în apropiere de Piaţa Mihail Kogălniceanu din Constanţa. Alţi doi tineri au ajuns la spital după ce maşina a derapat din cauza poleiului.

Băiatul de la volan a vrut să depăşească un alt autoturism, dar a derapat pe o porţiune de şosea acoperită cu gheaţă. Maşina s-a izbit violent de un parapet metalic şi s-a făcut praf. Tânăra care stătea pe locul din dreapta faţă a murit pe loc. Mult mai norocoşi, şoferul şi fata de pe banchetă au ajuns la spital, dar au scăpat cu viaţă.

Fără să se gândească o clipă că pot să îşi piardă viaţa dintr-o prostie, zeci de tineri din Constanţa se dau în spectacol în parcările din staţiunea Mamaia. Îngroziţi, poliţiştii din Constanţa vor să facă razii în fiecare noapte pentru a-i opri pe aceşti puşti inconştienţi
Sursa

Un şofer care a intrat într-o depăşire fără să se asigure a provocat un accident în lanţ pe drumul naţional Brăila-Buzău, în raza localităţii Filipeşti.
Sursa

Accident Iasi: Un tânăr a murit în urma unui grav accident de circulaţie



Un tânăr de 24 de ani a murit şi prietenul lui a fost rănit după ce maşina lor a derapat din cauza poleiului, s-a rostogolit şi s-a izbit violent de un copac.
Sursa

Accident în lanţ în apropiere de Buzău


Patru maşini au fost avariate după ce un camion cu încărcătură agabaritică s-a rupt, pur şi simplu, în două.
Sursa

marți, 18 decembrie 2007

Accident Stefanesti Ilfov: Un stâlp doborât de un TIR a blocat circulaţia trenurilor


Un stâlp de înaltă tensiune a stat aseară ore în şir în calea trenurilor, după ce a fost pus la pământ de un TIR. Şoferul a pierdut controlul volanului, fiind orbit de luminile unei maşini care venea din faţă.
Sursa

Ludovic Orban, ministrul transporturilor a fost implicat, duminică la prânz, într-un accident rutier pe şoseaua Cotroceni din Capitală

Maşina pe care o conducea a derapat şi a intrat într-un autoturism parcat pe marginea şoselei. Din fericire, ministrul nu a făcut victime, din accident rezultând numai pagube materiale.

Orban a mers la poliţie abia a doua zi, când i-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile şi a primit cinci puncte penalizare, pentru că depăşise deja limita legală de 24 de ore în care poate fi anunţat un accident rutier.

Sursa

luni, 17 decembrie 2007

Accident Oradea: Grav accident rutier, provocat din cauza neatenţiei


Un bărbat a ajuns la spital cu răni grave şi alţi trei s-au ales cu capetele sparte, după ce maşina lor a fost proiectată într-un copac de pe marginea şoselei, din cauza unui şofer prea curios.

Autoturismul a lovit cu putere Dacia şi a proiectat-o într-un copac de pe marginea şoselei. Unul dintre pasageri a fost transportat la spital cu răni grave, iar şoferul şi alţi doi pasageri s-au ales cu răni la cap şi la picioare.

Din fericire, toţi au scăpat cu viaţă, pentru că aveau centurile de siguranţă, iar airbagul s-a deschis la timp.

Totul pentru că unul dintre şoferi era atent la cu totul altceva decât la trafic - se uita la un microbuz care derapase. Poliţiştii au făcut măsurători şi vor stabili cine se face vinovat de producerea accidentului
Sursa

Accidente Mihailest Buzau, Hunedoara Tătărăşti, din cauza condiţiilor nefavorabile


Poleiul şi zăpada viscolită au făcut victime azi-noapte, pe mai multe şosele din ţară.

O femeie a murit, iar alta a fost grav rănită, după ce autoturismul în care se aflau a derapat şi a intrat într-un TIR, în apropierea localităţii buzoiene Mihăileşti. În automobil se aflau doi soţi, fiul lor şi o prietenă de familie. Veneau de la Bacău şi mergeau acasă, la Bucureşti.

Un alt accident asemănător a avut loc în localitatea hunedoreană Tătărăşti. Un şofer în vârstă de 57 de ani s-a înscris în depăşirea unui TIR, fără să vadă că din sensul opus se apropia un altul. A vrut să frâneze, dar a patinat pe şoseaua acoperită cu gheaţă.

Din cauza accidentului, zeci de maşini au stat în loc mai bine de două ore.

Vremea i-a încercat greu azi-noapte pe şoferi în zona Curburii Buzăului. Probleme sunt pe 30 de drumuri naţionale, care au sectoare acoperite de polei şi zăpadă.

În judeţul Harghita, gheaţa atinge trei centimetri pe unele porţiuni de şosea. În judeţul Vrancea, o bună bucată din DN 2D este acoperită de 5 centimetri de gheaţă. În întreaga ţară au intervenit aproape 300 de utilaje de deszăpezire, care au împrăştiat 1.300 de tone de material antiderapant.

Chiar şi aşa se circulă cu dificultate în nord-vestul şi în sudul ţării acolo unde ninsoarea nu s-a oprit încă. Dacă aveţi drum prin judeţele Bihor şi Sibiu, riscaţi să aveţi probleme cu ceaţa. În unele zone, vizibilitatea este sub 50 de metri.
Sursa

Incidente violente la Focşani: Un şofer, aproape să fie linşat!


Supărat că nişte muncitori de la o fabrică de confecţii protestau blocând o stradă, un şofer a forţat trecerea şi a rănit câţiva oameni. Imediat, mulţimea furioasă a sărit să-l linşeze pe şofer.

În cele din urmă, poliţiştii au apărut în zonă şi au calmat lucrurile.

Cele câteva sute de muncitori de la fabrica de confecţii blochează însă şi acum strada. Oamenii sunt supăraţi pentru că nu şi-au primit salariul şi nu vor avea nici primă de Crăciun
Sursa

Accident pe şoseaua Colentina, cauzat de o bordură



O bordură desprinsă din scuarul de pe mijlocul şoselei l-a făcut pe un şofer să derapeze şi să intre într-un microbuz care venea din sens opus.

Şoferul intra în Bucureşti pe şoseaua Colentina şi nu se aştepta să întâlnească ditamai bordura. El spune că nu a avut cum să o evite, aşa că maşina a patinat direct în vehiculul de pe contrasens. În urma accidentului, soţia şoferului a ajuns la spital cu răni uşoare.
Sursa

Accident Arad: TIR încărcat cu mere, spulberat de rapidul Budapesta-Bucureşti


Locomotiva şi primul vagon au sărit de pe şine. Nimeni nu a fost rănit, dar călătorii s-au speriat cumplit. Circulaţia în zonă a fost oprită aproape toată noaptea.

Accidentul s-a petrecut la miezul nopţii, la o trecere de nivel cu calea ferată de pe centura Aradului. Un şofer de TIR din Republica Moldova nu a respectat semnalele acustice şi luminoase şi a fost surprins pe şine de rapidul care tocmai please din gara Arad.

Trenul circula cu aproape 100 de kilometri la oră şi mecanicul nu a avut cum să evite impactul. Locomotiva şi primul vagon au sărit de pe şine. Pasagerii au tras o spaimă soră cu moartea.

Mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă au sosit la faţa locului, ca să înlăture rămăşiţele remorcii de pe calea ferată.

O locomotivă a tractat apoi vagoanele neafectate înapoi în gara Arad, de unde cei aproximativ 350 de pasageri au fost trimişi cu alte trenuri spre destinaţie. Locomotiva şi vagonul care au sărit de pe şine vor fi ridicare de un utilaj special în cursul acestei dimineţi.
Sursa

duminică, 16 decembrie 2007

Accident Arad: Trei morţi în urma unui accident rutier, în centrul oraşului calea Victoriei



Accidentul a avut loc în jurul orei 4. Trei oameni au murit pe loc, iar o tânără de 19 ani se zbate între viaţă şi moarte.

Martorii spun că totul s-a întâmplat din vina unui şofer care a vrut să întoarcă pe mijlocul drumului. Un taximetru care circula regulamentar nu a putut evita impactul şi l-a lovit în plin. Taximetristul şi clientul aflat în dreapta au murit pe loc. O tânără aflată pe bancheta din spate a fost rănită grav. Nici şoferul vinovat nu a scăpat cu viaţă. Pompierii de la descarcerare l-au scos cu greu din maşina strivită în partea din faţă.

Circulaţia pe Calea Victoriei din Arad a fost oprită până când poliţiştii au terminat cercetările.
Sursa

sâmbătă, 15 decembrie 2007

20.000 de romani au murit in ultimii opt ani in accidente de masina


Harta neagra a accidentelor rutiere - cele mai periculoase sosele din Romania

Sursa

Accidente în lanţ, în Bucureşti şi Constanţa


Carambol, aseară, la Constanţa, unde două maşini s-au ciocnit, iar una a ricoşat în alte două parcate regulamentar pe marginea drumului.

În urma coliziunii, pasagerul uneia dintre maşini a fost rănit, însă este în afara oricărui pericol. Poliţiştii i-au testat pe cei doi şoferi şi niciunul nu consumase alcool.

Şi la Bucureşti, un şofer a blocat traficul pe bulevardul Elisabeta. A vrut să fugă după ce a lovit un autobuz, dar s-a oprit forţat după ce a izbit mai multe maşini oprite la semafor. Şoferul vinovat de producerea accidentului a acroşat mai întâi un autobuz şi a încercat să scape cu fuga. Şoferii celor patru maşini care aşteptau la semafor povestesc că au simţit doar o lovitură puternică în spate. Şoferul care a provocat accidentul şi un alt conducător auto implicat au ajuns la spital cu răni uşoare
Sursa

Accident Diţeşti, Prahova: Pericol de explozie din cauza unei cisterne răsturnate


O cisternă care transporta gaz lichefiat a derapat şi s-a răsturnat pe câmp. Şoferul, un bucureştean de 40 de ani, a murit pe loc, strivit în cabină.

Totul s-a petrecut din cauza gheţii depuse pe şosea. Nici la două ore după producerea accidentului nu apăruse vreo maşină cu nisip sau sare, ca să uşureze munca echipelor de intervenţie.

Împreună cu reprezentanţii firmei proprietare, politiştii şi pompierii au decis să nu repună cisterna pe roţi, din cauza pericolului de explozie. Gazul a fost transferat într-un alt vehicul, totul făcându-se în condiţii de maximă siguranţă. Cum în orice clipă se putea produce o explozie, circulaţia a fost întreruptă pe ambele sensuri şi a fost oprită şi alimentarea cu curent electric în stâlpii de la marginea şoselei.

Pericolul a trecut şi rămâne acum ca Poliţia să stabilească în ce condiţii s-a produs accidentul şi cine este vinovatul. Anchetatorii verifică şi dacă transportul, considerat periculos, s-a făcut cu respectarea normelor legale
Sursa

Accidente pe autostrada Bucureşti-Piteşti


Încă un an în care autorităţile române sunt luate prin surprindere de căderea zăpezii. Ministerul Transporturilor nu a încheiat contractele de deszăpezire pentru autostrăzi.

În aceste condiţii, sute de şoferi au condus cu groază spre Piteşti sau Constanţa. Mulţi dintre ei au ieşit cu maşinile în decor.

Vineri dimineaţă, pe autostrada Bucureşti-Piteşti, şoferii circulat cu viteza melcului, chiar şi cu maşinile echipate de iarnă. La kilometrul 77, un autocar s-a ciocnit violent cu un microbuz, după care s-a răsturnat pe câmp. Două persoane au fost rănite si au ajuns la spital.

Ministerul Transporturilor nu a încheiat contractele de deszapezire pentru autostrăzi. În aceste condiţii, sute de soferi au condus cu groază spre Piteşti sau Constanţa. Mulţi dintre ei au ieşit cu maşinile în decor.

Într-o altă zonă la câţiva kilometri de Bucureşti, un TIR şi o autocisternă au derapat şi au blocat drumul. Poliţiştii spun că s-au înregistrat cel puţin 30 de tamponări.

Oficialii au anunţat vineri că vom afla cine se va ocupă de deszăpezire în 48 de ore. Până atunci, nu ne rămîne decît să ne rugăm să se oprească ninsorile, în condiţiile în care nu avem suficient material antiderapant. Ne-am convins de asta în ultimele 24 de ore.
Sursa

vineri, 14 decembrie 2007

CRASH TEST EUROPEAN Euroncap

Rezultatele testelor in cazul accidentariilor CRASH TEST EUROPEAN Euroncap :
Click aici

Calculator Taxa Speciala prima inmatriculare 2008



UPDATE 23.01.2008
Noi stiri, cele mai noi valori ale taxei de prima inmatriculare 2008: AICI
sau AICI

Calculator Taxa Speciala prima inmatriculare 2008
CLICK AICI

Textad

Emag