Alege un sponsor

joi, 31 iulie 2008

Buzău: români stabiliţi în Grecia, implicaţi într-un accident rutier

Vacanţă încheiată cu răni, dar şi cu o spaimă de moarte, pentru nişte români stabiliţi în Grecia.

După ce ani de zile nu au mai dat pe la rudele de la Focşani, aceştia au venit în ţara. Din păcate, tatăl, mama şi doi copii au ajuns la spitalul din Râmnicu Sărat, din cauza unui accident petrecut pe o şosea din Buzău. Se pare că bărbatul, aflat la volan, a intrat cu viteză într-un copac de pe marginea drumului.

Toţi cei patru membri ai familei au fost luaţi cu salvarea din localitatea Puieşti, unde a avut loc accidentul.

Poliţiştii au cerut acordul medicilor ca să îi audieze pe răniţi.
Sursa

Tancurile Hummer, bijuteriile Porsche şi Trabanturile – cele mai sigure maşini din România

Doar două Trabanturi din cele 16.598 înmatriculate au fost implicate în accidente grave în 2007 şi niciunul din cele 172 de Hummer-uri n-a provocat coliziuni cu răniţi

Şoferii de Mercedes, care au depăşit de 2,5 ori media de accidente pe ţară la mia de maşini înmatriculate, cei mai periculoşi

Anul trecut, pe şose­lele din România s-au produs 5.200 de accidente grave, soldate cu 1.572 de răniţi şi 4.824 de răniţi grav, în condiţiile în care sunt înmatriculate 3,7 milioane de maşini. Dar, dacă se iau în considerare mărcile maşinilor implicate în accidente, se ajunge la concluzii surprin­zătoare. Astfel, una din cele mai sigure maşini pentru şoferi este Trabantul, doar două din cele 16.598 înmatriculate fiind implicate în accidente grave, cu răniţi. Aici, probabil, au contat atât viteza mică prinsă de „maşinile de carton“, cât şi grija celorlalţi participanţi la trafic de a nu se lovi de „sărăcii“. La fel, foarte sigure sunt şi „tancurile“ Hummer, care intimidează în trafic şi fac gol în jurul lor: nici unul din cele 172 de autoturisme Hummer n-a fost implicat într-un accident grav. Foarte bine stau şi bijuteriile pe roţi, de care proprietarii au grijă ca de ochii din cap.

De exemplu, limuzinele Porsche, unde un far face cât zece Trabanturi, au „produs“ doar două accidente grave la 1.500 de bucăţi înmatriculate. La fel, Lexus, cu 800 de bucăţi, are doar o coliziune gravă. La polul opus sunt maşinile din clasa Premium, tip Mercedes şi BMV Mercedes, cu 64.852 de maşini înmatriculate şi cu 230 de accidente grave soldate cu 102 morţi şi 212 răniţi, ceea ce depăşeşte de 2,5 ori media pe ţară. Fireşte, cele mai frecvente cauze ale accidentelor sunt viteza excesivă şi neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni.

Dacia conduce detaşat la capitolul număr de accidente, cu 1.645, dar e normal, având în vedere că aproape jumătate din autovehiculele din ţară au această siglă. Prost stă şi Opel, marcă care ocupă locul trei la maşini înmatriculate (240.769 bucăţi), dar are locul doi la accidente (334), înaintea celor 300.000 de autoturisme Volkswagen (333). În rest, Daewoo e puţin peste medie, iar Renault şi Ford sunt aproape de normal.

Sursa

miercuri, 30 iulie 2008

Accident moto filmat in direct ATENTIE! imagini infioratoare

Stop accidentelor: DN 1, cel mai periculos drum din Romania

Peste 2.500 de persoane sunt ucise anual in accidente rutiere ceea ce echivaleaza cu disparitia de pe harta Romaniei a unei localitati rurale de marime medie.
Acesta este bilantul tragediilor prezentat, ieri, de conducerea Politiei Romane, inainte de lansarea campaniei nationale "Stop accidentelor. Viata are prioritate", proiect care se va derula la nivelul intregii tari, in perioada 19 ianuarie 2006 - 31 iulie 2006. Alti peste 6.000 de oameni ajung la spital in stare grava, in conditiile in care, desi parcul de autovehicule s-a dublat, la fel ca si numarul posesorilor de permise auto (5,6 milioane), infrastructura rutiera a ramas aproximativ in aceiasi parametri ca si in anii a€™90. La categoria celor mai periculoase drumuri din Romania, primul loc este ocupat de DN 1 (E 60) Bucuresti - Ploiesti - Sinaia -Brasov, urmat, in functie de gravitatea evenimentelor care au avut loc, de: DN 13 (E 60) Sighisoara - Tg. Mures - Cluj-Napoca, DN 2 (E 85) Bucuresti - Urziceni - Buzau - Focsani - Bacau, DN 2A (E 60) Urziceni - Slobozia - Harsova - Constanta, DN 25 (E 581) Galati - Tecuci - Tisita, DN 39 (E 87) Constanta - Mangalia, DN 6 (E 70) Bucuresti - Alexandria, DN 6 (E 79) Filiasi - Drobeta Turnu-Severin, DN 65 (E 574) Pitesti - Craiova, DN 7 (E 81) Pitesti - Rm. Valcea - Sibiu - Deva - Arad. Politistii spun ca cele mai multe nenorociri s-au petrecut, in 2005, duminica (376 de persoane decedate), vineri (374) sambata (373), luni (362) si marti (360), in intervalul orar 13-18. Cele mai putine accidente au fost inregistrate intre miezul noptii si 6 dimineata (16,6%).

3.200 de persoane ucise zilnic, in lume

"Avand in vedere faptul ca siguranta rutiera trebuie tratata ca o problema integrata de securitate sociala, ea nu trebuie lasata doar in grija Politiei intrucat situatia nu poate fi ameliorata decat prin efortul comun al tuturor autoritatilor cu atributii in domeniu, sustinute de comunitatile locale, de reprezentanti ai organismelor non-guvernamentale", a declarat, ieri, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane, inainte de lansarea campaniei, care isi propune reducerea accidentelor rutiere din cauza vitezei excesive cu 5% si pe cele datorate indisciplinei pietonilor.
Campania, la care participa mai multe institutii cu atributii in domeniu, este coordonata de adjunctul inspectorului general al Politiei Romane, comisar sef dr. Gheorghe Popa, si va demara, maine, in Piata Constitutiei, la ora 16,00.
Pe plan mondial, zilnic, peste 3.200 de persoane isi pierd viata in accidente rutiere, iar peste 35 de milioane sunt ranite pe parcursul unui an.
De asemenea, 10 milioane de oameni raman cu handicap. Specialistii spun ca peste 75% din evenimentele rutiere se inregistreaza in tarile in curs de dezvoltare si in cele in tranzitie, desi acestea detin numai 32% din totalul numarului de vehicule. In Uniunea Europeana dispar anual peste 45.000 de persoane, o populatie egala cu cea a orasului Monte Carlo.
Pentru ingrijirea celor 1,5 milioane de raniti, se cheltuie peste 160 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 2% din Produsul Intern Brut al Uniunii.

Sursa

Argeş: TIR în flăcări pe DN7!

Remorca unui TIR încărcat cu materiale plastice s-a făcut scrum luni după-amiază pe DN7, în localitatea argeşeană Drăganu.

Doua echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns în scurt timp la faţa locului, însă militarii nu au reuşit să mai salveze nimic din încărcătură.

După primele cercetări, au ajuns la concluzia că focul a pornit din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare. Din fericire, şoferul nu a păţit nimic. Paguba depaşeşte o sută de mii de euro, dar proprietarul spune că asigurase atât marfa care urma să ajungă în Germania, cât şi autotrenul.
Sursa

O albină, cauza unui accident teribil


Speriată de o albină care i-a intrat in maşină în timp ce era la volan, o femeie a provocat un accident teribil în care fetiţa ei de zece ani şi-a pierdut viaţa, iar ea şi mama ei au fost rănite.

Cele trei veneau din Italia, unde locuiesc de câţiva ani şi se îndreptau spre Motru. În dreptul localităţii Lovrin din judeţul Timiş călătoria lor s-a întrerupt violent. Femeia n-a mai fost atentă la drum şi a ajuns pe contrasens. Maşina a fost lovită de un microbuz şi împinsă într-un alt autoturism.

De aproape o oră au avut nevoie echipele de descarcerare să o poată scoate pe şoferiţă din maşina făcută praf.

Ambele femei sunt acum în spital. Nu au răni foarte grave, dar sunt încă în stare de şoc.
Sursa

Viteza şi neatenţia au făcut noi victime în Constanţa şi Timiş

Tragedie pe drumul naţional 39, în apropierea localităţii constănţene 23 August!

Patru tineri care veneau din vacanţă, de la Mangalia şi se îndreptau către Bucureşti au intrat în plin cu autoturismul într-un copac de pe marginea şoselei.

În urma impactului, o tânără de 21 de ani, studentă la Facultatea de Ştiinţe Politice, a murit. Alte două fete şi un băiat au fost grav raniţi şi se află acum internaţi în stare critică la spitalul judeţean Constanţa.

Din cauza vitezei, pe o ploaie torenţială, tânăra aflată la volan a pierdut controlul direcţiei. Maşina a derapat, a zburat ca un proiectil de pe şosea şi s-a încolăcit în jurul unui copac.

Poliţiştii spun că este cel mai grav accident rutier petrecut pe litoral de la începutul acestui sezon estival.

Accident înfiorător şi în Timiş, provocat tot de viteza prea mare. O femeie şi fiul ei de 10 ani au ajuns de urgenţă la spital după ce maşina în care se aflau s-a izbit de un copac. Bunica şoferiţei, ocupanta locului din dreapta faţă, a murit pe loc.

Cele două femei plecaseră de la Timişoara să-l ducă pe cel mic în vizită la bunici. Cu câţiva kilometri înainte de a ajunge, între Sân Mihaiu German şi Bobda, femeia a accelerat peste măsură, după care n-a mai putut stăpâni maşina. Impactul a fost deosebit de violent.
Sursa

Un camion a luat foc pe şoseaua dintre Cluj şi Oradea


Nori groşi de fum au învăluit şoseaua dintre Oradea şi Cluj! Şoferul unui camion plin cu nisip a văzut în oglinda retrovizoare că remorca a luat foc.

Cauciucurile s-au aprins imediat şi un nor gros de fum a învăluit şi camionul şi şoseaua. Camionul s-a aprins în mers cel mai probabil de la o defecţiune tehnică. Remorca plină cu nisip a luat foc şi imediat s-au aprins şi roţile. Nori groşi de fum au acoperit şoseaua, aşa că şoferii au oprit să dea o mână de ajutor şi au folosit până la sosirea pompierilor extinctoarele de prin maşini.

Din fericire şoferul a reusit să desprindă la timp camionul de remorcă şi a scăpat teafăr. Din remorcă nu s-a mai putut salva decât nisipul aşa că pagubele se ridică la aproximativ 6.000 de lei.
Sursa

O limuzină a luat foc în timp ce circula pe o stradă din Capitală


O maşină de lux a cărei valoare depăşeşte 40.000 de euro s-a aprins azi-noapte din senin.

Proprietarul, un tânăr de 28 de ani, conducea pe şoseaua Petricani din Capitală când a avut loc incidentul.

Şoferul a tras imediat pe dreapta şi a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a intoxicat cu fum.

Aprinderea autoturismului a fost provocată cel mai probabil de o defecţiune tehnică. Limuzina abia fusese scoasă din service, unde a stat aproape opt luni în urma unui accident rutier.
Sursa

Accident mortal luni noapte de DN7

Un tânăr de 15 ani a murit, după ce căruţa în care se afla a fost ruptă în două de o maşină şi aruncată într-un şanţ.

Copilul rămăsese fără mamă de mic. A crescut doar cu tatăl său şi cu bunica. Luni seară se întorcea de la câmp cu căruţa, alături de tatăl său. Bărbatul a oprit la cârciumă ca să se cinstească, după care şi-au reluat drumul, fără să ţină cont că are alături doi copii: pe fiul său şi pe prietenul acestuia, de 12 ani.

Peste puţin timp însă, căruţa a fost izbită din spate de un camion. Şoferul spune ca n-a văzut-o, pentru că nu era semnalizată.

Băiatul de 15 ani al căruţaşului a murit pe loc. Prietenul lui s-a ales cu răni la cap şi la picioare, dar a scăpat cu viaţă.

Oamenii legii îi cercetează acum atât pe şofer cât şi pe căruţaş, pentru a afla cum şi din vina cui s-a produs accidentul.

Sursa

Impact frontal între un TIR şi o Dacie pe drumul înspre Sovata

Şoferul unei maşini şi două pasagere au sfârşit astăzi în apropiere de Sovata, după ce autoturismul a fost izbit violent de un TIR ajuns pe contrasens. Un alt pasager a fost dus în stare gravă la SMURD Târgu-Mureş.

Nenorocirea s-a produs pe drumul care leagă Târgu-Mureş de Sovata, în apropierea satului Ghindari. Într-o fracţiune de secundă, maşina în care se aflau cei patru s-a transformat într-un morman de fiare.

Impactul dintre un TIR şi o maşină care circula regulamentar n-a mai putut fi evitat. Trei dintre ocupanţii autoturismului au murit pe loc, iar al patrulea a fost dus la spital într-o stare foarte gravă.

Şoferul TIR-ului nu reuşeste să îşi revină din şoc. Neatenţia lui a curmat trei vieţi. Şoferul tirului va fi cercetat pentru ucidere din culpă. În urma accidentului circulaţia pe drumul dintre Târgu-Mureş şi Sovata a fost blocată mai bine de două ore pe ambele sensuri, iar coloanele de maşini depăşeau cinci kilometri.
Sursa

Brăila: doi morţi şi trei răniţi, într-un accident rutier produs la Ianca

Soferul unui autoturism a forţat trecerea într-o intersecţie şi a fost făcut praf de un microbuz, care avea prioritate. În autoturism se aflau cei doi soţi din Focşani.

Oamenii mergeau în concediu la mare. Se grăbeau probabil, aşa că şoferul a intrat cu viteză într-o intersecţie din centrul localităţii Ianca. În acel moment, un microbuz i-a făcut praf. Din microbuz, maşina a ricoşat într-un stâlp şi acolo a rămas. Bucăţi din ea s-au împrăştiat la zeci de metri distanţă.

Femeia din maşina mică a murit pe loc, iar cel de la volan a rezistat doar până la spital.

Microbuzul, plin cu oameni, s-a răsturnat. La fel şi remorca pe care o tracta. Pasagerii abia au apucat să se dezmeticească. Trei pasageri au fost răniţi uşor.

Sursa

42 de răniţi după un accident produs pe drumul dintre Ovidiu şi Constanţa


Totul din cauza unui şofer imprudent, care a vrut să întoarcă pe linie continuă. A urmat o ciocnire în lanţ, în care au fost implicate patru maşini mici şi un microbuz de pasageri.

În haosul general, 13 ambulanţe au gonit, pe rând, spre locul dramei. Până şi medicii s-au pierdut cu firea în faţa celor găsite pe şosea. Unii răniţi erau deja întinşi pe câmp, printre plăcuţe de înmatriculare şi piese de maşină. Alţii tremurau în braţele celor mai puternici.

Sursa

duminică, 27 iulie 2008

Indicator instalat în doru' lelii pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

În timp ce în Europa şoferii îşi aleargă maşinile pe autostrăzi netede ca-n palmă, cu indicatoare electronice şi sute de camere de luat vederi, noi încă rămânem de râsul lumii.

Avem două drumuri considerate de viteză, mereu în reparaţii şi cu panouri de tablă mari, grele şi montate de mântuiala. Dimineaţă, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, câţiva muncitori au reuşit perfomanţa să scape un astfel de panou şi să-i modifice "uşor" aspectul iniţial.

Ziua a început bine pentru muncitorii firmei care instalau cu acordul Ministerului Transporturilor un portal de semnalizare pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Panoul a căzut. Cum situaţia a fost cât se poate de jenantă, domnii s-au schimbat la faţă. Cablul, se pare, s-a rupt, iar panoul a luat-o la vale şi era cât pe ce să le zdrobească picioarele.

Supărat foc, şeful echipei a găsit repede vinovaţii în echipa Pro TV. Omul are toate motivele să fie necăjit. În cădere, portalul de tablă s-a îndoit, iar două dintre suporturile de fier erau numai bune de aruncat.

Într-un final, şeful decide ca panoul de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti să fie montat şi fără aceste două elemente de siguranţă contra vântului. Rămâne să-l credem pe cuvânt şi să ne rugăm să nu vină nicio furtună.
Sursa

Doi şoferi au distrus şapte maşini pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei


Un şofer iresponsabil a circulat cu viteză pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei şi s-a înfipt într-un vechicul care nu i-a acordat proritate. În aceste condiţii, primul s-a rostogolit din cauza impactului.

Locatarii de pe Maior Ion Coravu au fost scoşi în stradă de o bubuitură puternică. Proprietarii maşinilor distruse şi-au pus mâinile în cap când au văzut grozăvia.

Vitezomanul, care zbura cu 150 de kilometri la oră, a dat peste un alt şofer la fel de iresponsabil, care ieşea de pe o străduţă. Pentru că nu ar fi acordat prioritate, tânărul riscă să rămână pieton şi să plătească o amendă de peste 100 de lei.
Sursa

Neacordarea de prioritate şi alcoolul au produs accidente în toată ţara


O şoferiţă din Şag, judeţul Timiş, a fost lovită de un autobuz. A scăpat cu viaţă, dar era cât pe ce să ucidă câţiva tineri care stăteau liniştiţi pe trotuar şi care s-au trezit cu maşina aruncată peste ei.

Accidentul s-a produs chiar în faţa casei şoferiţei. Martorii spun că s-a oprit în mijlocul drumului ca să se asigure. S-a gândit că are timp să treacă, deşi a văzut că vine un autobuz. Nu a fost însă aşa.

Şoferul autobuzului spune că a încercat cât a putut să evite impactul, dar i-a fost imposibil. Starea băiatului rănit de şoferiţa inconştientă este, din fericire, stabilă.

O altă conducătoare auto a provocat un accident la ieşirea din Timişoara spre Arad. Femeia a ieşit de pe un drum secundar fără să se asigure. Şoferul unui autoturism care circula regulamentar a încercat s-o evite, dar nu a reuşit. Patru persoane au ajuns la spital cu multiple leziuni.

Accident vineri noapte şi în Bucureşti, în zona Gării de Nord. Un scuter a ignorat semnul "cedează trecerea" şi s-a înfipt într-un autoturism. Martorii spun că pe scuter se aflau un băiat şi două fete, care au fost aruncaţi la câţiva metri de forţa impactului.

La marginea oraşului Năvodari, o motocicletă pe care se aflau doi tineri a intrat într-un autoturism de teren, după care a fost proiectată într-un microbuz care circula pe sensul opus. Conducătorul şi pasagerul din spate au fost aruncaţi la 15 metri. Tinerii au fost transportaţi în stare critică la spital. Aici le-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, întrucât miroseau puternic a băutură.
Sursa

Plimbare periculoasă cu ATV-ul pe munte pentru două tinere

Două fete din Bucureşti venite la munte s-au răsturnat sâmbătă seară cu ATV-ul, în zona Padina din munţii Bucegi.

Tinerele intenţionau să ajungă la lacul Bolboci. Au închiriat un ATV şi au pornit în viteză, deşi traseul era ud şi destul de dificil. Vehiculul le-a scăpat de sub control şi a derapat.

După accident, fetele au sunat la 112, iar salvamontiştii, jandarmii şi un medic le-au venit în ajutor. Cele două turiste purtau echipament de protecţie, aşa că au scăpat numai cu răni uşoare.
Sursa

Alba: o maşină în care se aflau trei femei a fost lovită de tren!


În mod incredibil, femeia aflată la volan şi cele două pasagere au scăpat cu viaţă.

Maşina era condusă de o bucureşteancă de 49 de ani. Femeia venise în vizită la rudele ei din Blaj şi mergea într-un sat apropiat, împreună cu două mătuşi.

Culmea ghinionului a făcut ca motorul maşinii să se oprească exact când autoturismul se afla pe şine. Oricât s-a chinuit femeia aflată la volan să pornească maşina, nu a reuşit. A auzit trenul apropiindu-se şi semnalele acustice disperate ale mecanicului de locomotivă, dar frica a paralizat-o. Nici ea şi nici mătuşile nu au apucat să iasă din autoturism. Impactul a fost inevitabil. Maşina a fost târâtă câteva zeci de metri pe calea ferată.

Şoferiţa a fost rănită destul de serios, însă celelalte două femei au doar câteva zgârieturi. Toate trei au fost duse în stare de şoc la spitalul din Blaj.

Trenul personal implicat în accident, care circula pe ruta Blaj-Târnăveni, a ajuns la destinaţie cu două ore întârziere.
Sursa

Ciocnire între coloşi pe Valea Oltului. Doi şoferi au ajuns la spital

O autocisternă a izbit succesiv două tiruri care veneau spre Bucureşti, după care s-a răsturnat şi a blocat unul dintre sensurile de mers.

Se pare că şoferul cisternei circula cu viteză prea mare pe şoseaua umedă. A scăpat maşina de sub control în dreptul localităţii Boiţa şi s-a izbit de două tiruri care circulau regulamentar.

În urma impactului, autocisterna s-a răsturnat pe mijlocul şoselei. Şoferul ei şi cel al unuia dintre autotrenuri au fost transportaţi la spital cu răni uşoare la mâini şi la coloana vertebrală.

Până la sosirea macaralei care a mutat cisterna de pe mijlocul drumului, circulaţia pe DN 7 în zona accidentului s-a desfăşurat cu greu, pe un singur sens. Şoferul vinovat pentru producerea accidentului va fi cercetat penal pentru vătămare corporală.
Sursa

A forţat trecerea la nivel cu calea ferată pentru un tort de mireasă!


Doar norocul a făcut ca o nuntă din Lugoj să nu se termine cu lacrimi şi doliu. Socrul mic a fost rănit grav la nici cinci minute după ce a plecat de la petrecere.

Un tren personal a izbit în plin maşina cu care urma să aducă tortul miresei. Martorii accidentului susţin că ar fi încercat să treacă peste linia ferată deşi semnalele acustice şi luminoase anunţau venirea trenului. Accidentul s-a produs cu câteva minute înainte de miezul nopţii.

De la nunta care se ţinea într-un restaurant aflat la marginea oraşului, tatăl miresei şi câţiva nuntaşi au plecat să aducă prăjiturile şi tortul. Se grăbeau, aşa că şoferul maşinii nu a mai ţinut cont de semnalele acustice şi luminoase de la trecerea peste calea ferată.

Deşi trenul avea viteză mică, impactul a fost cumplit. Maşina a fost târâtă mai bine de o sută de metri de-a lungul căii ferate. Şoferul a fost cel mai grav rănit, dar cu răni uşoare s-au ales şi doi dintre pasageri. De spaimă, unul dintre cei aflaţi în maşină a uitat tot.

Circulaţia feroviară între Lugoj şi Deva a fost blocată timp de aproximativ trei ore. Dacă se va constata că şoferul consumase alcool, el se va alege şi cu dosar penal pe lângă eventualele despăgubiri pe care i le-ar putea cere Compania de Căi Ferate.
Sursa

vineri, 25 iulie 2008

Sfârşit dramatic pentru un şofer de TIR


Omul a pierdut controlul vehiculului şi s-a înfipt în clădirea unei fabrici de lângă şoseaua de Centură a Capitalei. A murit sufocat, după ce nisipul pe care îl transporta s-a prăvălit peste el.
Bărbatul de 56 de ani venea dinspre Autostrada Bucureşti Piteşti şi urma să ajungă la Chiajna.

Cel mai probabil din cauza oboselii, spun poliţiştii, a spulberat un gard şi a intrat până la jumătate într-o clădire. De asemenea şi pagubele sunt considerabile
Sursa

Jandarm lovit de portiera unei maşini de poliţie şi mai apoi de un TIR!


Zi nefastă pentru un jandarm de 32 de ani, din Dâmboviţa, care a fost implicat într-un lanţ de accidente.

Mai întâi, pe când trecea cu scuterul său pe lângă o maşină de poliţie care staţiona, un agent a deschis portiera şi l-a izbit. A fost proiectat pe drumul naţional, fix în faţa unui TIR care nu l-a mai putut evita.

Bărbatul de 32 de ani a fost dus de urgenţă la spital.

Colegii agentului care a deschis uşa îi anchetează pe toţi cei trei implicaţi în accident. Regulamentul de aplicare a Codului Rutier îl incriminează clar pe poliţist. Conform articolului 145, se interzice conducătorului de autovehicul şi pasagerilor să coboare fără să se asigure că nu creează un pericol pentru circulaţie.
Sursa

O familie întregă, la un pas de moarte, din cauza unui şofer neatent

O familie care se îndrepta spre Germania a ajuns în spital, după ce maşina lor s-a izbit de un copac pe o şosea din Timiş. De vină a fost un alt şofer, care era cât pe ce să intre în ei.

Ca să-şi protejeze cumva soţia şi băiatul de 7 ani, bărbatul aflat la volan a evitat autoturismul, dar a ieşit în decor.

Cei trei se îndreptau spre vama Cenad. În dreptul localităţii Lovrin, familia a tras o speritură soră cu moartea. Îşi amintesc doar că au evitat un vehicol şi s-au trezit în plin într-un copac de la marginea drumului. Imediat, şoferii aflaţi în trafic au încercat să-i scoată pe cei trei din maşină, cu atât mai mult cu cât au văzut că e vorba şi de un copil.

La faţa locului au venit de urgenţă două ambulanţe, care au transportat victimele la Spitalul de Urgenţă din Timişoara. Medicii spun că micuţul şi părinţii lui s-au ales cu răni la cap şi multiple fracturi, aşa că vor mai rămâne în spital.

Şoferul neatent a scăpat doar cu câteva zgârieturi, dar va rămâne fără carnet şi se va alege cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ca o ironie a sorţii, în timp ce familia se pregătea să ajungă în vacanţă în Germania, şoferul vinovat pentru producerea accidentului tocmai se întorcea de acolo.
Sursa

joi, 24 iulie 2008

ADAC Fiat 500 Audi Q7 crash

Spectacular train crash

Live Train Crash!

Formula1 standings results

Formula1 standings results

miercuri, 23 iulie 2008

Accident grav pe şoseaua Fundeni din Capitală

O dubiţă s-a izbit frontal într-un TIR tras de-a curmezişul, pe şoseaua neiluminată, luni dimineaţă. Şoferul TIR-rului a vrut să intre cu spatele în curtea unei firme de construcţie şi spune că şoferul dubiţei a venit cu viteză mare.

Echipajul SMURD şi pompierii de la descarcerare s-au chinuit mai bine de o jumătate de oră să-l scoată pe şoferul dubei dintre fiare.

Angajaţii depozitului spun că şoferul dubiţei venea cu viteză, iar strada era cufundată în beznă. Şoferul TIR-ului a scăpat nevătămat.

Poliţia a început o anchetă, pentru a lămuri circumstanţele în care s-a produs accidentul.
Bărbatul a fost dus la spitalul Sfântul Pantelimon, iar starea lui este stabilă.
Sursa

Imprudenţă la volan pe DN 1. Patru tineri au ajuns la spital!


Tinerii au ajuns în stare gravă la spital după ce maşinile lor s-au izbit violent pe DN1, la intrarea în Braşov. Una dintre victime, o tânără de 30 de ani, are mâinile şi picioarele rupte, dar şi lovituri puternice la cap.

Accidentul a avut loc într-o zonă în care pe marginea şoselei sunt amplasate la tot pasul panouri ce îndeamnă şoferii la prudenţă.

La faţa locului au ajuns de urgenţă patru ambulanţe, care au transportat victimele la Spitalul Judeţean Braşov. Pasagera din maşina care a provocat accidentul este cel mai grav rănită.

Poliţiştii au deschis o anchetă, pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.
Sursa

Accident grav în Timiş. O persoană a ajuns la spital


Doi şoferi au trecut pe lângă moarte, după ce unul dintre ei nu a acordat prioritate şi a izbit în plin o maşină care circula regulamentar.

Impactul a fost atât de puternic încât maşinile au zburat la câţiva metri depărtare.

Unul dintre şoferi a fost transportat de urgenţă la spital, iar celălalalt a scăpat doar cu o sperietură.

Noroc au avut şi câţiva săteni care stăteau la poveşti în centrul comunei. Puţin a lipsit să nu fie spulberaţi de cele două maşini.

Urmează ca poliţiştii să stabilească exact cum s-a întâmplat accidentul.
Sursa

O fată de 10 ani, din Bucureşti, a murit după ce a căzut de pe ATV

Copila era în vacanţă la bunici, într-o comună din judeţul Dâmboviţa, dar aseară, moartea a smuls-o violent de lângă familie.

Fetiţa se plimba împreună cu alte două prietene, pe un singur ATV. Era nesupravegheată de bunici în momentul în care a avut loc tragedia. Fetiţele se plimbau pe drumul public, iar în dreptul şcolii, câţiva băieţi le-au atras atenţia. Copilele au întors privirile către ei, una dintre ele s-a dezechilibrat, alta a încercat să frâneze brusc, moment în care ATV-ul le-a aruncat pe toate trei într-un şanţ, lângă un utilaj agricol.

Din păcate, niciuna dintre fete nu purta cască de protecţie. O bătrână care locuieşte exact lângă locul unde s-a produs accidentul a ieşit de îndată şi, îngrozită, a chemat salvarea. Medicii au decis să o transporte pe fetiţă la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, din cauza loviturilor puternice la cap. La scurt timp, însă, a murit.

Poliţia a început o anchetă, mai ales că fetiţa nu avea ce să caute la vârsta ei la cârma ATV-ului. Abia la 16 ani ar fi putut conduce un astfel de vehicul.

ATV-urile sunt noile jucării ale copiilor bogaţi. Părinţii ignoră complet riscurile folosirii lor.
Sursa

Lovit în plin, chiar pe trecerea de pietoni!


Scene incredibile pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei, unde un bătrân a fost lovit în plin de o maşină, deşi se afla pe trecerea de pietoni.

Minute în şir, victima a zăcut inconştientă pe caldarâm, iar trecătorii s-au transformat în agenţi de circulaţie pentru şoferii care treceau nestingheriţi pe lângă omul prăbuşit.

Un echipaj SMURD a ajuns la locul accidentului şi bătrânul a primit primele îngrijiri medicale. I-a fost imobilizat gâtul, iar rănile de la cap i-au fost bandajate şi a fost dus de urgenţă la spital.

Din fericire, victima încă mai trăia, în ciuda impactului deosebit de violent.

Martorii povestesc că bărbatul a fost lovit pe trecerea de pietoni şi aruncat vreo 20 de metri. Şoferul responsabil de acest accident este un tânăr care, în loc să cheme ambulanţa pentru a salva victima, şi-a descărcat nervii cu o ploaie de înjurături.
Sursa

Accident Prejmer


O femeie de 59 de ani, din Prejmer, s-a stins în chinuri cumplite, după de maşina pe care o conducea s-a izibit cu putere nimicitoare de un alt autoturism intrat pe contrasens.

Femeia a rămas blocată între fiare şi şi-a dat suflarea sub ochii soţului ei, aflat pe scaunul din dreapta.

Cei doi soţi au trăit clipe de coşmar. Bărbatul, care scăpat cu câteva leziuni uşoare, a privit îngrozit ultimele clipe ale soţiei sale. Şoferul celeilalte maşini susţine că n-a putut evita tamponarea.

Poliţiştii încă nu pot spune cu exactitate cum s-a petrecut accidentul. Din cauza acidentului, traficul a fost blocat aproape o oră şi jumătate pe DN 10, spre Buzău.
sursa

Accident cartierul Drumul Taberei

După ce a băut zdravăn, un bucureştean a ţinut morţis să-şi plimbe familia cu maşina. A luat lângă el şi o sticlă de băutură, să-şi mai stingă setea pe drum.

Inconştienţa cu care s-a urcat la volan era să-l coste viaţa pe fiul lui, de numai 4 ani. Pe o stradă din cartierul Drumul Taberei, din Capitală, maşina s-a înfipt într-un stâlp pe care aproape l-a rupt în două.

În urma accidentului, băiatul a ajuns la spital cu răni uşoare.

Poliţiştii au descoperit că tatăl iresponsabil avea o alcoolemie de 1,3 la mie. I-au luat imediat permisul şi îi vor deschide şi un dosar penal.
sursa

Şofer şantajat de trei indivizi cărora le-a lovit fără voie maşina!

3.000 de euro. Atât ar fi trebuit să le dea un şofer unor indivizi cărora le-a avariat fără voie maşina, o Dacie veche.

Cum omul nu a scos de urgenţă banii, ci doar asigurarea auto, cei trei bărbaţi au devenit ameninţători. L-au sunat şi i-au spus că o să-i nenorocească familia. Contrar aşteptărilor, victima nu s-a lăsat intimidată şi a anunţat poliţia.

Tânărul îşi conducea maşina prin comuna Pantelimon. A încercat să evite un autoturism, dar a lovit un altul. În urma impactului, cele două vehicule au fost avariate.

Omul a cerut ajutorul poliţiştilor. Aceştia au organizat un flagrant şi au găsit în maşina suspecţilor mai multe arme albe.

Anchetatorii cred că Marian a procedat corect. Orice persoană care consideră că a fost vătămată de un şofer poate să îşi caute dreptatea în instanţă.
Sursa

Un şofer bucureştean a ajuns cu microbuzul în groapă!

Omul a aterizat cu microbuzul pe care îl conducea într-o groapă săpată pentru şinele de tramvai.

Bărbatul s-a oprit la intersecţia Bulevardul Ferdinand cu Şoseaua Mihai Bravu, apoi a vrut să traverseze printr-un loc unde mai multe şine de tramvai se aflau în lucru.

Neşansa a făcut ca un alt şofer, aflat la volanul unei maşini de mare tonaj, să încerce aceeaşi manevră.

Ca să evite impactul, conducătorul microbuzului a tras de volan şi a căzut în groapă.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă microbuzul s-a ales cu defecţiuni serioase şi a fost scos din groapă cu macaraua.
Sursa

Vâlcea: o femeie şi-a călcat fetiţa cu maşina!


Copila de nici patru ani a murit strivită de maşina pe care o conducea chiar mama ei.

Nepriceperea femeii de 38 de ani, care şi-a luat permisul acum o săptămână, i-a adus cel mai mare necaz. Tragedia a avut loc când mama încerca să scoată maşina din garaj.

A început să vireze uşor stânga, iar, la un moment dat, şi-a văzut fata alergând între maşină şi perete. A simţit pericolul, iar primul instinct a fost să frâneze brusc. Din nefericire, a încurcat pedalele şi a apăsat acceleraţia.

Tatăl copilului a avut un şoc. A aflat vestea în Italia, unde era plecat la muncă. Abia a reuşit să ajungă la înmormântarea fetiţei.

Femeia este anchetată penal pentru ucidere din culpă.
Sursa

Accident comuna argeşeană Bogaţi:Tânăr mort, după ce scuterul lui a fost spulberat de o maşină


Vacanţă sfârşită tragic pentru un băiat de 19 ani, din comuna argeşeană Bogaţi.

Întors de câteva zile din Spania, unde lucra de doi ani, băiatul a plecat cu scuterul, la o plimbare cu prietenii, însă nu a mai ajuns acasă. Tânărul îşi cumpărase scuterul de câteva zile, după ce visase la el luni întregi. Era foarte mândru: îl luase cu primii bani câştigaţi în Spania.

Aproape în faţa porţii, scuterul pe care îl conducea a fost spulberat de un bolid. Tânărul a fost proiectat la câteva zeci de metri şi nici măcar casca de protecţie nu l-a mai salvat.

Vinovaţi sunt ambii conducători implicaţi în accident, spun poliţiştii. Băiatul aflat pe scuter nu s-a asigurat când a schimbat direcţia de mers, iar şoferul maşinii parcă uitase piciorul pe acceleraţie.

Timp de două ore, cât au durat măsurătorile la locul accidentului, şoferul care l-a lovit nu s-a clintit din maşina poliţiei, de frică să nu fie linşat de rudele băiatului. Bărbatul va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului, riscând până la şapte ani de închisoare.
Sursa

sâmbătă, 19 iulie 2008

7 maşini Sandero şi Logan, abia ieşite din fabrică, distruse lângă Nădlac!

Platforma pe care erau duse la cumăprătorii din Germania s-a rupt, în apropiere de Nădlac, după ce şoferul a încercat să evite un accident. Trailerul s-a oprit de-a curmezişul şoselei şi vreme de trei ore, traficul a fost paralizat.

Trailerul încărcat cu şapte maşini se îndrepta spre vama Nădlac. Trebuia să ajungă în Germania, unde clienţii aşteptau autoturismele comandate. Şoferul povesteşte că a fost nevoit să tragă brusc de volan, ca să nu zdrobească o maşină care făcea o depăşire pe contrasens. N-a mai apucat să se redreseze, trailerul a intrat în balans, platforma de sus s-a rupt şi trei maşini au căzut pe şosea.

Şoferul care intrase în depăşire şi a provocat totul şi-a continuat liniştit drumul, iar poliţiştii se tem că nici nu vor da de urma lui, pentru că nimeni nu i-a luat numărul maşinii. Abia după trei ore, utilajele au reuşit să elibereze şoseaua.

Transportul de maşini era asigurat. Cei care le-au comandat vor trebui să mai aştepte până când alte autoturisme vor porni spre ei.
Sursa

Sibiu: un cal care trăgea o căruţă a intrat într-un autocar cu turişti

Pe DN1, în judeţul Sibiu, un cal care tragea o căruţă plină cu fân s-a speriat de maşini, a intrat pe contrasens şi a lovit un autocar plin cu turişti din Israel.

Din fericire, şoferul a reuşit să evite impactul frontal. Atât calul, cât şi stăpânul au scăpat nevătămaţi, chiar dacă atelajul s-a răsturnat în şanţ.

Cei 50 de turişti trebuiau să ajungă la Bâlea Lac, însă excursia lor a fost întreruptă de un căruţaş care n-a ţinut cont, la fel ca mulţi alţii, de interdicţia de a intra pe drumul naţional. Căruţaşul s-a ales cu o lovitură uşoară la picior, iar turiştii au tras o sperietură pe cinste.

Din fericire, autocarul nu a fost avariat, aşa că şi-a putut continua drumul.
Sursa

Cinci maşini implicate într-un accident pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Trei persoane au fost rănite, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, în care au fost implicate cinci maşini.

Potrivit agentului principal de poliţie Petrişor Tufă de la Poliţia Rutieră "A 1" , accidentul, care s-a produs pe sensul Bucureşti-Piteşti, în apropierea oraşului Piteşti, a avut drept cauză nepăstrarea distanţei regulamentare între maşini.

Primul impact a fost între o dubiţă şi un autoturism Dacia Logan, iar ulterior au fost implicate în accident alte trei vehicule, între care şi un tir. În urma accidentului au fost rănite trei persoane, două fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, iar cea de-a treia a primit îngrijiri la faţa locului de la personalul Ambulanţei.

Mai multe despre accident pe www.mediafax.ro.
Sursa

Drumul European dintre Cluj şi Bistriţa blocat de un tir răsturnat


Nicio maşină n-a putut trece, după ce un tir încărcat cu peste 20 de tone de materiale de construcţii s-a răsturnat între localităţile Apahida şi Jucu.

Şoferul tirului a scăpat cu câteva răni uşoare şi a fost dus la spital pentru îngrijiri.

Maşina venea din Germania şi se îndrepta spre Bucureşti.

Se pare că din cauza vitezei, autotrenul a intrat în balans într-o curbă.

Martorii spun că şoferul ar fi fost beat, dar poliţiştii nu-l vor cerceta penal decât dacă vor primi confirmarea, după analize.

Până la deblocarea drumului, coloanele de maşini măsurau, pe ambele sensuri, peste 3 kilometri.
Sursa

Accident şoseaua Olteniţei la ieşirea din Bucureşti!

Înfiorător eveniment, petrecut pe şoseaua Olteniţei din Bucureşti.

O femeie a murit şi alte două persoane au fost rănite, după ce maşina lor a fost izbită de un autocar în care se aflau 14 pasageri. Şi un elicopter SMURD a sosit la operaţiunea de salvare.

Accidentul s-a petrecut la ieşirea din Bucureşti spre Popeşti-Leordeni. Şoferul unui autoturism Dacia a făcut stânga, să intre într-o benzinărie şi nu a acordat prioritate unui autocar. Şoferul autocarului a tras dreapta de volan şi a intrat cu maşina în benzinărie. Autocarul a izbit alte trei maşini oprite să alimenteze.

Cel care se afla la volanul autocarului era la al doilea accident, cu câteva ore înainte nu acordase prioritate unei maşini, iar şoferului i se suspendase permisul.

Conducătorul autocarului ar putea fi amendat pentru depăşirea limitei legale de viteză - avea 70 de km/oră, se pare, iar şoferul Daciei are dosar penal pentru ucidere din culpă.
Sursa

Două italience şi-au găsit sfârşitul în vacanţă, în România!

Sfârşit tragic pentru două tinere italience care erau în vacanţă în România. Fetele, de 19 şi 20 de ani, au murit pe loc, după ce au intrat cu maşina într-un copac, în judeţul Covasna.

Prietenii lor, un băiat englez şi o fată tot din Italia, suferă acum la spital.

Tinerii închiriaseră maşina, iar vineri seară mergeau să o returneze. Se pare că se grăbeau, aşa că tânăra de la volan a apăsat tare pedala de acceleraţie, deşi avea permis doar de un an. Ea a scăpat cu viaţă, însă le va avea pe conştiinţă pe cele două prietene ale ei care au murit.
Sursa

vineri, 18 iulie 2008

Capitală: a intrat cu maşina în stâlp din cauza vitezei excesive!

Bărbatul care conducea către Voluntari nu şi-a mai putut controla maşina şi s-a izbit violent de un stâlp electric.

În goana lui nebună, şoferul, care consumase şi o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice, a acroşat mai multe maşini parcate.

Martorii spun că acesta ar fi furat maşina care aparţine unchiului său, însă ipoteza urmează să fie verificată. În urma accidentului, autoturismul a fost distrus în totalitate, iar bărbatul a ajuns la spital cu răni uşoare.
Sursa

Accident Bulevardul Iuliu Maniu.Două tinere au fost spulberate pe o trecere de pietoni din Capitală

O maşină de teren a spulberat, miercuri seară, două tinere care traversau Bulevardul Iuliu Maniu.

Martorii spun că tânărul aflat la volan nici măcar nu a încercat să frâneze, cu toate că pe banda alăturată şoferul unui troleibuz oprise. Grav rănite, fetele au ajuns la spital, iar medicii spun că viaţa uneia dintre ele este în pericol.

Poliţiştii continuă cercetările şi, dacă se va dovedi că este vinovat, şoferul va fi condamnat în funcţie de starea victimelor.
Sursa

Şofer de TIR bătut în plină stradă de trei romi

Legea junglei este stăpână peste traficul din Craiova, un oraş al României europene.

Un şofer de TIR a fost luat la bătaie pe stradă de trei romi, care l-au blocat cu maşina, iar apoi s-au năpustit peste el. După ce l-au lovit, au fost la rândul lor loviţi de un alt camion. Şoferii celor două maşini se certaseră într-o intersecţie, unde fiecare susţinea că are prioritate.

Rudele romilor s-au adunat imediat la faţa locului şi au făcut scandal. Agresorii, în schimb, au fugit şi au lăsat maşina în drum. Şoferul bătut a fost internat la spital, iar poliţiştii îi caută pe bătăuşi.
Sursa

Accident grav între Deva şi Petroşani. Un om a murit, trei au fost răniţi

O manevră riscantă a curmat viaţa unui om şi a rănit trei pe drumul care leagă Deva de Petroşani. Două autoturisme s-au ciocnit după ce unul dintre ele a vrut să depăşească.

Un autoturism în care se aflau patru persoane a făcut o manevră riscantă şi a intrat într-un autovehicul care circula pe contrasens. O persoană din prima maşină a murit pe loc, iar trei au fost rănite grav. Un bărbat şi o femeie care se aflau în al doilea vehicul au scăpat cu răni uşoare la picioare.
Sursa

Intervenţie spectaculoasă a poliţiştilor bucureşteni!


Scene dramatice în Bucureşti: doi poliţişti au intrat intenţionat cu maşina echipajului într-o alta care ameninţa să facă prăpăd.
Un şofer nu şi-a asigurat autoturismul şi l-a lăsat aşa în mijlocul unui bulevard, iar vehiculul a luat-o la vale şi se îndrepta spre un trotuar aglomerat.

Poliţiştii au fost nevoiţi să tamponeze autoturismul, pentru a-l opri.

Şoferul nici nu a putut fi amendat pentru că legea nu prevede sancţiune pentru acest tip de faptă.
Sursa

Drumul spre vama Nădlac, blocat de un accident rutier spectaculos!

Un trailer, încarcat cu autoturisme Dacia abia ieşite din fabrică, a ajuns de-a curmezişul pe şosea, după ce şoferul a încercat să evite un autoturism intrat în depăşire. Platforma de sus s-a rupt şi s-a răsturnat.

Trailerul, încărcat cu şapte Dacii, se îndrepta spre vama Nădlac. Trebuia să ajungă în Germania, unde oamenii aşteptau maşinile comandate.

Şoferul povesteşte că din faţă, pe banda lui, venea un autoturism care depăşea o coloană. Ca să evite să-l zdrobească, a tras brusc dreapta de volan. N-a mai apucat să se redreseze, deoarece trailerul a intrat în balans.

Din fericire, nicio Dacie nu s-a prăbuşit peste maşinile aflate în trafic, aşa că nimeni nu a fost rănit. Maşinile aflate însă pe platforma de sus au fost serios şifonate. Transportul era asigurat.

Din cauza accidentului, zeci de camioane care mergeau spre Arad au rămas pe loc, până când s-a eliberat drumul.

Şoferul care intrase în depăşire şi a provocat dezastrul şi-a continuat liniştit drumul, iar poliţiştii se tem că nici nu vor da de urma lui, pentru că nimeni nu i-a luat numărul de înmatriculare.
Sursa

Impact costisitor pe o stradă din Bucureşti!

O limuzină de lux şi o maşină de poliţie s-au ciocnit într-o intersecţie din Capitală.

Şoferii lor au scăpat fără nicio zgârietură, însă amândouă maşinile au ieşit şifonate bine din accident.

Poliţistul aflat la volan susţine că avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi că celălalt şofer nu l-a observat.

Acesta, la rândul lui, spune că a trecut la culoarea verde a semaforului, aşa că vinovatul va fi stabilit numai în urma unei anchete.
Sursa

luni, 14 iulie 2008

Accident Ploieşti şi Târgoviste: Un şofer beat, cu permisul suspendat, a ucis o familie întreagă!

Un tânăr de 23 ani, care conducea băut, după cum spun martorii, şi fără permis, suspendat tot pentru alcool, a ucis azi-noapte o familie întreagă: mama, tatăl şi o copilă de 15 ani.

Imaginea teribilă a morţii i-a izbit pe cei care au trecut azi noapte pe drumul dintre Ploieşti şi Târgoviste. Dacia în care se afla familia este atât de zdrobită, încât cu greu recunoşti în ea formele unei maşini. Mihaela, femeia de 32 de ani, care stătea în dreapta soţului, a fost aruncată prin parbriz. Scaunul pe care stătea a ajuns pe câmp, la câţiva metri de maşină.

Florin, soţul Mihaelei, era mai mic decât ea cu 5 ani. Se căsătoriseră de câteva luni şi urmau să facă nunta. Mihaela mai avea o fată de 15 ani, dintr-o altă relaţie, dar Florin o considera copilul lui. Erau fericiţi toţi trei şi iubeau viaţa, care le-a fost furată într-o clipă, de un tânăr inconştient. Toţi trei vor fi înmormântaţi împreună.

Poliţiştii au reconstituit ultimele clipe înaintea dezastrului. Tânărul de 23 de ani, care conducea un Peugeot, a intrat pe contrasens cu viteză. Disperat, şoferul Daciei i-a făcut semn cu farurile. Maşina a continuat să meargă însă în viteză, pe contrasens. Bărbatul care avea în mâna viaţa familiei sale a încercat să evite impactul, dar n-a mai reuşit.

Acul kilometrajului de la cealaltă maşina a rămas fixat la 100 de kilometri pe oră. Tânărul parcă s-a grăbit spre moarte. A plecat împreună cu un alt prieten, de 19 ani, de la discotecă. Amândoi au murit în impact.

Ancheta poliţiştilor trebuie să stabilească acum cauza accidentului. Ori şoferul a vrut să evite o groapă, ori era băut şi n-a mai avut reflexe. Cert este că tânărul de 23 de ani avea de trei săptămâni permisul suspendat, după ce a fost prins beat la volan.
Sursa

Un tânăr a murit strivit de un TIR, într-un cumplit accident de circulaţie

Tânărul avea 29 de ani şi era din Oradea. Maşina pe care o conducea a intrat pe contrasens, iar un TIR care venea din faţă n-a putut să-l evite. Mastodontul a trecut peste el, cu greutatea celor 30 de tone.

Accidentul s-a petrecut azi-dimineaţă, pe şoseaua dintre Oradea şi Satu Mare. Tânărul a depăşit o coloană de maşini şi n-a văzut că din depărtare se apropia TIR-ul. Cele două maşini s-au ciocnit frontal. Impactul a fost atât de violent, încât maşina a fost mototolită, iar TIR-ul a ieşit peste 100 de metri în decor. Şoferul s-a stins pe loc.

Poliţiştii au făcut măsurători pentru a elucida felul în care s-a petrecut accidentul.

Din cauza impactului, circulaţia între Oradea şi Satu Mare a fost îngreunată aproape o oră.
Sursa

Accident Piaţa Unirii către Piaţa Universităţii

Şofer, care a vrut să întoarcă în mers, nu s-a asigurat şi a lovit un motociclist care venea din spate. Acesta din urmă a fost rănit şi a fost transportat la spital, cu amnezie parţială.

Cele două vehicule ciculau pe acelaşi sens de mers, dinspre Piaţa Unirii către Piaţa Universităţii. Şoferul autoturismului susţine că e nevinovat şi că motociclistul a provocat accidentul.

Până când poliţiştii au terminat cercetările la locul accidentului, în zonă s-a circulat cu dificultate.
Sursa

Târgu Jiu: trei morţi, după ce un tren a lovit o maşină pe calea ferată


Şoferul a trecut fără să se uite peste o cale ferată. Un accelerat i-a lovit în plin. Alţi trei oameni, din aceeaşi maşină, au ajuns desfiguraţi la spital.

Pe bancheta din spatele Daciei stăteau trei băieţi şi o fată. Mergeau la scăldat, împreună cu doi bărbaţi din satul Budieni, la un lac din zonă. La trecerea peste cale ferată, şoferul maşinii nu s-a asigurat şi a fost lovit de un tren accelerat plin cu pasageri. Doi copii, de 7, respectiv 8 ani au murit pe loc. La fel şi bărbatul din dreapta şoferului.

Ceilalţi pasageri care au scăpat cu viaţă au fost duşi la spital. Medicii încearcă să-i salveze pe răniţi, în timp ce poliţiştii vor să refacă filmul accidentului.
Sursa

Accident teribil în Brăila: o maşină s-a izbit cu viteză de un copac!

Doi bărbaţi au murit pe loc, iar o femeie este în stare critică la spital.

Şocaţi, şoferii care au văzut accidentul au oprit imediat şi au alergat să-i ajute pe oamenii din maşină. Pentru doi bărbaţi, de 38 şi 39 de ani, nu se mai putea face însă nimic. O femeie de 34 de ani a fost dusă la spital şi este acum la reanimare. Medicii încearcă să o ţină în viaţă, deşi este rănită grav.

Martorii nu înţeleg ce s-a întâmplat. În acea porţiune, şoseaua este dreaptă, vizibilitatea era bună şi nu exista niciun obstacol.
Sursa

duminică, 13 iulie 2008

Inconştienţa ucide din nou: patru morţi la ieşirea din Ploieşti!


Carnagiu sâmbătă noapte, pe DN72, la ieşirea din Ploieşti către Târgovişte. Patru vieţi, printre care şi a unei fetiţe de 10 ani, au fost secerate într-o clipă în urma unui accident de maşină.

O imagine cruntă pentru rudele şi prietenii veniţi în grabă la locul accidentului: în faţa lor, trupul unuia dintre tineri stă nemişcat, pe uşa întredeschisă a maşinii. Parcă ar vrea să se salveze din impactul nimicitor. Câţiva paşi mai încolo, in iarbă, zace trupul fără suflare al altei victime, aproape pierdută printre rămăşiţele celor două maşini făcute praf.

Acul kilometrajului a înţepenit la 110 kilometri pe oră. Tânărul parcă s-a grăbit spre moarte. A plecat împreună cu un alt prieten, de 19 ani, de la discotecă. Pe drum însă, gropile de pe şosea i s-au părut insuportabile şoferului de 23 de ani, care s-a gândit că ar fi o idee bună să treacă pe contrasens. Până când a lovit frontal o Dacie, care venea regulamentar. Un moment fatal, atât pentru vitezoman şi pentru prietenul de pe locul din dreapta, dar şi pentru şoferul Daciei şi fetiţa lui. Mama fetiţei, grav rănită, se zbate între viaţă şi moarte, la spital.

Circulaţia între Ploieşti şi Târgovişte a fost blocată două ore din cauza accidentului. În urmă cu aproape o lună, alte două persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident în aceeaşi zonă, încercând să evite o groapă din şosea.
Sursa

Opt accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui!

Autostrada tamponărilor, aşa s-a numit astăzi drumul spre mare. Mii de maşini s-au înghesuit pe drumul spre litoral încă de dimineaţă.

Nerăbdarea s-a transformat în viteză, iar asta a dus la opt accidente în lanţ. Cel puţin 20 de maşini au fost implicate în accidente şi patru oameni au ajuns la spital. Şi drumul dintre Cernavodă şi Constanţa a fost blocat ore întregi din cauza carambolurilor, de care n-au scăpat nici poliţiştii veniţi să descurce traficul.

Accident dupa accident, imaginile s-au repetat pe tot drumul dintre Bucureşti şi Constanţa. Maşini lovite, şoferi nervoşi şi coloane întinse pe kilometri întregi. Miile de autoturisme parcă nu au mai avut loc pe autostradă şi, inevitabil, au apărut ciocnirile.

Medicii din tura de dimineaţă de la spitalul din Feteşti n-au stat o clipă. Ambulanţele au intrat într-una la camera de gardă.

Un echipaj de poliţie trimis să dirijeze traficul în zona Medgidia a fost prins şi el într-un carambol, alături de alte patru autoturisme.

După tamponările în lanţ, cele mai câştigate sunt firmele de tractări. Şi astăzi au avut de lucru, nu glumă.

Poliţiştii spun că nebunia abia acum începe. Mâine se aşteapta la o zi şi mai grea, pentru că turiştii aflaţi pe litoral se vor întoarce acasă tot pe Autostrada Soarelui.
Sursa

Impact violent, în această dimineaţă, pe autostrada Bucureşti- Piteşti

Un camion încărcat cu lemne, care venea către Capitală, a fost lovit cu putere din spate de un TIR şi a fost proiectat pe celalalt sens de mers, iar apoi în decor.

Accidentul s-a petrecut la ora 5.00, pe autostrada Bucureşti - Piteşti, la kilometrul 18. Autocamionul încărcat cu lemne a fost izbit în plin, din spate, de un alt autovehicul.

Cei doi şoferi au fost preluaţi de o ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Municipal din Capitală, pentru îngrijiri.

Timp de mai bine de o jumătate de oră, în zonă s-a circulat cu dificultate, pâna când au fost adunate lemnele de pe carosabil.

Poliţiştii au deschis o anchetă, pentru a vedea care dintre cei doi conducători auto este vinovat de producerea accidentului.
Sursa

Doi tineri au murit pe un câmp, în timp ce maşinile treceau pe lângă ei!


Dovadă dureroasă de egoism şi nepăsare în Timiş. Doi tineri au pierit azi-noapte, pe un câmp, în timp ce pe lângă ei treceau şiruri de maşini. Autoturismul lor s-a zdrobit violent de un copac. Fata de 20 de ani şi iubitul ei nu au mai putut să iasă din maşină.

Abia după câteva ore, cineva a oprit să vadă ce se întâmplă. Tinerii erau însă morţi de mult. Poate ar fi avut o şansă, dacă cineva care a trecut prin zonă imediat după accident le-ar fi sărit în ajutor.

Un şofer care a observat maşina încolăcită în jurul copacului a oprit şi a alergat să le dea primul ajutor victimelor. A rămas încremenit: ajunsese prea târziu. Cei doi tineri erau morţi, iar motorul rece - semn că accidentul se întâmplase de mult.

Fata de 20 de ani şi iubitul ei, cu 5 ani mai mare, muriseră zdrobiţi în maşină, probabil strigând după ajutor.

Echipele de la descarcerare au tăiat jumătate din caroserie, ca să-i poată scoate pe cei doi iubiţi.

Familiile celor doi tineri sunt cu ochii-n lacrimi. Pentru îndrăgostiţi, viaţa părea că se aşează bine. Se iubeau foarte mult şi îşi făceau planuri de nuntă. Îşi luaseră maşina de curând şi săptămâna viitoare îşi aşteptau părinţii în vizită, la Timişoara.

Poliţiştii cred că tânăra, care conducea de numai un an, avea viteză mare la trecerea peste calea ferată şi a pierdut controlul maşinii.
Sursa

Textad

Emag