Alege un sponsor

marți, 19 mai 2009

Românii, printre primii la accidente rutiere. Doar un sfert din dosare ajung în faţa instanţei

România este fruntaşă la numărul de accidente pe şosele. Aproape 50.000 de dosare au fost întocmite pe cauze rutiere, în ultimii doi ani. Dintre acestea, doar un sfert au fost trimise în instanţă pentru rechizitoriu. Despre celelalte nu se mai ştie nimic, din cauza nepăsării autorităţilor, susţine Jurnalul Naţional.

Sute de români şi-au pierdut viaţa pe trecerile de pietoni, în ultimii ani. După constatarea accidentului şi stabilirea unor lucruri elementare despre incident, cercetările sunt, de cele mai multe ori, abandonate.

Victimele accidentelor de circulaţie aşteaptă în zadar să-i vadă pedepsiţi pe cei vinovaţi. Puterea banului şi influenţa celor care ar fi trebuit să plătească fac legea de cele mai multe ori.

Acesta este unul dintre motivele pentru care din cele aproximativ 30.000 de infracţiuni constatate la regimul rutier, circa 500 de persoane au ajuns după gratii în anul 2007 şi în primele şase luni ale lui 2008.

În 2007, spre exemplu, 35 de persoane au fost condamnate pentru ucidere din culpă, 971 pentru infracţiuni contra circulaţiei pe drumurile publice, 324 de persoane pentru conducere sub influenţa alcoolului, 23 de persoane pentru părăsirea locului accidentului, iar 326 de persoane pentru conducere fără permis.

În 2008, doar 4 şoferi au fost condamnaţi la închisoare pentru ucidere din culpă. Alte 263 de persoane au primit condamnări definitive pentru infracţiuni contra siguranţei rutiere, iar 90 de persoane pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag