Alege un sponsor

joi, 8 mai 2008

Volvo: "In 2020 vom face masina 100% sigura!"


Volvo anunta oficial ca vrea sa revolutioneze piata auto pana in 2020, dezvoltand un pachet de sisteme care va reduce la zero riscul unor rani si al decesului in cazului unui accident, oricat de grav ar fi acesta. Suedezii vor sa scada astfel numarul total de accidente mortale care au loc in fiecare an la nivel mondial, 1.2 milioane de oameni pierzandu-si viata anual din aceasta cauza.

Declaratia ii apartine lui Jan Ivarsson, seful departamentului de siguranta Volvo, si a fost realizata intr-un interviu pe care acesta l-a acordat jurnalistilor de la Reuters. Primul pas va fi realizat de compania suedeza atunci cand sistemul Pre-Safe de prevenire automata a accidentelor va intra in serie si va deveni un aliat al pasagerilor in cazul iminentei unui impact. Unul dintre pachetele care fac parte din Pre-Safe, denumit City Safety, a fost deja lansat si chiar premiat, acesta adjudecandu-si premiul "Traffic Safety Achievement Award" in cadrul unui simpozion legat de siguranta auto care a avut loc la New York.

Conform declaratiilor oficialului citat de Reuters, Volvo isi doreste ca masina sa formeze un spoiler gigant in jurul ocupantilor pentru a-i proteja perfect in cazului unui accident. "Cred ca, in viitor, comunitatile nu vor mai accepta accidentele mortale. (...) In situatia iminentei unui accident, atunci cand multi soferi se blocheaza pur si simplu, sistemele de siguranta ale masinilor Volvo din 2020 vor fi in masura sa preia complet controlul asupra directiei si a franelor pentru a evita impactul. Studiile arata ca reducerea cu 15% a vitezei in cazul accidentelor din toata lumea ar injumatati numarul mortilor", sustine Jan Ivarsson.

Conform aceluiasi oficial, sistemele Volvo din 2020 nu vor fi decat o piesa din puzzle-ul final, al carui scop va fi ca masinile sa nu se mai ciocnesca niciodata una de alta, indiferent de cauza. "In viitor nu vom mai accepta accidentele. De ce am face-o?", spune Ivarsson.
Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag