Alege un sponsor

duminică, 15 noiembrie 2009

Accident Transfagarasan: Au cazut cu masina intr-o rapa

Trei tineri au cazut cu masina intr-o prapastie. Accidentul s-a produs la peste 2.000 de metri pe cel mai dificil traseu din Romania, Transfagarasanul.Dupa un picaj de zece metri, autoturismul s-a oprit cu rotile cu sus, iar echipajele de urgenta s-au straduit sa-i scoata in viata pe cei trei ghinionisti. Se pare ca erau alpinisti utilitari si lucrasera la antenele de telefonie mobila din zona.

Chiar daca erau invatati cu inaltimea, nu ar fi trebuit sa intre pe Transfagarasan cu masina, spun cei de la Salvamont.

Cand au ajuns la fata locului, echipele de interventie si-au dat seama ca au in fata una dintre cele mai grele interventii de anul acesta. Nimeni nu stia cati raniti sint in masina distrusa, insa un lucru era clar: medicii erau obligati sa ajunga la ei cat mai repede.

Din felul in care arata caroseria, cu siguranta cei de la bord erau raniti, iar timpul nu curgea in favoarea lor.

Alarma a dat-o la 112 un turist care cobora versantul la pas. S-a mirat si el ca a vazut o masina pe drum, odata ce traseul era inchis pentru iarna. El a fost sansa ranitilor pentru ca de la sosea nimeni nu ar fi putut sa ii observe, atat de adanca este prapastia.

In autoturism erau doi frati de 20 si 24 de ani si un coleg de-al lor.

FILMUL ACCIDENTULUI

Soferul conducea o Dacie pe serpentinele acoperite cu zapada. Desi drumul este unul dintre cele mai dificile din tara, masina nu avea nici macar anvelope de iarna.

Intr-un viraj periculos la stanga, soferul a pierdut controlul volanului care a pornit singura spre dezastru. A acrosat si distrus parapetul metalic aflat langa un pod, apoi s-a pravalit in haul adanc de zeci de metri.

Cei trei oameni aflati inauntru au avut totusi noroc. Masina s-a oprit dupa numai zece metri pe o stanca.

La Balea Lac temperatura este la pragul de inghet, iar stratul de zapada masoara 15 centimetri. Autoritatile ii roaga pe toti soferii sa respecte decizia de inchidere a traficului si sa apeleze la transportul cu cabina pentru a ajunge in siguranta la cabanele din zona.
Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag