Alege un sponsor

joi, 30 septembrie 2010

Accident Tulcea: 4 morti si 57 de raniti

Sase persoane ranite in accidentul de autobuz au fost transportate pana acum in Capitala la spitalele Floreasca, Bagdasar-Arseni si Universitar de Urgenta.
Patru femei au decedat si 57 sunt ranite, dupa ce s-au rasturnat cu autobuzul care le ducea la lucru, in apropiere de Tulcea. Autobuzul era supraaglomerat.
14:39 Un barbat si trei femei raniti in accidentul din Tulcea, care au fost transportati cu al doilea elicopter, au ajuns, joi dupa-amiaza, in Capitala si vor fi dusi la spitalele Floreasca, Bagdasar-Arseni si Universitar de Urgenta.
12:45 Seful ITM Tulcea spune ca accidentul s-a petrecut din cauza ca digul pe care circula autobuzul, s-a surpat.
Izet Ali, de la Inspectoratului Teritorial de Munca Tulcea, a spus pentru Mediafax, ca accidentul se incadreaza in categoria "accidentelor de munca, colective, de traseu", intrucat pasagerii mergeau spre locul de munca.
Potrivit acestuia, soferul autobuzului nu consumase bauturi alcoolice.
11.00 Doi dintre raniti vor fi dusi la spitale din Bucuresti. Primul elicopter va prelua o femei in stare foarte grava, intubata, cu traumatism cranio-cerebral sever si alte leziuni, dar si o gravida, a anuntat subsecretarul de stat Raed Arafat.
O a treia persoana, care a suferit o fractura de coloana, va fi adusa in Capitala, cu un al doilea elicopter MAI trimis la Tulcea.
09: 30 Medicul Vasile Valcu, de la Serviciul de Ambulanta Tulcea a declarat pentru Stirile ProTV ca la spitalul judetean au ajuns 57 de persoane.
Doua dintre ele, femei, erau decedate, iar alte doua au murit in Sectia de terapie intensiva a spitalului.
Medicul Vasile Valcu spune ca erau mai multi pasageri in autobuz, decat au fost transportati cu ambulanta la spital.
09.00 O parte dintre persoanele ranite in accidentul de la Tulcea vor fi transportate cu elicoptere ale MAI la spitale din Capitala, cel mai probabil la Spitalul de Urgenta Floreasca, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.
El a precizat ca la Spitalul Judetean din Tulcea ar fi fost duse, potrivit primelor informatii peste 50 de persoane aflate in autobuzul care a fost implicat in accident.
Raed Arafat a mai spus ca unii dintre raniti au leziuni de coloana vertebrala si la cap.
Subsecretarul de stat a mai spus ca majoritatea celor raniti si dusi la spital nu sunt in stare foarte grava, iar alte persoane aflate in autobuz au refuzat internarea.
"Avand in vedere numarul de persoane implicate, accidentul este unul dintre cele mai grave", a spus Raed Arafat.
08.00 Se pare ca erau 65 de muncitori in vehicul, majoritatea femei care lucrau la o firma de confectii. Oamenii erau dusi spre locul de munca.
Autobuzul mergea pe un dig spre zona industriala a orasului Tulcea, cand a incercat sa-i faca loc unui alt automobil, moment in care rotile din spate ale autobuzului ar fi alunecat.
Autobuzul a derapat si s-a rasturnat.
In cadere, plafonul masinii a cedat, iar oamenii s-au strivit unii de altii, intre fiarele masinii.
Accidentul s-a intamplat in jurul orei 6:00.
Autobuzul era inchiriat, iar drumul pe care circula era unul secundar, care face legatura intre orasul Tulcea si zona industriala.
Daca ai surprins imagini de la locul accidentului, trimite materialele pe www.stirileprotv.ro.
via

Niciun comentariu:

Textad

Emag