Alege un sponsor

vineri, 25 aprilie 2008

Otopeni: 66 de oameni au trăit clipe de coşmar după ce avionul a ieşit de pe pistă

Un avion al companiei Romavia, care efectua un zbor pentru Carpatair, a ieşit de pe pistă în timpul aterizării. Din primele informaţii, se pare că echipajul a pierdut controlul aeronavei din cauza furtunii.

Aparatul ar fi fost împins de vântul foarte puternic. Avionul companiei Carpatair a plecat de la Timişoara şi trebuia să ajungă la Bucureşti la ora 16.40. Pasagerii au fost anunţaţi în ultimul moment că vor face o escală la Craiova. Aeronava a aterizat într-un final pe aeroportul Henri Coandă la ora 18 şi 17 minute.

Încă dinainte ca avionul să atingă pământul, oamenii au simţit că vor urma momente dificile. În urma incidentului au fost evacuaţi din avion. Toţi se plâng, însă, că reprezentanţii companiei nu le-au spus nicio secundă ce s-a întâmplat şi de ce.

Niciunul dintre cei 66 de pasageri nu a păţit nimic, deşi aeronava e aproapă distrusă.

Inspectorii aviaţiei civile au demarat imediat o anchetă şi au clasificat întâmplarea de marţi drept "accident", căruia îi caută acum cauzele. Directorul companiei care operează aeronava dă vina pe vreme.

Anchetatorii iau în considerare şi varianta în care nu doar condiţiile meteo ar fi fost de vină, ci şi o eroare de pilotaj. Primele concluzii vor fi cunoscute cel mai devreme peste o lună. Ei evaluează acum starea avionului, pentru a putea stabili toate avariile suferite. Va urma apoi o analiză amănunţită a trenului principal de aterizare, care este distrus, ambele jambe fiind rupte.

Specialiştii vor face o expertiză, pentru a vedea de ce au cedat, dacă a fost vorba de "oboseala materialului", sau dacă trenul de aterizare s-a rupt din cauza şocului produs în momentul ieşirii de pe pistă.

Un lucru este cert. Accidentul s-a produs după ce aeronava a aterizat şi rula pe breteaua pistei. Piloţii au spus anchetatorilor că vântul bătea în rafale foarte puternice în momentul în care avionul a aterizat.

Reprezentanţii companiei Romavia, deţinătoarea avionului, spun că acesta are toate asigurările impuse de legislaţia europeană, inclusiv cea de răspundere faţă de pasageri şi bagajele acestora.
Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag