Alege un sponsor

miercuri, 25 iunie 2008

Autostrada cea mai scumpă. Încep lucrările la tronsonul Comarnic - Braşov

Autostrada mult promisă de către autorităţi ajunge în sfârşit de la Bucureşti, la Braşov. Din păcate, doar pe hârtie. Să nu ne pierdem însă speranţa, mai ales că Ministerul Transporturilor a anunţat că va începe lucrările la tronsonul Comarnic - Braşov.

O autostradă care va face istorie. Tronsonul de drum rapid Comarnic - Braşov ar trebui să rezolve cea mai acută problemă de trafic din România şi să transforme într-o amintire urâtă ambuteiajele de pe DN1.

Cei 58 de kilometri de drum, adică trecerea din Muntenia în Transilvania, îi vor pune însă la grea încercare pe constructor. Acesta este obligat să găsească trasee cu puţine curbe, într-un defileu dificil. De aceea, Valea Prahovei urmează să fie brăzdată de cel puţin 50 de pasarele, tuneluri sau viaducte. Este cel mai complex proiect de infrastructură din România până în momentul de faţă.

Deşi teoretic licitaţia pentru Comarnic-Braşov urma să fie gata din decembrie, practic doar săptămâna aceasta vom afla cine sunt finaliştii proiectului. Neoficial, se vorbeşte despre patru companii străine: Strabag, Colas, Vinci şi Bilfinger care vor să construiască autostrada şi care se obligă să o întreţină timp de 30 de ani.

Costurile estimate sunt ameţitoare: între 1 şi 3 miliarde de euro. Adică până la 35 de milioane de euro pentru un kilometru de drum construit.
Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag