Alege un sponsor

sâmbătă, 28 iunie 2008

Bucăţi din MIG-ul prăbuşit la Cristeşti, descoperite după patru ani!


Câţiva localnicii dintr-o comună mureşeană, care s-au trezit în urmă cu patru ani cu un MIG în curte, au dezgropat marţi seară bucăţi întregi din avion.

Oamenii au plătit muncitori să sape şanţuri pentru canalizare, iar la un metru şi jumătate adâncime au dat cu târnăcopul de metal.

Până în zori, curtea s-a umplut de bucăţi din avionul MIG 21 Lancer. Unele atârnând serios la cântar. Proprietarii casei şi implicit ai terenului respectiv au anunţat imediat autorităţile. Poliţia a luat legătura cu reprezentanţii Bazei Aeriene 71, de la Câmpia Turzii, însă aceştia au venit abia miercuri.

A fost un moment comic: localnicii nu au avut încredere în primii doi militari, ajunşi la Cristeşti cu un Papuc. Nu le-au permis astfel să ia fragmentele din aparatul de zbor. I-a derutat faptul că purtau veşminte modeste, departe de ideea de armată pe care o aveau ei.

Abia după ce militarii au dat câteva telefoane către superiori, i-au convins pe oameni că nu sunt veniţi la furat, ci chiar au o treabă de făcut.

Pe 26 august 2004, avionul s-a înfipt în curtea celor doi localnici din Cristeşti, Mureş, care de atunci nu pot uita mirosul kerosenului îmbibat în straturile de legume. Două avioane de luptă MIG 21 Lancer s-au ciocnit în aer în timpul antrenamentelor. Piloţii s-au catapultat, iar aparatele au căzut în curţile sătenilor din Cristeşti şi Santioana. Două persoane, printre care o fetiţă de opt ani, au ajuns la spital cu răni uşoare, iar o maşină a fost făcută praf.

Cauza accidentului de acum patru ani nu este cunoscută nici astăzi. Cutia neagră a aparatului de zbor s-a pierdut, iar cei doi localnici sunt siguri că ea se află în grădina lor.
Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag