Alege un sponsor

vineri, 11 decembrie 2009

Taxa de poluare 2010

Valoarea minima a taxei de poluare pe care o va plati, la prima inmatriculare, posesorul unui Logan nou, incepand cu 1 ianuarie 2010, va fi de 363 de euro.

Pentru versiunea cu cea mai mare capacitate cilindrica si cel mai inalt grad de poluare, taxa este mai mult dublu: 774 de euro.

De la 1 ianuarie 2010, proprietarii masinilor care au motorizari conforme cu normele de poluare Euro 4 vor plati, si ei, taxa de prima inmatriculare. Nivelul acesteia este stabilit in functie de capacitatea cilindrica si emisiile CO2 ale modelului.

De exemplu, pentru modelul Kia Cee'd, cea mai vanduta masina de import in acest an, conform topului Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, taxa va fi cuprinsa intre 432 de euro si 1.200 de euro.

Proprietarul unui Renault Clio nou, al doilea model în clasamentul importurilor, va achita suma de 363 de euro.

In cazul variantelor medii de motorizare a modelelor Ford Focus si Skoda Octavia se va plati o taxa de 488 euro, respectiv 726 euro.

Legislatia in domeniu prevede ca, in functie de vechimea autovehiculului, acesta sa beneficieze de un anumit procent reducere din taxa de poluare, masinile noi facand exceptie de la acesta dispozitie.


Mai multe despre aceasta taxa pe www.mediafax.ro

via

Niciun comentariu:

Textad

Emag