Alege un sponsor

luni, 22 decembrie 2008

Accident Predeal BMW: masina cazuta pe calea ferata

Soferul masinii cazute pe calea ferata, langa Predeal, a fost retinut


UPDATE: Cursa nebuna la Predeal! Un sofer inconstient, care avea in masina sapte prieteni, a trecut duminica dimineata peste un pod, a rupt firele electrice si a aterizat pe liniile de cale ferata.
Doua fete au murit pe loc, iar ceilalti pasageri au fost raniti. Soferul, un tanar de 28 de ani, a fugit fara sa se uite in urma la amicii lui aflati in stare grava. Cand s-a predat, a aflat ca politistii il acuza de ucidere din culpa, dar si de distrugerea retelei electrice.

In momentul in care au ajuns echipele de la descarcerare si ambulanta, zona arata ca s-a dat un razboi. Tinerii fusesera aruncati din masina, pe sinele de cale ferata. Au urmat momente cumplite. De locul accidentului se apropia un tren.

Cele doua fete, de 22 si 24 de ani, nu au mai putut fi salvate. Murisera pe loc. Una dintre ele era din Targoviste. Voia sa se casatoreasca anul viitor, spun prietenii.

Masina in care erau inghesuiti in total opt tineri venea de la partia din Predeal spre statiune si a derapat la intrarea pe pod, spun martorii. A zburat cativa metri, pana a cazut pe calea ferata. Putea fi si mai rau, spun echipele de interventie. Caderea autoturismului de teren a fost amortizata de liniile de inalta tensiune, pe care, intr-un final, le-a rupt.

Soferul, un tanar de 28 de ani din Focsani, a fugit imediat. Politistii l-au cautat toata ziua. Dupa aproape opt ore a venit la spitalul din Brasov, unde prietenii lui erau internati. Trei in stare grava, iar alti doi mai usor. Acolo a fost retinut de politisti.

Dupa accident, cinci trenuri au fost blocate intre Bucuresti si Brasov. Au avut intarzieri de pana la cinci ore.

Surse din cadrul anchetei spun ca in masina au fost gasite mai multe carduri de credit false si politistii il suspecteaza ca ar face parte dintr-o retea de falsificatori de carduri. Tanarul de 28 de ani din Focsani abia se intorsese din Londra.


Sursa

miercuri, 17 decembrie 2008

Accident Deva Hunedoara: Doi morti dupa ce masina in care se aflau s-a infasurat in jurul unui stalp


Vremea rea, in combinatie cu lipsa de experienta si de intelepciune a soferilor din Romania, genereaza tragedii pe banda rulanta.
Pe lista insangerata a victimelor tragediilor rutiere se adauga de miercuri noapte si numele a doi tineri care au murit, unul pe soseaua dintre Deva si Hunedoara, celalalt la spital.

In accident au fost implicati trei tineri care se indreptau spre casa. Mai aveau doar 10 kilometri pana la Hunedoara cand s-a produs tragedia. Soferul, lipsit de experienta, a accelerat nebuneste, fara sa tina cont ca soseaua era umeda. Masina a derapat si s-a infipt intr-un stalp de inalta tensiune, doborandu-l la pamant.

Soferul, un tanar de 19 ani s-a stins pe loc. Avea permis de conducere doar de 6 luni. Pasagerii ramasi in viata au fost scosi cu mari eforturi din masina facuta praf.

Dimineata, unul dintre amicii soferului, un baiat de 20 de ani, a murit in spitalul de urgenta din Deva. Din pacate si viata singurului supravietuitor este in pericol.

Sursa

marți, 16 decembrie 2008

Accident Persani - Brasov: Sarbatori in spital pentru cinci romani care se intorceau acasa din Italia

Accidentul s-a produs pe DN1 la Persani - Brasov cand microbuzul in care se aflau a derapat intr-o curba si a tamponat violent o Dacie.

Strada s-a umplut de cadouri facute bucati si de lucrurile cumparate pentru copii si rude. Toti cei implicati au ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Brasov.

Patru ambulante si doua echipaje SMURD au dus la spital sapte victime, cinci pasageri soferul microbuzului si barbatul care conducea masina de care s-au izbit.

Traficul pe DN1 a fost blocat vreme de doua ore intre Fagaras si Brasov. Coloanele de masini depaseau 2 kilometri pe ambele sensuri.

Sursa

Accident Dambovita: Un sofer de 18 ani, fara permis, si-a omorat fratele si doi prieteni


Poveste de groaza in Dambovita. Un tanar de 20 de ani, victima a unui accident rutier, a fost gasit fara suflare, la doua ore, dupa ce prin zona, au trecut si politistii, si cei de la ambulanta. Zacea la cativa metri de masina din care fusese aruncat.


Cel care l-a descoperit in ultimul hal a fost unchiul lui. Omul aflase despre nenorocire, si l-a cautat pe baiat.

Scapat pe contrasens, autoturismul in care erau se aflau patru tineri a sfarsit direct sub rotile unei dube. Pasagerul din fata a zburat prin parbriz si a murit, iar unul dintre cei din spate a ramas prins in autoturism. Nu mai sufla atunci cand l-au scos echipele de la descarcerare. Singurul intreg era soferul fara permis.

Doua ore, insa, nimeni n-a stiut ca un alt tanar zacea la cativa pasi.

Tanarul gasit abia dupa doua ore era chiar fratele soferului. Rudele cred ca ar fi scapat dacail vedeau si pe el medicii.

Tanarul care si-a bagat fratele si prietenii in groapa are 18 ani, dosar penal si poate sa isi petreaca urmatorii 15 ani la inchisoare.


Un alt accident a bagat in spital cinci romani care se intorceau acasa din Italia

Sursa

Accident Timisoara: o masina lovita in plin de tramvai!


Accidentul s-a produs saptamana trecuta, in zona Pietei 700 din Timisoara. In urma ciocnirii, autoturismul a fost proiectat intr-un stalp de inalta tensiune.Caroseria masinii a fost complet distrusa pe partea soferului, astfel ca barbatul aflat la volan a fost nevoit sa iasa pe usa din dreapta. Potrivit martorilor, el a suferit un soc puternic.
Sursa

luni, 15 decembrie 2008

Accident Arges: Imagini cumplite, filmate imediat dupa cumplitul accident din Arges

Un vizitator stirileprotv.ro a surprins scene de groza la locul accidentului produs duminica, intr-o localitate din Arges. Soferul, un barbat de 32 de ani, si sotia lui, de 33, au murit instantaneu. Copila lor de 11 ani a ajuns la spital in stare critica.
Masina, care circula cu viteza mare, s-a rupt in doua, dupa ce s-a lovit de un alt autoturism si a zburat intr-un cap de pod. Cele doua jumatati din ceea ce a fost o masina s-au oprit la mare distanta una de cealalta.

Barbatul care s-ar fi aflat la volanul autoturismului a avut permisul retinut in luna august a acestui an, pentru consum de bauturi alcoolice.

Politistii i-au luat probe de sange soferului, chiar daca a acesta a murit.

Sursa

miercuri, 10 decembrie 2008

Evitare taxa auto

Vom cumpara masini noi, cu motoare de capacitate mica sau ne vom inghesui, precum somalezii, in mijloacele de transport in comun, alaturandu-ne fortat trend-ului eco.

In oricare dintre situatii un lucru e cert: masura guvernului ne lasa un gust amar.

Sa presupunem ca...

... nu vom mai cumpara masini vechi

Acest lucru ar atrage un set de efecte nedorite de cetateni. Poate cel mai important: vom fi datori vanduti bancilor. Asta, desigur, daca vom fi declarati eligibili pentru credite.

...vom cumpara masini vechi, dar le vom inmatricula in “vecini”

Pentru ca masinile second-hand sunt extrem de profitabile pentru toate buzunarele, romanii - cei mai inventivi oameni din lume - au venit cu o idee pe masura: inmatricularea in tarile invecinate.

...vom apela la productia proprie

Daca vom opta pentru masinile productie proprie, atunci... o facem pe pielea noastra. Daca e sa ne luam dupa cei mai multi, asta ar insemna....adio confort si calitate deprinse de la modelele "nascute" peste hotare si trecute de varsta majoratului

... sau la transportul in comun

Daca niciuna dintre variante nu va multumeste, ramane in picioare vesnicul transport in comun. Desi metroul a devenit imaginea in oglinda a unei cutii cu sardele, e la mare cautare.

Poate si pentru ca, spre deosebire de tramvai, autobuz sau troleibuz, n-are a face cu lumea de deasupra. Cu haosul, adica.

Sursa

marți, 9 decembrie 2008

Calculator noua taxa auto (decembrie 2008)

Guvernul a aruncat un colac de salvare industriei auto. Pentru masinile noi cu capacitate cilindrica de pana la 2000 de cm cubi taxa se suspenda. Pentru restul vehiculelor, noi sau vechi, taxa se tripleaza.
Calculator noua taxa auto (decembrie 2008)

Cornel Nistorescu a lovit cu masina doi tineri aflati pe motocicleta


Martorii spun ca, sambata seara, jurnalistul a vrut sa intoarca, pentru a ajunge pe sensul celalalt si, fara sa se asigure, a trecut peste scuarul de pe mijlocul strazii. A lovit o motocicleta pe care se aflau doi tineri.
In urma impactului, motociclistii au fost raniti si au fost transportati la spital.

Accidentul s-a petrecut putin dupa ora 21:00, pe strada Lascar Catargiu. Jurnalistul Cornel Nistorescu, aflat la volanul masinii sale de teren, venea dinspre Piata Victoriei si se indrepta spre Piata Romana.

Cele doua persoane care se aflau pe motocicleta au fost preluate imediat de un echipaj SMURD si transportate la Spitalul de Urgenta Floreasca. Una dintre ele, o tanara, s-a ales cu bazinul fisurat, iar motociclistul a suferit mai multe fracturi.

Cornel Nistorescu a scapat nevatamat, la fel si copilul sau, care se afla, de asemenea, in masina.

Jurnalistul a fost testat de politisti si nu consumase alcool inainte de a se urca la volan. I s-au recoltat insa si probe de sange, la spital.

Politistii i-au intocmit lui Cornel Nistorescu dosar de cercetare penala si i-au suspendat permisul de conducere.


Cursa unui motociclist de 21 de ani din Bihor, care conduce cu viteza, s-a dovedit fatala.

Sursa

luni, 8 decembrie 2008

Accident Dambovita: Accident cumplit pe DN 7, in Dambovita


Un sofer care se afla cu fiul sau in masina a incercat sa depaseasca mai multe masini si a fost izbit in plin de un autoturism care venea din sens opus.
Doua ambulante, un echipaj de la descarcerare si un elicopter SMURD au venit la locul accidentului. Medicii s-au ingrijit imediat de cei doi raniti.

Baiatul a fost urcat de urgenta in elicoper si transportat in Capitala. Pe tatal lui l-a preluat o ambulanta. Rudele celor doi s-au temut ca-i vor pierde.

Barbatul mergea cu fiul sau de 16 ani in vizita la bunici.

Sursa

sâmbătă, 6 decembrie 2008

Accident Prejmer Brasov, Albota, Pitesti-Slatina,

Doi barbati din Brasov au platit cu viata o depasire neregulamentara si au bagat in spital un alt tanar care conducea regulamentar.

Soferul vinovat care mai avea inca o persoana in masina a intrat intr-o depasire periculoasa si n-a mai avut timp sa revina pe banda de mers. A izbit frontal o duba in care se afla doar soferul. Conducatorul dubei a incercat sa evite impactul insa n-a reusit si s-a rasturnat cu microbuzul in sant.

Echipajele SMURD si pompierii au intervenit imediat pentru salvarea victimelor. L-au gasit in viata pe soferul dubei si l-au scos din masina distrusa. Medicii s-au chinuit sa-l resusciteze pe conducatorul auto care a provocat accidentul, dar nu au reusit. In ciuda eforturilor doctorilor si pasagerul din masina lui a murit.

Accident si pe DN 1 la 25 de kilometri de Sibiu, soldat cu ranirea a trei oameni. O masina in care se aflau doi cetateni bulgari a lovit un tir, cand soferul a incercat sa schimbe banda de mers, fara sa se asigure insa. Automobilul a fost proiectat apoi pe contrasens, unde a fost izbit de un alt vehicul. Cei doi bulgari si soferul celuilalt autoturism au fost spitalizati.

Pe drumul national 65, Pitesti - Slatina, in localitatea Albota, soferul unei masini care circula spre Slatina a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat in afara carosabilului si s-a oprit la numai un metru de un cap de pod din beton. Cele cinci persoane aflate in automobil au fost ranite, dar sunt in afara oricarui pericol.

Sursa

Violenţă în trafic: Un pieton a fost bătut cu ciocanul în cap în mijlocul unei intersecţii


REALITATEA.NET - Violenţă în trafic: Un pieton a fost bătut cu ciocanul în cap în mijlocul unei intersecţii
Sursa

MAI MULTE VIOLENTE IN TRAFIC

vineri, 5 decembrie 2008

Accident Capusu Mare:Doi tineri si-au pierdut viata intr-un groaznic accident rutier


Cei doi au murit pe loc si un al treilea a fost grav ranit, cand masina in care se aflau a intrat pe contrasens si s-a izbit puternic de un camion.
Baiatul care conducea avea doar 22 de ani. Impactul i-a fost fatal atat lui, cat si prietenului sau de pe scaunul din dreapta. Doar cel care statea in spate a scapat, insa se zbate si acum intre viata si moarte la spital.

Pompierii s-au chinuit jumatate de ora sa scoata trupurile tinerilor din masina distrusa.

Cadavrele celor doi tineri au fost duse la Institutul de medicina legala din Cluj si urmeaza sa se stabileasca daca soferul consumase sau nu bauturi alcoolice inainte sa urce la volan. Unii martori spun ca tanarul conducea cu viteza mare.

Soferul camionului inmatriculat in Hunedoara spune ca se apropia de localitatea clujeana Capusu Mare, cand dintr-o data a vazut un autoturism venind cu viteza din fata. A incercat sa franeze, insa nu a mai putut evita impactul. Masina a fost atat de grav avariata, incat echipajul de la descarcerare a avut nevoie de o jumatate de o ora ca sa scoata trupurile tinerilor.

Politistii spun ca acestia nu purtau centura de siguranta, iar puterea motorului si lipsa de experienta le-au fost fatale. Din pricina accidentului, traficul pe DN1 a fost blocat atat spre Cluj, cat si spre Huedin timp de trei ore.

Sursa

joi, 4 decembrie 2008

Accident cartierul Militari: Doua vieti au fost spulberate din cauza vitezei excesive


Un sofer din Bucuresti a intrat cu viteza intr-o intersectie din cartierul Militari si s-a izbit in plin de alta masina care circula regulamentar.
Soferul vinovat si pasagera din dreapta au murit in ciuda eforturilor disperate ale medicilor de pe ambulanta, care s-au chinuit sa le salveze vietile.

A fost o clipa de nebunie spun martorii, din partea soferului din autotursimul de culoare alba. Se apropia de intersectie, cand in loc sa ia piciorul de pe acceleratie a apasat si mai tare.

Soferul din cealalta masina a fost ranit usor insa medicii l-au gasit in stare de soc.

Circulatia a fost deviata, iar la locul accidentului s-au adunat multi curiosi si a iesit si scandal: trei tineri s-au luat la harta cu politistii care le-au cerut sa se indeparteze.

Alti doi tineri si-au pierdut viata intr-un groaznic accident de masina pe DN1.

Sursa

Accident Bihor: autorurism spulberat de rapidul Budapesta-Brasov. 3 oameni au murit


O veste sfisietoare, asta a primit sambata noapte o femeie din Bihor, la cateva ore dupa ce a adus pe lume primul ei copil.

Barbatul si mama acesteia au murit intr-o masina care a ramas intepenita la o trecere de cale ferata. Se intorceau de la Maternitate, unde l-au vazut pe bebelus. Si ei, si soferul au murit pe loc. Autoturismul s-a imprastiat 300 de metri de-a lungul sinelor.

S-au scurs clipe ingrozitoare pentru mecanicul rapidului Budapesta - Brasov. Omul a vazut cum in fata trenului pe care il manevra si care mergea cu peste 80 de kilometri pe ora, rasare o masina mica. Autoturismul s-a oprit in fata locomotivei. Barbatul a actionat frana si a tras disperat semnale de avertisment, inutil insa.

Impactul a fost devastator. Masina in care se aflau trei oameni a fost sfasiata intre tampoanele locomotivei si calea ferata. Cand au ajuns politistii, medicii si pompierii au trait cu senzatia ca sunt in locul unei explozii. Niciunul nu ramasese intreg.

Tanarul in varsta de 23 de ani din autoturism se intorsese de doua zile din Franta, unde lucra in constructii. Politistii incearca sa afle acum daca soferul in varsta de 55 de ani, s-a pierdut cand a vazut trenul sau daca motorul masinii s-a oprit brusc.
Sursa

taxa auto pentru masinile second-hand: Guvernul tripleaza taxa auto pentru masinile second-hand, din 15 decembrie

Guvernul a aprobat astazi majorarea taxei auto pentru masinile second-hand, informeaza NewsIn.
Tariceanu a declarat miercuri ca Executivul ia in calcul si majorarea primei de casare pentru masinile vechi, sustinand ca aceasta ar putea ajunge la "pragul psihologic" de 1000 de euro. "O sa discutam cu sectorul auto sa vedem daca e util acest lucru. (...) Acum e la 800 de euro, daca se va ajunge la 1000 de euro ar fi un prag psihologic care ar stimula mai mult cumparatorii", a spus premierul.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca nu a primit inca un raspuns de la Comisia Europeana in legatura cu decizia Guvernului de a suspenda pentru un an taxa auto pentru masinile noi.

Taxa de prima inmatriculare, introdusa in Codul Fiscal de la inceputul anului trecut, a devenit, din martie 2007, obiectul unei proceduri de incalcare a Tratatului de aderare la Uniunea Europeana. Intre timp, autoritatile romane au avut mai multe runde de negocieri cu Comisia Europeana pentru ca aceasta sa accepte forma de calcul a taxei.

Ultima revizuire a taxei de prima inmatriculare, cea de-a treia, a fost facuta dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, la mijlocul lunii februarie, o motiune simpla a PD-L prin care se cerea anularea taxei. Guvernul a luat in calcul prevederile motiunii si a adoptat in primavara acestui an actuala forma a taxei, printr-o Ordonanta de Urgenta. Taxa de prima inmatriculare a fost redenumita "taxa de poluare" si se aplica incepand cu 1 iulie 2008.

Guvernul a decis in urma cu doua saptamani suspendarea, in perioada 1 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009, a aplicarii taxei auto pentru masinile noi Euro 4
care nu depasesc capacitatea cilindrica de 2000 cm cubi. Decizia urma sa fie pusa in practica din 1 decembrie, dar Guvernul a decis aplicarea din 15 decembrie in lipsa unui raspuns pozitiv de la CE, pana la aceasta data.

Tariceanu: Suspendarea taxei auto va intra in vigoare 'in cel mai rau caz' in 15 decembrie

Dacia ar putea da afara 6.000 de angajati


Sursa: 9am, astazi
Sursa

1 an de accidente

Acum un an am inceput sa public cele mai teribile accidente din Romania.
Am publicat peste 600 de accidente in care au pierit cel putin 600 suflete. RIP

Accidentele de cele mai multe ori sunt cauzate de viteza , de soferi bauti sau de animale lasate sa haituie pe strazi si autostrazi. Foate multe accidente sunt provocate de TIRuri.
Srarea drumurilor are si el un rol inportant in producerea accidentelor. Lipsa autostrazilor si a infrastructurii rutiere nu duce numai la cresterea numarului de accidente ci si la pierderea de imagine a tarii si a investitilor (Mercedes-Benz), dar aste este o alta poveste....

Siteul a fost accesat de 141142 ori intr-un an!

miercuri, 3 decembrie 2008

Accident Afunati Ilfov: Accident grav pe DN2: sapte persoane au fost ranite

Sapte oameni au fost raniti, miercuri seara, pe o sosea invaluita de ceata, intre Afumati si Ganeasa. Masina in care se aflau a fost lovita de un TIR turcesc. Politistii incearca sa afle daca soferul vinovat a adormit la volan sau a rulat prea repede pe un drum alunecos si fara vizibilitate.

Aproximativ zece politisti, in frunte cu seful politiei rutiere din Ilfov, au venit la fata locului. Unii faceau masuratorile si audiau martorii, ceilalti incercau sa dirijeze circulatia. Remorca TIR-ului bloca una dintre benzi. Dupa cateva ore, un camion de mare tonaj a tras in afara carosabilului remorca TIR-ului turcesc.

Toate cele sapte victime se aflau in Logan. Patru dintre ele au fost internate la Spitalul Pantelimon, iar celelalte trei la Floreasca. Victimele, toti barbati, au contuzii minore si sunt in afara oricarui pericol. Vor ramane insa la spital.

Politistii au stabilit ca nici unul dintre soferii implicati nu bause alcool.

Cetateanul turc aflat la volanul TIR-ului va fi acuzat de vatamare corporala din culpa si distrugere.

Sursa

Textad

Emag