Alege un sponsor

marți, 6 ianuarie 2009

Ingrijorator! 18 persoane au murit in accidente in primele zile ale anului!


Aproape 20 de romani au murit in accidente grave in primele trei zile ale noului an. Soferii fie nu stiu, fie ignora reguli simple, este de parere un campion la raliu, caruia o echipa ProTv i-a cerut sfaturi pentru sofatul in siguranta, pe timp de iarna.



Adrian Raspopa, triplu campion al Romaniei la raliu, sofer model, pe drumurile publice. Adrian sustine ca majoritatea accidentelor pe timp de iarna pot fi evitate, daca se tine cont de cateva reguli simple.

Prima greseala: cei mai mult gandesc ca daca-si cumpara o pereche de cauciucuri mixte sau de vara pot trece iarna.Adrian Raspopa

Luati-va cauciucuri de iarna! Cauciucurile de iarna nu ingheata nici la minus 15 grade si astfel ofera mai multa aderenta, chiar si pe zapada.

A doua greseala, in cele mai multe cazuri cu urmari grave: in situatii extreme soferii nu franeaza corect.

In Romania, 30% dintre masini nu au sistem ABS. Ce faceti in acest caz? "Se franeaza un pic violent prima pedala, dupa care se elibereaza si progresiv se apasa cu miscari accentuate frana. Acesta este si principiul ABS-ului," ne invata Adrian Raspopa.

Exista si cazuri cazuri in care masina derapeaza si fata masinii "pleaca"! "Se poate corecta printr-o foarte usoara tragere a franei de mana, in momentul in care spatele iti vine dupa rotile din fata si masina revine pe directia de mers," spune pilotul.

Cel mai important: circulati cu viteza redusa! Potrivit datelor politiei 18 persoane si-au pierdut viata si alte 41 au suferit rani serioase, in 48 de accidente inregistrate in primele trei zile ale lui 2009.

Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag