Alege un sponsor

sâmbătă, 15 august 2009

Accidente Iasi Scanteia, Ciolpani Ilfov



18 romani si-au pierdut viata, ieri, in patru accidente rutiere * In judetul Iasi, un microbuz spulberat de un tren a dus in mormant treisprezece oameni * La intrarea in comuna ilfoveana Ciolpani, coliziunea dintre doua masini s-a soldat cu trei morti si patru raniti grav




















Microbuzul a fost tarat de tren cateva sute de metri (foto: Ziua de IaSi)










Ieri a fost o zi neagra pentru traficul de pe soselele tarii. Viteza excesiva, neglijenta la volan, nerespectarea regulilor de circulatie si teribilismul au ucis iarasi. Si nu o singura persoana, ci 16 - in numai doua accidente, cel mai grav avand loc la o trecere la nivel cu calea ferata. Asemenea situatii sunt frecvente in ultimii ani, cauzele reale fiind foarte complexe. Romania ocupa primul loc in Europa la acest gen de evenimente, alaturi de Germania. Sicriul pe patru roti Cel mai grav accident la o trecere la nivel cu calea ferata s-a produs ieri, in jurul orelor 14.10, pe raza comunei iesene Scanteia. Microbuzul cu numarul IS-05-EEM, apartinand firmei Valcris Trans, transporta 15 persoane - ilegal, potrivit lui Cristian Foia, director ARR Iasi, deoarece firma nu avea traseu atribuit in zona respectiva, iar soferul, de 26 de ani, nu avea dreptul sa conduca un asemenea mijloc de transport, in schimb adunase vreo sase-sapte contraventii. Martorii sustin ca, la trecerea peste calea ferata catre Scanteia, sem­nalizata acustic si cu lumini, dar fara bariere, soferul nu a oprit, astfel ca masina a fost lovita in plin de trenul 14053, care circula normal. Mecanicul acestuia a relatat ca o parte din pasagerii microbuzului au fost aruncati in afara, altii ramanand blocati in masina. Trenul transporta 15 persoane, care nu au avut de suferit. Este vorba despre o cursa particulara, apartinand firmei Regiotrans s.r.l. din Brasov, ce facea legatura intre Iasi si orasul de la poalele Tampei. Initial, la locul accidentului s-a constatat moartea a 10 persoane. In ciuda interventiei rapide a echipajelor SMURD, alti trei pasageri din microbuz au decedat in drum spre spital, ridicand bilantul tragic la 13 morti, ceilalti trei aflandu-se in stare critica.



















Toate cele 13 victime erau din comuna Scanteia










Zona crepusculara Localnicii din Ciolpani care inca mai dormeau ieri, in jurul orelor 06.20, au fost treziti de un zgomot ca de explozie. La intrarea dinspre Bucuresti in comuna, pe DN1, se petrecuse un groaznic accident rutier, produs de un autoturism BMW care se indrepta catre Ploiesti. Acesta a intrat pe contrasens, din motive ce urmeaza a fi elucidate de anchetatori, lovindu-se frontal de un jeep Hyunday Santa Fe. Impactul a fost atat de violent, incat BMW-ul a fost efectiv dezmembrat si bucatile aruncate pe camp, in timp ce jeep-ul s-a rasturnat in afara soselei, avariat. Fragmente din masinile implicate in accident au lovit si un microbuz care venea dinspre Ploiesti, transportand muncitori constructori, catre Pipera. Bilantul a fost tragic: conducatorul BMW-ului, un alt barbat si un copil de sapte ani au murit, iar patru persoane, intre care un minor de 17 ani si condu­catorul jeep-ului au ajuns la spital, foarte grav ranite. Mai multi localnici au relatat pentru ZIUA imprejurarile producerii accidentului, cativa apreciind ca viteza excesiva este principalul motiv, desi in zona exista o limitare a acesteia. Altii ne-au spus ca, langa soferul BMW-ului in care se aflau sase persoane, s-ar fi gasit o sticla cu whisky sau coniac, ba chiar si o geanta tip "Diplomat", cu bani. Cert este ca evenimentul de ieri nu face decat sa lungeasca lista neagra a accidentelor similare petrecute in ultimii ani, in zona Ciolpani. Pe 12 iulie, doi oameni au murit si alti trei au fost grav raniti, in conditii similare.



















Urmele accidentului de la Ciolpani (Mircea Paun - Ziua foto)










De sase ori mai multi morti Alti doi romani au murit, ieri, pe sosele: unul in urma unui carambol pe DN 2, in zona localitatii vrancene Haret si altul in judetul Salaj. Potrivit statisticilor, numarul persoanelor decedate in evenimente rutiere, intr-o singura zi, este de cel mult trei (media zilei de duminica). Ieri, pe teritoriul Romaniei, au murit astfel 18 persoane.

Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag