Alege un sponsor

miercuri, 5 august 2009

Autostrada Transilvania Videoviaduct de pe segmentul Campia Turzii - Gilau


Viaductul cu o lungime de un kilometru si inalt cat un bloc cu opt etaje trece peste raul Aries.

Este parte a celor 400 de kilometri de autostrada, din care, pana acum, s-au asfaltat 23. Constructorii se bat, insa, cu pumnul in piept si promit ca inainte sa dea inghetul ne vom plimba cu masina pe tronsonul Campia Turzii - Gilau, de 42 de kilometri.

Constructorii Autostrazii Transilvania au pe acest tronson o problema cel putin inedita - un stalp care sta exact in mijlocul drumului. Pentru a nu afecta aprovizionarea cu energie electrica, muncitorii au lasat stalpul neatins. Au lucrat pe langa el, asteptandu-i pe cei de la compania de electricitate sa vina sa-l deconecteze de la retea. Pana atunci insa, stalpul se inalta falnic parca ar fi regele soselei.

In acest moment, peste 2500 de angajati lucreaza pentru compania americana in 2 schimburi, zi si noapte. Inclusiv in weekend. Si totusi, problemele apar parca de oriunde...

Mai exista insa o conditie ca tronsonul Campia Turzii - Gilau sa fie gata la termen: platile catre compania Bechtel trebuie facute la timp. Ministerul Transporturilor are de achitat 420 de milioane de euro pana la sfarsitul anului.

Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag