Alege un sponsor

joi, 30 octombrie 2008

Accident Ploiesti: Tuşierul Nica: «Dacă mă aflam în maşină, acum eram sub pământ!»

Automobilul lui Cristi Nica, arbitrul care va oficia la derby-ul de azi, a fost făcut praf.

Accident groaznic în Ploieşti. Automobilul aparţinând arbitrului ploieştean Cristi Nica, delegat la derby-ul Dinamo - Steaua de diseară, a fost făcut praf joi noaptea.

"M-am trezit în zgomot de sirene de Poliţie şi Salvare. Automobilul meu era parcat regulamentar, însă a venit un Mercedes al cărui ac de kilometraj s-a oprit la 170 km/h! Cel de la volan mi-a lovit maşina, a mai făcut praf vreo şase, apoi a ricoşat într-un stâlp şi s-a răsturnat. Din ce am înţeles, au fost şi doi morţi, cei de pe bancheta din spate. Mulţumesc lui Dumnezeu că n-am fost eu, soţia sau copilul în maşină. Dacă ne aflam înăuntru, acum eram sub pământ", a povestit, terifiat, arbitrul. "Din ma­şina mea a rămas doar bara din faţă. În rest, a fost făcută praf. Din patru locuri, mi-a făcut-o armonică, de două locuri. Uite că am un ghinion printre atâtea momente fericite: voi arbitra la derby, apoi, săptămâna viitoare, voi oficia şi la un meci din grupele Ligii Campionilor".
Sursa

Zile negre pe şoselele ţării

De la începutul acestei săptămâni, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a înregistrat 88 de accidente rutiere grave, în urma cărora peste 30 de persoane şi-au pierdut viaţa.


Cele mai multe accidente au avut loc în cursul zilei de luni - 37. După ce, marţi, au avut loc 27 de accidente rutiere grave, soldate cu cinci morţi şi 22 de răniţi, ieri au fost înregistrate alte 24 de astfel de incidente.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

Marţi

• Accidente – 27;

• Morţi – 5 – în judeţele Bacău, Constanţa, Ilfov, Sibiu şi Teleorman;

• Răniţi grav – 22.


Vinovaţi de producerea accidentelor:

• 19 situaţii – conducătorii auto;

• 7 situaţii – pietonii;

• 1 situaţie – biciclist.


Principalele cauze generatoare:

• traversarea neregulamentară;

• conducerea imprudentă;

• neacordarea priorităţii.


Ieri

• Accidente – 24;

• Morţi – 3 – în judeţele Braşov, Prahova şi Timiş;

• Răniţi grav – 22.


Vinovaţi de producerea accidentelor:

• 12 situaţii – conducătorii auto;

• 11 situaţii – pietonii;

• 1 situaţie – biciclist;


Principalele cauze generatoare:

• traversare neregulamentară;

• viteză neadaptată;

• neacordare prioritate pietoni.
Sursa

miercuri, 29 octombrie 2008

450 de milioane de euro pentru autostrada Transilvania, în 2009

Guvernul a alocat suma de aproximativ 450 de milioane de euro pentru lucrările la autostrada Braşov-Borş, informează Mediafax.


Reprezentanţii companiei Bechtel susţineau că anul viitor pot derula lucrări de 500-550 de milioane de euro.

Prociectul de construcţie a autostrăzii a primit, în intervalul 2007-2008, 700 de milioane de euro.

Construcţia a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro, acordat companiei americane Bechtel, însă a fost oprită un an mai târziu. Termenul de finalizare a autostrăzii a fost prelungit cu un an, pentru 2013.

Până în august, compania a finalizat numai cinci kilometri de autostradă dintr-un sector cu o lungime de 25 de kilometri, care face legătura între Gilău şi Câmpia Turzii.
Sursa

Stop! Numarul accidentelor rutiere a crescut cu 26% fata de 2007

Numarul accidentelor rutiere a crescut cu 26,24% in primele noua luni fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 5.785 la 7.303, a declarat, marti la conferinta Mediafax Talks About Auto Industry, seful Directiei Politiei Rutiere.
Comisarul sef Recoseanu a mai spus ca numarul mortilor a crescut cu 10,5%, de la 1.893 in primele luni ale anului trecut, la 2.094 in perioada ianuarie-septembrie a acestui an, iar numarul ranitilor grav a crescut cu 34,74%, de la 4.806 la 6.476.

"Aceste cresteri de 26,24% la accidente, 10,5% la numarul mortilor si 34,74% la numarul ranitilor grav se datoreaza lipsei educatiei rutiere, a infrastructurii si a sigurantei rutiere, care nu este prioritate reala a tuturor actorilor care trebuie sa contribuie la aceasta", a precizat Recoseanu.

Principala cauza a accidentelor este traversarea neregulamentara a pietonilor, lipsa trotuarelor in mediul rural si neadaptarea vitezei la conditiile de drum. Cele mai multe accidente se produc in localitati urbane, respectiv 45% din total, in mediul rural 32% si in afara localitatilor 23%.
Sursa

Accident Draguseni Galati: trei morti si trei raniti in urma unui accident de circulatie


Totul s-a intamplat la iesire din comuna galateana Draguseni. O tanara de 28 de ani a pierdut controlul masinii si a intrat intr-un copac de marginea drumului. Urmarile au fost cumplite.
Politistii spun ca soferita nu a redus viteza intr-o curba si atunci a parasit soseaua.

In urma impactului, sotul femeii, care se afla pe scaunul din dreapta si alte doua persoane aflate pe bancheta din spate au murit pe loc.

Conducatoarea auto si cele doua fetite ale sale au scapat cu viata, dar cu rani care au necesitat internarea in spital.

Pe langa faptul ca a trecut si ea foarte aproape de moarte, femeia de 28 de ani risca sa se aleaga si cu dosar penal pentru ucidere din culpa. Tanara si-a pierdut in accident sotul, mama si bunica.
Sursa

Accident Blaj Alba: Accident provocat de un sofer beat si fara permis

Un barbat de 37 de ani a ajuns pe mana politistilor din Blaj, care i-au intocmit dosar penal. Desi era beat si nu avea permis de conducere, omul s-a urcat in masina si a gonit pe strazile din oras.
La un moment dat, a scapat autoturismul de sub control si a lovit doua masini parcate. Cativa localnici alertati de zgomotul puternic au sunat la 112.

Soferul de ocazie este cercetat acum si daca va fi gasit vinovat, risca sa suporte rigorile legii.
Sursa

luni, 27 octombrie 2008

Accident Buzau: Drum cu ghinion pentru un tanar: si-a ucis unchiul intr-un accident


Pe o sosea din Buzau a pierdut controlul masinii, care a iesit de pe drum, a spulberat un gard si s-a oprit in zidul unei case pe care aproape l-a daramat.
Din fericire, proprietara casei nu a fost ranita. S-a speriat insa cumplit pentru ca tocmai intra in camera al carei perete a fost doborat de masina.

Soferul in varsta de 27 de ani a scapat din cumplitul accident doar cu cateva zgarieturi. El este cercetat de politisti pentru omor din culpa si poate primi sapte ani de inchisoare.

Anchetatorii sustin ca el conducea cu viteza prea mare si in curba n-a mai controlat masina. Matusa soferului si doi veri ai lui care stateau pe bancheta din spate sunt in stare grava la spital, dar medicii spun ca vor supravietui.

Unchiul acestuia nu a avut insa nici o sansa.
Sursa

Accident Balauseri Gaiesti Mures: S-a grabit atat de tare, incat a uitat de regulile de circulatie!

Un tanar de 21 de ani a bagat sapte oameni in spital, pentru ca s-a incapatanat sa depaseasca o coloana de TIR-uri. Neatentia l-a costat si s-a izbit frontal de o masina care venea din sens opus.
Accidentul a avut loc pe Drumul European E60, intre Balauseri si Gaiesti.

Un sofer de 21 de ani, care se indrepta spre Targu Mures, a incercat sa depaseasca un TIR. Nu s-a asigurat si s-a izbit frontal de un autoturism care venea din sens opus.

In urma impactului, pasagerii din masina care circula regulamentar au fost raniti grav, pentru ca in portbagajul autoturismului se afla un frigider. In urma coliziunii, frigiderul a alunecat si i-a lovit serios pe pasageri.

Patru ambulante au venit la fata locului si i-au transportat pe raniti la spital.

Circulatia in zona a fost ingreunata mai bine de o ora.

Soferul care a produs accidentul se va alege cu dosar penal si cu permisul de conducere suspendat.
Sursa

Accident Baciu Cluj, Ramnicu - Sarat:Accidente grave pe soselele tarii


Doua masini una care se indrepta catre Ungaria si cealalta spre Cluj - s-au ciocnit violent. Autoturismele s-au facut praf dupa ce unul dintre ele a intrat pe contrasens.
Trei persoane au fost scoase cu mare greutate din masinile distruse, de echipajele de la descarcerare.

Accidentul s-a produs inainte de miezul noptii, la iesirea din localitatea Baciu. Impactul a fost atat de puternic incat masinile s-au facut praf. Din cauza accidentului, circulatia pe DNF1 a fost blocata pentru aproape doua ore.

Accident grav, duminica noapte si pe drumul european 85, in apropiere de Ramnicu - Sarat!

Soferul unui jeep circula cu viteza foarte mare. Cand masina din fata sa a franat brusc, omul nu a putut evita impactul si autoturismul care circula regulamentar a fost proiectat intr-un altul. Bucati din cele trei autovehicule au fost imprastiate pe o raza de o suta de metri.

Doidintre raniti sunt in stare grava, iar o femeie este in coma.
Sursa

Accident Dragoslavele Arges:Doua persoane au murit, una este ranita grav

Un morman de pamant ramas de la o lucrare nesemnalizata corespunzator a proiectat spre moarte, duminica noapte, in localitatea Dragoslavele din judetul Arges, un autoturism in care se afla o familie.

Masina s-a izbit violent de un TIR incarcat cu lemne care circula regulamentar pe sensul opus. Un copil de un an si tatal sau au pierit, iar mama se zbate acum intre viata si moarte.

Primele minute de dupa impact au fost de cosmar. Localnicii din Dragoslavele au incercat sa-i scoata pe cei trei din masina distrusa. La sofer nu au putut ajunge, dar au ajutat copilul si femeia.

Baietelul in varsta de un an s-a stins in drum spre spital din cauza ranilor multiple. Mama, singura care a scapat, se zbate intre viata si moarte.

Soferul camionului povesteste ca totul s-a petrecut extrem de rapid si ca poate familia ar fi avut sanse sa scape daca denivelarea ar fi fost semnalizata corect.

Politistii au inceput o ancheta, ca sa stabileasca cine se face vinovat de faptul ca o intreaga familie a fost distrusa.

Angajatii firmei care au contractat o lucrare de alimentare la reteaua cu apa a localitatii ar fi trebuit sa semnalizeze orice denivelare de pe carosabil. In mod normal, politia trebuia sa supervizeze daca erau respectate aceste reguli.

Din nefericire pentru cei trei, mormanul de pamant care ocupa aproape jumatate dintr-un sens de mers era marcat doar printr-o banda galbena, greu de observat pe timp de noapte.

Soferul in varsta de 39 de ani a vazut-o, se pare, cand era deja prea tarziu. In zona mai sunt multe asemenea denivelari sau gropi in sosea, iar localnicii spun ca tragedia se poate repeta oricand.
Sursa

Accident Lunca Mures: Impact intre colosi in judetul Mures. O persoana a fost ranita grav

Un barbat de 40 de ani se zbate intre viata si moarte, dupa ce camionul pe care il conducea a fost izbit de remorca unui TIR. Accidentul s-a produs in localitatea Lunca, iar camionul, care era incarcat cu mobila, se indrepta spre Maramures.

Martorii spun ca soferul autotrenului nu a adaptat viteza la carosabilul umed, iar remorca acestuia s-a rasturnat peste camionul care venea din sens opus. In urma impactului, conducatorul TIR-ului a scapat cu rani usoare.

Soferul camionului a fost ranit grav si a fost nevoie de un echipaj de la descarcerare pentru a-l scoate dintre fiarele masinii. Barbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenta din Targu Mures.

Politistii din Lunca au deschis o ancheta in acest caz, pentru a stabili in ce conditii s-a produs accidentul.
Sursa

Accident Ludus Mures: O cisterna incarcata cu bitum s-a rasturnat intr-o rapa

O cisterna incarcata cu 30 de tone de bitum fierbinte s-a rasturnat in aceasta dimineata intr-o rapa de sapte metri. Soferul in varsta de 30 de ani a pierdut controlul volanului intr-o curba de la iesirea din Ludus si a intrat pe contrasesns.
Masina a iesit de pe sosea, a rupt un stalp de electricitate si balustrada de pe marginea drumului si s-a rasturnat in rapa.

Cisterna venea din Ungaria si mai avea doar 60 de kilometri pana la destinatie. Se pare ca soferul a condus toata noaptea si a calcat prea tare pedala de acceleratie.

O echipa de la descarcerare s-a chinuit mai bine de o jumatate de ora sa il scoata pe om din cabina facuta praf, iar pompierii s-au temut ca nu cumva incarcatura fierbinte sa se scurga din cisterna.
Sursa

joi, 23 octombrie 2008

Accident Padureni Vaslui: Un poliţist a fugit de la locul faptei după ce a lovit un copil

Un poliţist din comuna vasluiană Pădureni este acuzat că a lovit cu maşina de serviciu un copil de 3 ani şi jumătate şi că a fugit de la locul faptei. Micuţul a fost dus acasă, la bunici, în stare de şoc, de un localnic.

Omul legii aflat la volan susţine că a plecat pentru că băieţelul a fugit imediat după ce l-a atins cu maşina.
Sursa

Focuri de armă pe şosele. Împuşcat în cap de poliţişti pentru că nu a oprit maşina

Tot mai multe incidente armate se petrec pe şoselele din România. Nervii, lipsa de respect în trafic, dar şi ignorarea semnalelor poliţiştilor duc la incidente ieşite parcă din filmele de acţiune hollywoodiene. După ce în urmă cu două zile un şofer a scos pistolul şi l-a împuşcat pe un altul pentru că s-a enervat în trafic, joi a venit rândul unui tânăr să fie împuşcat. De data aceasta de poliţie.

Un tânăr de 18 ani a fost împuşcat de un poliţist pentru că a refuzat să oprească maşina pe care o conducea. Tânărul din Galaţi a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi cu o rană la cap.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Brăila, membrii patrulei de Poliţie care urmărea autoturismul au fost nevoiţi să deschidă focul după ce şoferul a ignorat toate avertismentele acestora. Tânărul nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa alcoolului.

"Miercuri seară, un echipaj al Poliţiei Urbane Brăila a sesizat faptul că pe bulevardul Dorobanţi circula un autoturism Dacia 1300 care nu avea luminile aprinse şi era avariat. Şoferul a fost somat să oprească, folosindu-se semnale audio şi luminoase, dar nu a răspuns la somaţii. Mai mult, a accelerat şi a reuşit să iasă pe drumul naţional care face legătura între Galaţi şi Brăila. Urmărirea a continuat şi s-au folosit în continuare metodele de somare, la care şoferul nu a reacţionat. În cele din urmă, poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical. Nici după acest avertisment nu au oprit, aşa că s-a tras în cauciucuri", a declarat Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila.

Potrivit poliţiştilor, nici după ce aceştia au tras în cauciucurile maşinii soferul nu a oprit, ci a virat la dreapta, a coborât de pe dig şi a pornit spre Dunăre printr-o lizieră. Când maşina nu a mai putut înainte, şoferul a coborât şi a încercat să se ascundă în lizieră.

"În maşină se aflau doi pasageri, iar unul dintre ei avea o plagă la cap, la ceafă, provocată de unul dintre gloanţe, care a ricoşat. A fost solicitată intervenţia unei ambulanţe, iar acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei din Galaţi", mai precizează sursa citată.

Potrivit medicilor care i-au acordat primele îngrijir, tânărul se află în afara oricărui pericol în prezent.
Sursa

miercuri, 22 octombrie 2008

Accident A1: Impact nimicitor intre un tir si un camion pe A1. Traficul a fost paralizat

Un accident petrecut la kilometrul 74 a blocat in intregime sensul de mers spre Bucuresti si jumatate din cel spre Pitesti.
Desi se ciocnisera doi colosi, un TIR si un camion incarcat cu marmura, nimeni n-a fost ranit. Doar camionul s-a facut praf.

Soferul camionului cu marmura e sigur ca s-a nascut a doua oara. Nici el nu stie cum a scapat din cumplitul impact.

Martorii spun ca atat el, cat si sotia lui au zburat din cabina, prin parbriz. Insa au avut noroc de doua ori: nu s-au zdrobit de asfalt si dinspre Bucuresti nu venea atunci nici o masina.

Timp de o jumatate de ora, camionul a ramas cu remorca de-a curmezisul autostrazii, pe sensul spre Bucuresti. Cabina sfaramata a blocat banda a doua, pe celalalt sens. Soferul TIR-ului sustine ca n-are nici o vina.

Chiar si dupa ce banda intai a sensului de mers spre Bucuresti a fost degajata, a fost nevoie de ceva timp pentru ca lungile coloane de masini sa depaseasca zona si sa-si continue calatoria.
Sursa

Accident intre Vaslui si Neamt: trei persoane si-au pierdut viata


Trei barbati au murit pe loc, in clipa in care masina lor, a intrat pe contrasens si s-a izbit in alta. In una dintre masini se aflau directorul de la Drumuri Nationale Barlad, sotia lui insarcinata si copilul lor de doi ani.
Vinovat de producerea accidentului este soferul masinii care a intrat pe contrasens, spun politistii. Acestia cred ca barbatul ar fi incercat sa umble la casetofonul masinii si nu a mai putut controla volanul.

In impact, doi dintre tineri au murit instantaneu iar al treilea cateva clipe mai tarziu. Directorul de la Drumuri Nationale Bralda, Gica Maftei si sotia lui au fost trimisi imediat la spitalul din Roman.

Ei aveau lovituri la cap, fracturi la maini si picioare iar medicii se tem ca organele interne sa nu le fi fost afectate.
Sursa

luni, 20 octombrie 2008

Inmatricularile de masini noi scad in favoarea celor second-hand

Vanzarile de autovehicule pe piata locala au inregistrat in primele noua luni o crestere de 0,9%, la un total de 267.801 de unitati, incetinind ritmul fata de primele opt luni cand cresterea era de 1% si fata de prima jumatate a anului cand avansul era de 3,7%, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Ratele reduse de crestere la importurile de masini noi vin in contextul in care in primele noua luni ale anului numarul inmatricularilor de autoturisme second-hand de import s-a dublat la 168.339 unitati, fata de aceeasi perioada din 2007.
Sursa

S-a dus beată la testul de permis

O femeie din Arad s-a prezentat, luni, la examenul auto sub influenţa alcoolului, fiind eliminată din sală. Aceasta avea o alcolemie de 0,71 la mie. "Femeia se afla la prima examinare pentru obţinerea permisului de conducere. Încă de la intrarea în sala de examinare a atras atenţia prin comportamentul ei, dar şi prin faptul că mirosea a alcool", a precizat Pavel Tuduce, şeful Biroului Permise de Conducere şi Examinari Arad, pentru NewsIn. Aceasta va putea susţine examenul pentru obţinerea permisului de conducere auto în altă zi.
Sursa

Zi neagră pe şoselele din România

14 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 37 au gost grav rănite, în cele 40 de accidente care au avut loc ieri, pe drumurile naţionale, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.


Accidentele soldate cu morţi au avut loc în judeţele Botoşani, Dolj, Iaşi, Neamţ, Olt, Timiş, Teleorman, Covasna şi Buzău.

Vinovaţi de producerea accidentelor:

• 28 situaţii – conducătorii auto;

• 11 situaţii – pietonii;

• 1 situaţie – biciclist.


Principalele cauze generatoare de accidente:

• traversarea neregulamentară;

• viteza excesivă ori neadaptată;

• neatenţia în conducere.


Sursa

Accident Budai Iasi: Grav accident rutier în Iaşi

Un pasager decedat pe loc şi şoferul unui "BMW" în comă, acesta este bilanţul unui accident care a avut loc în această dimineaţă în localitatea ieşeană Budăi.

În jurul orei 6.00, Bogdan T., şoferul autoturismului de lux, a uitat să ridice piciorul de pe pedala de acceleraţie şi a pierdut controlul volanului într-o curbă.

Maşina s-a răsturnat în afara carosabilului, un pasager de 24 de ani a murit pe loc, şoferul în vârstă de 27 de ani a fost dus în comă la Spitalul de Neurochirurgie iar alţi doi pasageri s-au ales cu răni grave.

Se pare că toţi cei patru tineri nemţeni aflaţi în maşină se aflau sub influenţa alcoolului.
Sursa

Accident Metz Franta: Un mort si 40 de raniti intr-un accident in lant produs in Franta


O persoana a murit si alte 40 au fost ranite intr-un accident produs duminica dimineata in apropiere de Metz, pe o autostrada din Franta. Aproape 30 de vehicule s-au ciocnit in lant
Persoana decedata este soferul unui autovehicul particular, un francez in varsta de 72 de ani.

Printre masinile implicate in tragedie s-a aflat si un autocar cu turisti britanici.

Se pare ca ciocnirea a fost provocata de ceata si de fumul de la un foc de paie care au redus vizibilitatea pe autostrada.

Autoritatile s-au mobilizat exemplar. 230 de pompieri si jandarmi au intervenit imediat.
Sursa

Accident Băceşti Neamt:Trei morţi şi doi răniţi, într-un accident produs în judeţul Neamţ

Trei persoane au murit, iar alte două au ajuns la spital, după ce şoferul unei maşini care mergea cu viteză foarte mare a intrat pe contrasens şi a lovit frontal o altă maşină, din primele informaţii răniţii fiind şeful secţie vasluiene a Companiei Naţionale de Drumuri şi soţia sa, informează Mediafax.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Neamţ, şoferul Iulius Argint, din comuna Băceşti, şi alte două persoane, mergeau spre Vaslui, iar în satul Crăieşti, comuna Buzoieni, judeţul Neamţ, şoferul a pierdut controlul maşinii care avea viteză foarte mare, intrând pe contrasens. În acel monent, din sens opus venea o altă maşină, iar cele două autoturisme s-au ciocnit frontal.

Cei trei pasageri din maşina care a intrat pe contrasens au murit, iar alţi doi pasageri au fost răniţi.

Din primele informaţii, cei doi răniţi sunt Gicu Maftei, şeful filialei din Vaslui a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, şi soţia acestuia. Cei doi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Iaşi, iar starea lor de sănătate este acum stabilă.
Sursa

sâmbătă, 18 octombrie 2008

Accident Poienari Roman Vaslui: Trei morţi şi doi răniţi într-un accident pe DN15, între Roman şi Vaslui

Accident grav pe DN 15, între Roman şi Vaslui. Trei persoane au murit şi alte două au fost rănite, între care şi o femeie însărcinată. Maşinile în care se aflau s-au ciocnit frontal. Un copil de numai 2 ani a scapat ca prin minune. Accidentul a fost pricinuit de viteza excesivă. Unul dintre răniţi este chiar directorul secţiei Drumuri Bârlad, din judeţul Vaslui.

Cei tineri din comuna Poienari se indreptau către Roman. Se pare că, înainte de a porni la drum, băuseră câteva beri. Şoferul a apăsat prea tare pedala de acceleraţie, fără să ţină cont că urmează o panăa. Mai mult, a ocolit câteva gropi şi nu a mai revenit pe sensul său de mers. În vârful pantei, a intrat frontal într-o altă maşină care circula regulamentar. În urma impactului, toţi cei trei tineri au murit pe loc.

În autoturismul care circula regulamentar, se afla şeful secţiei de Drumuri Naţionale din Bârlad, împreună cu soţia lui, însărcinată şi cu un copil de 2 ani. Cei doi părinţi au ajuns, în stare gravă, la spitalul din Roman, de unde au fost trimişi, de urgenţă, intr-o clinică din Iaşi.

Polţiştii sosiţi la faţa locului au efectuat primele cercetări.
Sursa

Accident Colibasi Arges: Peste 20 de persoane ranite in urma unui grav accident in Arges


Un accident grav a avut loc vineri noapte dupa ce soferul unui TIR a pierdut controlul volanului si a izbit un autobuz care ducea muncitorii la schimbul trei, la uzina de autoturisme de la Colibasi.
Ca prin minune, nimeni nu si-a pierdut viata. Dar 20 de oameni au ajuns, cu rani si fracturi, la spitalele din Pitesti, Campulung si Mioveni.

Echipajele de ambulanta si SMURD au venit din tot judetul si au transportat 16 victime la spitalele din apropiere. Alti cinci muncitori au ajuns la spitale cu masini de ocazie. Cel mai grav a fost ranit soferul TIR-ului.

Politistii spera sa-l poata chestiona, dar vor face si expertiza tehnica a TIR-ului pentru a stabili cauzele accidentului. Ei cred ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile de trafic iar cand remorca a intrat in balans, a pierdut controlul masinii.
Sursa

vineri, 17 octombrie 2008

Sapte persoane ranite intr-un accident pe DN 1 A

Sapte persoane au fost ranite sambata dimineata dupa ce microbuzul in care se aflau a intrat in coliziune cu o autoutilitara pe drumul national 1 A.
Cei sapte raniti au fost transportati la Spitalul judetean de urgenta Ploiesti, fara ca viata sa le fie pusa in pericol.


Potrivit reprezentantilor Politiei Prahova, accidentul s-a petrecut sambata dimineata, in jurul orei 7.00, la intersectia dintre DN 1 A si drumul care duce catre localitatea Negoesti.
Sursa

Accident Carcea Dolj: Fiul şefului Poliţiei Rutiere, implicat într-un accident

Fiul comisarului Stelian Nicolăescu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj, a provocat un accident rutier în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe care reprezentanţii poliţiei au încercat să-l ţină sub cheie.

În timp ce conducea maşina personală a tatălui său, Adrian Nicolăescu (19 ani) a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a oprit în zidul unei farmacii din comuna Cârcea.

Ignorat în buletinul de presă

Evenimentul rutier nu a fost menţionat în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, iar la întrebările reporterilor reprezentanţii instituţiei au oferit răspunsuri evazive. „A fost vorba despre o tamponare. Un tânăr care conducea un autoturism a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ“, spune inspectorul principal Florentina Popescu, purtător de cuvânt al instituţiei.

Pe de altă parte, localnicii din Cârcea aveau ieri o altă variantă despre accidentul respectiv. „Cam avea viteză. A sărit prin grad direct în zidul farmaciei. Ştim că e vorba de băiatul şefului de la Rutieră. Unii ziceau că era beat. Eu l-am văzut cum a început să plângă pe o bordură“, povesteşte o femeie din Cârcea. Contactat telefonic, comisarul Stelian Nicolăescu a confirmat varianta localnicilor, în defavoarea celei promovate de reprezentanţii instituţiei pe care o conduce. „Fiul meu conducea un autoturism care îmi aparţine, iar accidentul s-a produs din cauza neatenţiei şi a lipsei de experienţă. Din fericire, nu a fost rănit. Ancheta a fost făcută de poliţiştii din Cârcea, care au solicitat un aparat alcooltest. A rezultat că nu a băut la volan. S-a întocmit un proces-verbal, iar şoferul vinovat a fost sancţionat cu amendă contravenţională“, spune şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj.

Conform unor surse din cadrul IPJ Dolj, în noaptea accidentului, fiul comisarului Nicolăescu se întorcea de la o petrecere organizată, chiar în comuna Cârcea, de către fiul şefului de post, poliţiştul care avea să cerceteze accidentul.
Sursa

Accident Lancram Alba:A urcat beat la volan, desi nu avea carnet si a ranit trei persoane!

Daca exista vreun record de faradelegi in trafic, un tanar de 23 de ani a avut toate sansele sa-l doboare. A condus beat un camion, fara permis pentru aceasta categorie, fara licenta de transport, a provocat un accident si a fugit.

Dupa el, dezastrul - trei raniti care se aflau intr-o masina pe care a lovit-o si mai multe garduri distruse de lemnele pe care el le transporta pe o sosea din Alba. Politistii i-au aflat fugarului numarul de telefon si l-au convins cu greu sa se predea.

Soferii aflati in trafic spun ca au vazut camionul cum a derapat la iesirea dintr-o curba, in localitatea Lancram si a patruns pe contrasens. A lovit in plin masina in care se aflau cele trei persoane. Toate au fost ranite usor.

Dupa impact, sustin martorii, camionul a patinat zeci de metri, iar bustenii s-au imprastiat pe sosea. Au ajuns chiar si in curtile oamenilor, care infuriati, au iesit afara sa-i ceara socoteala soferului. Fugise, iar in cabina mai era doar un pasager, intr-o stare avansata de ebrietate.

Soferul, un tanar de 23 de ani din Cluj, a venit la politie dupa cateva ore. Anchetatorii l-au convins la telefon sa se predea.

In urma audierilor, politistii au aflat ca tanarul care a provocat accidentul nu detinea decat permis categoria B , desi avea nevoie si de categoriile C si E pentru a conduce camionul. Nu avea nici licenta pentru firma de transport si chiar dupa 8 ore de la accident a fost gasit cu o alcoolemie de 0,25%. Este cercetat acum pentru cinci infractiuni si risca inchisoarea.
Sursa

joi, 16 octombrie 2008

Accident Vladeni Brasov:doua tiruri s-au ciocnit frontal pe DN1

Circulatia pe DN1 este oprita vineri, pe ambele sensuri, dupa ce doua tiruri s-au ciocnit frontal, in dreptul localitatii Vladeni, din judetul Brasov, transmite Antena 3. Trei persoane sunt in stare critica. Coloanele de masini se intind pe 3 KM.

Din primele informatii reiese ca soferul unui tir a adormit la volan si a intrat in plin intr-un alt TIR care circula regulamentar pe sensul opus.
Sursa

Accident Ianca Braila: A intrat intr-o ambulanta si l-a ranit pe pacientul transportat de aceasta


Un barbat de 70 de ani din orasul brailean Ianca, a iesit cu autoturismul din curte, fara sa se asigure, si a lovit in plin o ambulanta, care circula regulamentar.
Soferul a scos masina din curte si incerca sa intre pe Drumul National 2B. Nu a observat, insa, ca pe sosea se apropie o ambulanta si nu a acordat prioritate.

In urma impactului ambele autovehicule au fost avariate, iar pacientul din salvare, care era transportat acasa, de la Bucuresti, a fost ranit usor si a ajuns din nou la spital.

Luat la intrebari de politisti, barbatul de 70 de ani a recunoscut ca este vina lui, iar ulterior s-a dovedit ca era in stare de ebrietate.

Politistii i-au intocmit soferului vinovat dosar de cercetare penala.
Sursa

Accident Brasov spre Ghimbav in lant pe DN1, la iesirea din Brasov spre Ghimbav

O autobasculanta incarcata cu pietris s-a oprit intr-un gard, dupa ce soferul a incercat sa evite impactul cu un alt autoturism.
Soferul basculantei spune ca a incercat sa evite o masina care a incercat sa intre pe drumul principal. Nu a reusit insa. A lovit autoturismul, a ricosat in altul, apoi s-a oprit intr-un gard de beton de pe marginea drumului, pe care l-a rupt. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.
Sursa-Video

Accident Stupini Brasov"Visul" oricarui taximetrist: batut si jefuit la drumul mare!

A patit-o miercuri noapte si un taximetrist din Brasov, care a vrut sa onoreze o comanda. Cand a ajuns la destinatie a dat peste doi tineri inarmati cu o ranga.

Omul n-a mai avut timp nici macar sa ceara ajutor prin statie.
Indivizii l-au lovit pana l-au lasat inconstient, i-au furat banii, apoi s-au facut nevazuti.

Taximetristul le-a povestit politistilor ca agresorii ii sunt cunoscuti din vedere. I-au fost clienti cu cateva seri in urma, cand le-a dat si numarul lui de telefon. Miercuri noapte, a fost chemat telefonic la comanda, intr-un cartier la marginea orasului.

Odata ajuns acolo, a fost atacat prin surprindere. Snopit in bataie, jefuit si inconstient, barbatul a fost vazut de un trecator care a sunat la 112. Taximetristul si-a amintit doar ca tinerii erau imbracati in fasuri si nu pareau sa aiba mai mult de 20 de ani. Politistii banuiesc ca totul a fost planificat si vor incepe cercetarile pornind de la numarul de telefon de pe care a fost sunat taximetristul.

Deocamdata agresorii nu au fost gasiti. Colegii soferului atacat spun ca vor incerca sa fie cu ochii in patru de-acum inainte, dar ca meseria lor este atat de periculoasa incat niciodata masurile de precautie nu sunt suficiente.
Sursa

Focuri de arma la Targu Mures: politisti atacati de un tanar "ametit"

Politistii au fost nevoiti sa traga de cateva ori cu pistolul din dotare, dupa ce in timpul unei interventii un tanar le-a distrus masina. Chiar barbatul le ceruse sa intervina intr-un scandal care izbucnise in casa lui.

Cand au venit insa agentii i-a atacat cu o ranga si nu s-a oprit aici.

Cei doi agenti care s-au dus la interventie au fost atacati de tanarul de 26 de ani, care, spun ei, mirosea puternic a bautura.
Degeaba au incercat politistii sa-l linisteasca, pana n-au scos pistotul n-a fost chip.

Tanarul a intrat in casa de unde a luat o ranga cu care a facut praf toate geamurile masinii de politie. S-a indreptat apoi amenintator spre cei doi agenti care au fost nevoiti sa traga cateva focuri de avertisment in aer.

In acelasi timp, au cerut si intariri prin statie. Mai multi politisti au venit imediat l-au incatusat pe tanarul violent si l-au dus la sectie.

Oamenii care locuiesc pe strada unde s-a petrecut scena s-au speriat ingrozitor.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore si cercetat pentru ultraj si distrugere. Era atat de baut incat ore in sir nu a fost in stare sa dea o explicatie cat de cat logica pentru fapta sa. Apoi, a ales calea cea mai simpla si a dat vina pe bautura.
Sursa

Accident intre prieteni, luni noapte, in Capitala

Doi motociclisti au ajuns la spital cu rani grave dupa ce s-au ciocnit unul de celalalt.

Tinerii mergeau in grup cu alti trei motociclisti si se pare ca unul dintre ei a vrut sa schimbe brusc banda de mers.

Prietenul lui n-a mai reusit sa-l evite si au fost proiectati amandoi pe asfalt. Norocul a facut ca motociclistii aflati in urma lor sa-i ocoleasca in ultima clipa.

Martorii spun ca grupul de motociclisti se deplasa cu viteza mare, in zona gradinii zoologice de la Baneasa.
Sursa

Accident Caianu-Vama Cluj: opt persoane ranite intr-un grav accident de masina


Opt persoane au ajuns la spital, dupa ce un autoturism de teren care venea din Republica Moldova a lovit in plin alte doua masini care circulau din sens opus.
Accidentul s-a produs la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, pe DN 16.

In masina de teren, care venea din Chisinau si se indrepta spre Cluj, se aflau soferul, sotia acestuia, de profesie medic, si cele doua fiice ale lor, in varsta de 10 ani si respectiv 18 ani.

La intrarea in localitatea Caianu-Vama, intr-o curba, barbatul a pierdut controlul volanului si a patruns pe contrasens, izbind alte doua masini.

Toti cei patru membri ai familiei din Republica Moldova au fost raniti. Sotia soferului a fost ranita cel mai grav, suferind un traumatism cranio-cerebral.

Nici pasagerii din celelalte masini implicate in accident nu au scapat nevatamati, patru dintre acestia suferind fracturi si leziuni minore.

Politistii spun ca, cel mai probabil, soferul a condus mai multe ore fara pauza si era obosit. In plus, ceata densa a facut ca vizibilitatea in zona sa fie redusa.

Circulatia pe drumul Cluj-Napoca - Reghin a fost blocata timp de aproximativ o ora si jumatate, in urma accidentului, iar cozile formate de masini s-au intins pe cativa kilometri.
Sursa

Accident crasna Vaslui: urmarire ca in filme! A disparut dupa ce a provocat un accident

Un sofer a disparut, marti seara, dupa ce a fortat un baraj al politiei pe o sosea din Vaslui. Provocase un accident si a fugit de la fata locului fara sa se uite in urma.

Pana acum, politistii au reusit sa afle ca barbatul inchiriase o masina de la o firma de leasing din Galati. Barbatul a provocat un accident de circulatie, apoi a fugit.

Din fericire, nu a fost niciun ranit. Anuntati prin 112, politistii si-au alertat colegii din localitatea Crasna, la 20 de kilometri distanta. Agentul de circulatie de la postul de control i-a facut semn soferului sa opreasca, dar acesta a trecut mai departe, fara sa ii pese.

Politistii spun ca n-au reusit sa afle cine este barbatul. Daca va fi prins, el va primi doar o amenda de 216 lei si va ramane fara permis pentru o luna de zile.
Sursa

Accident rutier provocat de un copil la volan

Un minor de 15 ani, din Bucureşti, aflat la volanul unui autoturism, a provocat, aseară, un accident rutier, pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei.

Copilul circula cu viteză excesivă la volanul unei Dacii 1310. Ajuns pe strada Bachus, din sectorul 5 al Capitalei, băiatul a pierdut controlul maşinii, intrând pe trotuar şi izbindu-se de un stâlp de beton aflat pe marginea drumului. Potrivit poliţiştilor, "şoferul" era însoţit în autoturism de nişte prieteni, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Copiii au fost răniţi uşor, iar doi dintre pasageri au necesitat spitalizare.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.
Sursa

Accident Bulevarul Ion Mihalache din Capitala: Sergiu Nicolaescu, accident de circulatie!


Accidentul a avut loc pe Bulevarul Ion Mihalache din Capitala. Din fericire, pagubele nu au fost foarte mari si nimeni nu a fost ranit. Cunoscutul regizor, care se afla la volanul unei masini de teren, a intrat intr-o alta masina parcata regulamentar.

Regizorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

In urma incidentului, Sergiu Nicolaescu a primit patru puncte amenda si trei puncte de penalizare.
Sursa

Accident Gorj: Accident neobişnuit pe DN 67. Un TIR a spulberat cincizeci de oi

Noaptea de miercuri spre joi nu a fost lipsită de incidente rutiere. Un accident neobişnuit a avut loc pe un drum naţional. Cincizeci de oi au fost spulberate de un tir pe DN 67, în apropiere de localitatea gorjeană Câmpu Mare. Şoferul autotrenului a intrat în plin în turma de oi.

Din cauza întunericului, şoferul TIR-ului nu a văzut oile la timp şi a intrat în plin în oi. Pe de cealaltă parte, ciobanul spune că şoferul avea viteză mare. Poliţiştii rutieri chemaţi la locul accidentului au atras atenţia că turmele de animale nu au voie să circule pe drumurile naţionale.

Totuşi, ciobanii susţin că au folosit semnalele luminoase de avertizare în momentul în care au traversat drumul naţional. Şoferul TIR-ului susţine că nu avea viteză, ci pur şi simplu nu a văzut turma pe întuneric. Poliţiştii au declarat că se vor da amenzi contravenţionale, în funcţie de vinovăţia celor două părţi.
Video-Sursa

luni, 13 octombrie 2008

Accident Piata Arsenalului: A furat o masina, si-a scris testamentul, apoi a gonit spre moarte!


Este aventura unui agent de vanzari, angajat la o reprezentanta auto, prins marti seara baut la volan, pe o strada din Capitala.
Dator vandut la camatari din cauza dependentei pentru jocurile de noroc, tanarul nu s-a gandit nicio clipa la consecinte. S-a urcat la volanul uneia dintre cele mai scumpe masini de la reprezentanta auto unde lucra si a gonit spre Capitala. Nu inainte insa de a-si face curaj cu putin alcool.

La Piata Arsenalului, un echipaj al Politiei Rutiere a observat ca masina nu are numere si a oprit-o imediat. Proprietarul reprezentantei auto nici nu observase lipsa bolidului.

Poltistii l-au testat pe sofer, dar surpriza nu a fost ca acesta consumase alcool, ci ca in masina au gasit un bilet de adio, semn ca tanarul avea ganduri negre. Anchetatorii au aflat astfel ca barbatul a planuit sa fure masina si nu numai: " Voi merge la munca si o sa iau cea mai tare posibila masina si ii voi .... vreo 300 la ora si ne vedem in iad sau in rai", a scris acesta.

Tanarul s-a ales cu doua dosare penale: unul pentru conducere sub influenta alcoolului si pentru punerea in circulatie a unei masini neinmatriculate si un al doilea dosar pentru furt calificat.

Intreaga ancheta s-a mutat la Arges, caci masina fost luata de la o reprezentanta din orasul Bascov. Tanarul este cercetat in libertate.

Cristian are 27 de ani si lucra la firma de vanzari de masini de un an. Sefii lui spun ca martii, cand a luat bolidul era chiar in concediu. Locuia in apartamentul mamei lui, cu fosta iubita, pana cand aceasta l-a parasit. Cei care il cunosc nu vorbesc prea frumos despre el.
Sursa

Accident Prahova: S-a sinucis dupa ce a provocat un accident in care a fost ranit un bebelus


Un barbat de 65 de ani din Prahova a condus un microbuz de serviciu si a intrat in plin intr-o masina in care se aflau doi soti si copilul lor de opt luni. Omul a fugit initial, dar vina l-a ajuns din urma si, cateva ore mai tarziu, a fost gasit mort.
Politistii l-au cautat ore in sir pe soferul care a fugit de la locul accidentului. Trei oameni, un barbat, sotia lui si copilul de doar opt luni au fost raniti, dupa ce conducatorul auto a virat brusc la stanga, fara sa se asigure, si a intrat in plin in masina in care erau cei trei.

Omul nu a fost de gasit pana luni, cand oamenii legii au descoperit ca s-a sinucis. Cadavrul lui a fost gasit pe calea ferata si, dupa investigatii despre identitatea lui, s-a descoperit ca era vorba chiar despre omul cautat de politistii de la Rutiera.

Oamenii legii spun ca, pentru accidentul pe care l-a provocat, barbatul se putea alege cu permisul suspendat si, cel mult, cu o amenda penala. Asta, pentru ca victimele au fost ranite usor.

Faptul ca risca insa sa-si piarda locul de munca, dar si ca printre raniti era un copil de cateva luni, l-ar fi speriat, cred anchetatorii. Cert este ca, in momentul accidentului, omul nu era baut.
Sursa

Accident in lant in Capitala! Un copil a fost ranit


Carambolul a fost provocat de un sofer imprudent, care a vrut sa intoarca pe linia continua, nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers si a intrat, in plin, intr-o alta masina care circula regulamentar.
Accidentul in lant a avut loc pe strada Traian din sectorul doi al Capitalei, in jurul orei 10, sambata dimineata.

Autoturismul lovit a fost proiectat intr-o parcare, unde a facut praf inca patru vehicule.

Un baiat in varsta de 9 ani, care se afla in cea de-a doua masina, a fost preluat de un echipaj SMURD si dus la spital. Copilul este ranit usor.
Sursa

Accident Chitorani Prahova: Alcoolul, cauza unui accident sangeros dintr-o localitate prahoveana


O persoana a murit si alte cinci au fost ranite in urma ciocnirii dintre doua masini. Tragedia a avut loc in judetul Prahova si a fost provocata duminica noaptea de un sofer baut care a lovit un automobil in care se aflau patru militari buzoieni.
Unul dintre acestia, un barbat de 43 de ani, locotenent colonel la o unitate de aviatie, a murit in urma izbiturii. Doi dintre colegii victimei au fost spitalizati in stare grava.

Desi sotia sa era, de asemenea in stare critica, soferul inconstient a incercat sa fuga de la locul accidentului, dar a fost prins de politisti.

Cei patru militari buzoieni se intorceau de la Brasov, insa in judetul Prahova in localitatea Chitorani un sofer baut a patruns pe contrasens si i-a lovit in plin. Militarul care a murit statea pe bancheta din spate a masinii. Martori ai tragediei, soferii care se aflau in zona au oprit pentru a-i ajuta pe raniti.

Soferul baut, are 32 de ani, si va fi cercetat penal pentru ucidere din culpa, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si fuga de la locul accidentului.
Sursa

Grav accident la Vama Nădlac

Un autocar a intrat azi noapte într-un tir din coloana de autotrenuri care aşteptau să iasă din ţara , spre Ungaria. Autocarul care venea de la Sfântu Gheorghe şi transporta 20 de turişti români, se îndrepta către Budapesta. Accidentul s-a produs la numai 10 kilometri de puntul de trecere vamală Nădlac, cel mai probabil pe fondul neatenţiei şi oboselii şi s-a soldat cu 10 răniţi. Şoferul autocarului este cel mai in starea ceamai gravă , el având ambele picioarele zdrobite.

La faţa locului a fost nevoie de 5 ambulante şi o maşină de descarcerare. Traficul în zonă vămii Nădlac a fost blocat pe ambele sensuri timp de două ore.
Sursa

Accidente Autostrada Bucuresti - Pitesti a devenit drumul groazei


Duminica, cand masinile inaintau bara la bara, accidentele s-au tinut lant. Numai la intrarea in Bucuresti aproape 30 de autoturisme s-au tamponat, spre disperarea celor aflati la volan.
Si cum au fost destule accidente, politistii au avut serios de lucru. Inspectorul Ciprian Mitu, de la Politia Autostrazi a declarat: "Din cauza aglomeratiei la sfarsitul weekend-ului si pe fondul vitezei neadaptate la conditiile de trafic si nepastrarii distantei in mers, au avut loc mai multe evenimente rutiere, soldate insa fara victime omenesti."

Pagubiti, cei aproape 30 de soferi implicati in accidente au fost nevoiti sa mai ramana pentru a da declaratii politistilor. Unii au scapat cu masinile avariate usor, altii insa au apelat la firme de tractari ca sa le transporte autoturismele la un service.
Sursa

joi, 9 octombrie 2008

Accident Pitesti, provocat de un sofer de TIR polonez


Doi oameni au ajuns, miercuri seara, la spital si alti sase au fost la un pas sa fie striviti de un TIR in apropiere de Pitesti.
Soferul unui camion a derapat intr-o curba si a lovit, pe rand, un alt TIR si un autoturism, iar apoi a trecut la cativa centimetri de un microbuz, in care se aflau sase oameni. Cei doi soferi loviti au ajuns la spital.

Cel care a provocat accidentul in lant, un cetatean polonez, are dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si va suporta toate pagubele.
Sursa

Accident de circulatie pe podul Baneasa. Un tanar si-a pierdut viata


Un sofer care venea cu viteza dinspre aeroport a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un stalp.
Un echipaj SMURD a ajuns rapid si a incercat sa-l resusciteze, insa, cu toate eforturile medicilor, tanarul a decedat.

Din cauza accidentului, traficul in zona a fost blocat.
Sursa

Accident Targu Mures in lant pe o strada din Targu Mures!


Pompierii au intervenit dupa ce un taximetrist grabit a provocat un accident in lant, pe strada Nicolae Balcescu. Bilantul impactului: trei masini zdrobite, un stalp rupt si o cutie de gaz distrusa.
Taximetristul grabit a vrut sa iasa pe drumul principal fara sa acorde prioritate masinilor care circulau pe sosea. Taxiul s-a lovit de o masina care circula regulamentar. Aceasta s-a rasturnat, a rupt cutia de gaz si s-a oprit intr-un autovehicul parcat.

Initial, soferii implicati in accident au crezut ca s-a fisurat teava de gaz, iar locuitorii din zona au intrat in panica.

La fata locului a sosit un echipaj de pompieri care a constatat ca teava de gaz a ramas intacta si a curatat imediat soseaua de combustibilul care s-a scurs din autoturimele implicate in accident.

Omenii legii spun ca vinovat de producerea accidentului este taximetristul, care nu s-a asigurat. Soferul grabit a ramas fara carnet de conducere pentru 60 de zile.
Sursa

marți, 7 octombrie 2008

Accident Budapesta: 4 morti si 26 de raniti intr-un accident feroviar


Doua trenuri de pasageri, aflate pe aceeasi linie au intrat in coliziune. Primul, care circula cu viteza redusa a fost lovit din spate de cel de-al doilea, care se deplasa cu o viteza mult mai mare.
Potrivit politiei, prima garnitura ar fi incetinit din cauza unei defectiuni la sistemul de semnalizare chiar inaintea unei treceri la nivel cu calea ferata. Astfel, mecanicul din urma lui n-a mai putut evita impactul.

Serviciile de interventie au fost moblizate cu 12 vehicule si trei elicoptere. In urma tragediei, ministrul transporturilor din Ungaria si-a dat demisia.

O parte dintre cei circa 26 de raniti se afla in stare critica, a declarat purtatorul de cuvant al Serviciului national de ambulanta, Pal Gyorfi. Agentia MTI a anuntat ca ministrul Transporturilor Pal Szabo si presedintele companiei feroviare MAV Istvan Heiczinger au demisionat in urma accidentului.
Sursa

CRBL a facut accident!

Saptamana a inceput cat se poate de prost pentru CRBL! Astfel, luni, artistul a suferit un accident de masina la Buzau.
CRBL se afla in masina sa, un Dodge Caliber, cand a fost lovit din spate de un microbuz de marfa. Masina a iesit destul de sifonata din impact, dar artistul nu a patit nimic.

Alaturi de CRBL se aflau in vehicul Elena, proaspata lui sotie, coregrafa la Dansez pentru tine, si Francezu, colegul lui de trupa.

Nu e prima oara cand artistul este implicat intr-un accident rutier. In 2006, el a avut permisul retinut, in urma unui incident care a avut loc in Capitala si a mai avut ceva "neintelegeri" si cu aparatele radar ale Politiei Rutiere.
Sursa

luni, 6 octombrie 2008

21 de morţi şi 44 de răniţi grav, într-o singură zi, pe şoselele din România

Acidentele rutiere devin din ce în ce mai numeroase în fiecare zi. Numai în cursul zilei de 5 octombrie, dispeceratul Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a primit 48 de apeluri care au anunţat accidente grave. Nu mai puţin de 21 de oameni şi-au pierdut viaţa într-o singură zi, iar 44 au fost grav răniţi în urma accidentelor rutiere petrecute pe data de 5 octombrie.

Se pare că imprudenţa la volan şi nerespectarea regulamentului rutier sunt cauzele principale ale accidentelor rutiere. În 38 din cele 48 de accidente înregistrate pe 5 octombrie, vina a fost a conducătorilor auto. Pe cel de-al doilea loc între cauzele accidentelor se află imprudenţa pietonilor. Aceştia au provocat într-o singură zi nouă accidente rutiere grave. S-a înregistrat un singur caz în care un biciclist a fost vinovat pentru producerea unui accident rutier. Principalele motive ale producerii accidentelor, potrivit informaţiilor oferite de Poliţia Română, au fost neadaptarea vitezei, conducerea imprudentă şi traversarea neregulamentară a străzilor.

Unul dintre cele mai grave accidente s-a petrecut duminică seară. Un poliţist clujean a fost accidentat mortal de un autoturism care circula cu viteză mare şi al cărui şofer a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă. Agentul de poliţie venise în ajutorul unui alt şofer care se răsturnase în curbă. La numai câteva minute după ce a sosit la locul accidentului, maşina în care se afla poliţistul a fost lovită violent de un alt autovehicul care a derapat în curbă.Poliţistul a fost strivit între cele două maşini.

Chiar şi luni noapte a avut loc un accident deosebit de grav pe Drumul Naţional 1, în dreptul localităţii sibiene Mohu. Două TIR-uri s-au ciocnit, după ce şoferul unuia dintre ele a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de un alt TIR încărcat cu 14 tone de diluant şi vopsea. O parte din încărcătură s-a scurs pe şosea. Întreaga zonă a fost izolată, iar trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe au spălat carosabilul cu apă. Şoferul vinovat de producerea accidentului a suferit mai multe răni şi se află acum internat la spitalul din Sibiu.

Tot luni noapte, un şofer care se afla sub influenţa alcoolului a reuşit să intre cu maţina în casa de bilete a Teatrului Masca din Capitală. Atât BMW-ul pe care îl conducea, cât şi casa de bilete au fost grav avariate. Potrivit Poliţiei Capitalei, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l vapori alcool în aerul expirat.

Sursa

Accident Topoloveni Bucuresti Pitesti:A omorat doi oameni, dupa ce a adormit la volan!

Doua persoane au murit duminica dimineata, pe DN 7, intre Bucuresti si Pitesti, dupe ce o masina a intrat pe contrasens si i-a lovit in plin.

Singurul supravietuitor din masina lovita este o femeie. Sotul ei a murit, la fel si barbatul aflat la volan, un vecin care ii ducea pana la Topoloveni. Autoturismul care a patruns pe contrasens i-a izbit in plin.

Martorii au sunat disperati la 112. Mai multe ambulante au ajuns la locul accidentului. Pacientul aflat in dreapta a fost transportat in stare critica spre spital.

Barbatul vinovat de producerea accidentului adormise la volan, spun politistii. Atat soferul, cat si pasagerul din dreapta au murit la scurt timp.

Soferul care a intrat pe contrasens sustine ca este nevinovat. Cu toate acestea, politistii i-au intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa.
Sursa

Accident Capusu Mare Cluj a murit strivit intre doua masini!

Agentul venise in ajutorul unui sofer care se rasturnase in curba. Cateva minute mai tarziu, un alt autoturism a derapat in acelasi loc si a intrat cu viteza direct in masina politiei.

Singurul martor, soferul scapat teafar dupa ce s-a rasturnat cu masina a avut nevoie de zeci de minute ca sa-si revina din soc. A sunat la 112 si in cateva minute a aparut agentul Ioan Agrisan, care a parcat masina in fata celei avariate si a inceput sa constate avariile. Din aceeasi curba periculoasa a venit un alt autoturism in viteza, care a lovit masina politiei si l-a impins pe agent in cea rasturnata.

Agentul de 33 de ani locuia in Cluj si era detasat in comuna Capusu Mare. Culmea, duminica era ziua lui libera, dar ii tinea locul sefului de post, plecat din localitate.

Soferul masinii care a provocat tragedia a fost dus imediat la spital, unde i-au fost recoltate probe de sange. Nu era beat in momentul in care a intrat cu masina in autoturismul politistului. Martorii spun ca avea insa viteza mare si, in plus, soseaua era plina de apa, in urma ploii care cadea de cateva ore in zona. Barbatul de 33 de ani, din Bacau, este acum cercetat pentru ucidere din culpa si risca intre 15 si 20 de ani de inchisoare.

Sursa

duminică, 5 octombrie 2008

Accident Timisoara: cinci masini avariate dintr-o lovitura

O timisoreanca grabita sa ajunga la petrecerea de ziua ei a intrat sambata seara intr-o intersectie fara sa acorde prioritate si a izbit in plin un taximetru. Acesta a ricosat intr-o masina parcata, pe care a impins-o in altele doua.

Taximetristul a fost ranit la gat si o ambulanta l-a transportat de urgenta la spital.

Desi este incepatoare, soferita conducea cu mare viteza.

Politistii spun ca fata are circumstante atenuante pentru ca, intr-adevar, semnul nu este vizibil. Politistii i-au suspendat tinerei permisul pentru 90 de zile si va trebui sa plateasca pentru repararea celor patru masini avariate.

Ghinion a avut si o domnisoara din Capitala, care pe un bulevard, la cativa metri de casa, a intrat intr-un refugiu de tramvai. Masina pe care o conducea s-a rasturnat.

Tanara a scapat doar cu o sperietura zdravana. Un echipaj de politie care a trecut prin zona imediat dupa accident a ajutat-o sa iasa teafara din masina.
Sursa

miercuri, 1 octombrie 2008

Accident Craiova si Pitesti. Trei oameni au fost raniti


Sapte autoturisme s-au ciocnit in lant pe Drumul European Craiova-Pitesti, dupa ce o masina a redus viteza ca sa vireze stanga, spre aeroportul din Craiova. In spatele ei, alte sase masini au intrat una intr-alta, iar trei persoane au ajuns la spital.
Soferul unui autoturism a semnalizat ca vrea sa vireze la stanga. Conducatorii auto care veneau din spatele lui nu au observat, sau nu au mai apucat sa opreasca si a urmat o tamponare in lant.

Soferii dau vina unul pe celalat. Oamenii legii au stabilit insa ca de vina este cam toata lumea. Mai exact, sase din cei sapte soferi implicati in accident,care nu au respectat distanta corespunzatoare intre masini si s-au ales cu dosare penale.

Medicii de la Spitalul de Urgenta Craiova dau asigurari ca vietile celor trei raniti nu sunt in pericol.
Sursa

Textad

Emag