Alege un sponsor

vineri, 28 august 2009

Record de vieza pe Autostrada Soarelui :circulând cu 212 de kilometri la oră


REALITATEA.NET - Un şofer din Portugalia a fost prins pe Autostrada Soarelui circulând cu 212 de kilometri la oră

Putere de cumparare ridicata nu inseamna neaparat si multe masini noi: Ardelenii si banatenii isi aduc singuri masini din Vest, doar Capitala mai sust

In timp ce piata auto din Bucuresti si Ilfov este „dominata" de masini noi, cei din Transilvania aleg in continuare sa cumpere mai multe masini second-hand importate din Vest, potrivit unei analize realizate de ZF.

Capitala, care detine aproape jumatate din parcul auto national, continua sa fie motorul de crestere al pietei auto, alaturi de judetul Ilfov, in contextul in care in Bucuresti si imprejurimi se inregistreaza si cel mai mare venit mediu, potrivit unei analize a ZF.

Astfel, in Bucuresti, unde salariul mediu este estimat in acest an la 511 euro, potrivit Comisiei de Prognoza, s-au inmatriculat anul trecut de peste cinci ori mai multe masini noi decat second-hand anul trecut si de peste patru ori in prima jumatate a anului.

In Ilfov, care este pe locul secund cu venituri de 500 de euro in 2009, inmatricularile de autoturisme noi au fost anul trecut de doua ori mai mari decat cele second, pondere care s-a mentinut si in prima jumatate a acestui an. In timp ce Capitala se mentine lider in ceea ce priveste vanzarile de masini, judetele cu venituri mari din Transilvania prefera cu precadere masinile second-hand importate din Europa de Vest.

O masina noua la patru vechi in Cluj

In judetul Cluj, cel de-al treilea judet in functie de veniturile estimate pe 2009, respectiv 380 de euro, situatia se schimba cu 180 de grade comparativ cu Bucurestiul. Daca in 2008 s-au inmatriculat 15.794 de masini second-hand si aproape 7.000 noi, in prima jumatate a acestui an s-au inregistrat de peste patru ori mai multe autoturisme la mana a doua.

Aceeasi situatie se repeta si in judetele Timis si Sibiu, in timp ce in Gorj raportul dintre masinile noi si cele second-hand se reduce 1 la 3 in 2009. In Dolj, unde anul trecut s-a oprit productia uzinei auto de la Craiova, in 2008 s-au inmatriculat 5.326 de masini noi si 6.896 la mana a doua. In prima parte a lui 2009 diferenta s-a accentuat in favoarea celor la mana a doua care au atins un nivel de 2.547 de masini, in timp ce autoturismele noi au coborat la 1.099 de unitati.

In acelasi timp, piata autoturismelor second-hand a inregistrat o crestere „exploziva" incepand cu luna iulie a anului trecut, odata cu modificarea taxei de prima inmatriculare si intrarea in vigoare a taxei de poluare.

In ciuda cresterii salariale si a veniturilor peste medie, judetele din partea de vest a tarii nu s-au „reprofilat" pe masini noi, chiar daca retelele de dealeri s-au extins agresiv.

La Satu Mare spre exemplu, reteaua Porsche Romania se va extinde cu un nou centru destinat marcii Volkswagen, care de aceasta data nu se va concentra pe vanzarea de masini noi, ci pe servisarea celor prezente pe teritoriul judetului. Si daca luam in calcul adaosurile comerciale mai ridicate in cazul comercializarii de componente decat in cazul masinilor, noul dealer s-ar putea dovedi la fel de profitabil ca unul din Capitala.

„Deschiderea centrului de la Satu Mare face parte dintr-o politica pe termen lung, aceea de a fi prezenti in fiecare judet. In plus, Satu Mare are potential. Cu toate ca in conjunctura actuala vanzarile de masini merg incet, dar acolo exista un parc Volkswagen care poate fi servisat. Prezenta masinilor incurajeaza extinderea retelei", a spus Matei Albulescu, directorul de marca al Volkswagen din cadrul Porsche Romania.

In Banat, investitorii se orienteaza catre service-uri

Explicatia este simpla deoarece partea de vest a tarii este mai aproape de zona de provenienta a masinilor second-hand.

„Era de asteptat ca in aceasta zona masinile second-hand importate sa le depaseasca pe cele noi. Daca se merge prin vestul tarii, se pot observa usor numarul mai ridicat de parcuri de masini second-hand", a spus Marius Carp, fostul director al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile si analist al pietei auto.

In acelasi timp, in afara de zona Capitalei si judetul Ilfov, zona de vest a tarii este cea mai dezvoltata datorita numarului ridicat de investitii straine. „In zona de vest a tarii populatia are un venit mai ridicat decat cei din sud sau est. Din acest motiv, cresterea importurilor de second-hand nu genereaza neaparat o scadere a celor noi", a spus Carp.

De ce majoritatea investitiilor straine se fac la granita de vest si nu la cea de est?, se intreaba retoric Alin Tapalaga, directorul Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding.

„In Vest nu se mai poate vorbi de «o granita». Multi clienti din Romania se duc in Ungaria in Szeged sau Kecskemét pentru a-si cumpara o masina noua si pe de alta parte, sunt maghiari din partea de est a Ungariei care vin la service-urile din Romania, pentru ca sunt mai aproape", a spus Tapalaga.

Cumpara masini noi din Ungaria

Pe de alta parte, Viorel Niculescu, fostul sef al Romcar, importatorul Ford in Romania, considera ca „dependenta" de targurile auto cand vine vorba de masini second-hand a facut ca numarul acestora sa fie mai mic in sudul si estul tarii.

„Vedem o pondere mai mare a masinilor second-hand in Ardeal, deoarece acolo avem de-a face cu o alta cultura. Cand vine vorba de masini second-hand le achizitioneaza din Ungaria, Austria sau Germania direct de la vanzator. Cei din sud si est sunt pe de alta parte dependenti de targurile auto, in care nu au incredere", a spus Viorel Niculescu, care detine un dealer Land Rover si Jaguar in Capitala si anterior a detinut functia de director al Romcar, importatorul Ford in Romania.

Multe dintre companiile prezente pe piata locala isi au centrul la Bucuresti, iar masinile de la sucursalele din tara sunt inmatriculate tot in Capitala.

„In al doilea rand, multe dintre companiile multinationale isi au sediul central in Capitala sau intr-un alt oras din partea de sud si numarul ridicat al automobilelor acestora are o contributie importanta", a adaugat Niculescu.

Apropierea fata de Ungaria si preturile in general mai mici de aici au atras chiar si clientii de masini noi.

In conditiile in care piata auto maghiara a inregistrat un declin chiar mai accentuat decat cel din Romania in anumite luni, multi dealeri auto de peste granita au oferit discounturi de pana la 50% pentru a obtine lichiditati.

„Multi dintre cei din Ardeal opteaza pentru achizitia de masini noi de la dealerii din Ungaria, iar cand vin cu ea in Romania masina apare ca inmatriculata second-hand", a subliniat Niculescu.

Potrivit directorului Porsche Inter Auto, scaderea pietei din Ungaria si intrarea in faliment a mai multor dealeri a atras implicit campanii de discounturi de care au profitat si clientii romani.

„In Ungaria aproape 30% din dealerii auto au inchis portile si cei care aveau probleme cu lichiditatile ofereau discounturi mari pentru a scapa de stocuri si astfel atrageau clienti din Romania", a spus Tapalaga.

Pe de alta parte, dupa ce au inchis portile dealerii din Ungaria, clientii maghiari sunt atrasi de service-urile din Romania, aproape de granita.

Arges si Constanta, desi au „rezistat" in fata „invaziei" de masini second-hand in 2008, in prima jumatate a acestui an si in acestea inmatricularile autoturismelor la mana a doua le-au depasit pe cele noi.

In afara de Bucuresti si Ilfov, singurul judet in care in 2009 inmatricularile de masini noi au fost peste cele de second-hand a fost Calarasi. Aici s-au inregistrat 346 de autoturisme noi si 327 la mana a doua.

Sursa

joi, 27 august 2009

Accident Otopeni Dn1 video explozia: Viteza excesiva sau defectiune tehnica? Care este cauza tragediei de pe DN1

300.000 afisari din dec. 2007

Project Name Type Today Yesterday This Month Total
Accidentero Standard 990 1,340 20,211 301,828

miercuri, 26 august 2009

Accident Otopeni:Trei morti si trei raniti intr-un grav accident



Trei persoane au murit intr-un acccident petrecut pe DN1, in zona Otopeni, iar alte 3 persoane sunt ranite usor. Traficul pe sensul Bucuresti - Ploiesti a fost deviat, a declarat Bogdan Oprita, coordonator SMURD Bucuresti

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Ilfov, Elena Bucur, accidentul a avut loc in jurul orei 14.00, cand un autoturism Dacia a intrat intr-o autoutilitara, dupa care a luat foc si a explodat.

Mai multe ambulante SMURD din Bucuresti si Ilfov s-a deplasat la locul accidentului. Se pare ca cele trei persoane ranite, doi adulti si un copil, vor fi transportate la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Unul dintre raniti, o femeie, are un traumatism cranio-cerebral minor, iar barbatul si copilul sunt raniti usor, transmite Mediafax.

In acest moment traficul rutier in zona este blocat pe ambele sensuri.


REALITATEA.NET - Circulaţie blocată pe DN1, în zona oraşului Otopeni, după ce două maşini au luat foc. Patru persoane au murit

Sursa

marți, 25 august 2009

Accident Sibiu: Cinci raniti

Cinci oameni, printre care si o fetita de numai trei luni, au ajuns marti dimineata la spital, in urma unui accident grav de circulatie, produs in Sibiu.

Accident Autostrada: cal spulberat pe autostrada!

O masina a izbit in plin un cal care ajunsese pe sosea. Soferul a pierdut controlul volanului, a traversat autostrada pe toata latimea si s-a proptit intr-un zid.
S-a intamplat recent la raliul Argentinei, acum se intampla iar, pe o autostrada din Brazilia. Va avertizam ca imaginile sunt socante.

Accidentul s-a petrecut tocmai cand supraveghetorii cursei le faceau semne soferilor sa reduca viteza, ca sa poata indeparta cativa cai ajunsi pe sosea.

Un sofer de 24 de ani a ignorat semnalul de avertizare si a izbit in plin unul dintre cai. Animalul a murit pe loc, insa imprudentul de la volan a avut noroc.

A scapat doar cu rani usoare, chiar daca nici macar nu purta centura de siguranta.


Accident Drumul Taberei Client nepoftit! S-a urcat cu bolidul pe gardul terasei!

Haos pe o terasa din cartierul bucurestean Drumul Taberei, unde mai multi oameni stateau linistiti luni seara. La un moment dat, un sofer de bolid a intrat cu viteza in gardul localului, dupa ce a lovit inainte si o masina parcata si un stalp.

luni, 24 august 2009

Manele Nicolae Guta Fara permis, a condus cu 152 km/h

Cantaretul de manele Nicolae Guta a ramas fara permis de conducere pentru 90 de zile, dupa ce a fost surprins sambata, de catre politistii sibieni, conducand cu o viteza de peste 152 de kilometri la ora pe un tronson de drum national pe care limita legala este de 100 kilometri la ora, relateaza Mediafax.

Accident Stefan cel Mare Bucuresti: cursa nebuna, incheiata sangeros pe bulevardul Stefan cel Mare!

Martorii spun ca un sofer a pierdut controlul masinii, care s-a izbit de un refugiu de tramvai si a zburat in alte trei automobile parcate pe marginea drumului.

Accident la Podul Constanta, in Bucurestii Noi:A lovit patru masini, a ranit doi oameni si a fugit!

Cam asta a facut duminica seara un sofer, care a provocat un accident in lant la Podul Constanta, in Bucurestii Noi. El si-a abandonat apoi automobilul, pe care de asemenea l-a facut praf si a disparut.

Accident Gotlob Timis S-a rasturnat cu masina si a murit decapitat de geam!



Un barbat din Timis a avut parte de o moarte groaznica. Masina pe care o conducea cu viteza s-a rasturnat, la iesirea din localitatea Gotlob. Soferul a fost proiectat prin geam si a fost decapitat.

Sursa

Accident Bucuresti: Cu 120 km/h prin Bucuresti! Viteza, teribilism, victime

Unii oameni par ca se grabesc spre moarte. Si culmea, ii mai ranesc si pe altii in drumul lor. In Capitala, un autoturism, care mergea cu 120 km/h, a intrat in plin intr-o alta masina care circula regulamentar.

Accident feroviar Bacau: un tren cu 600 de calatori a lovit un tractor pe calea ferata!

Sunt mai atenti acum cei care trec calea ferata, dupa ce 14 oameni au murit zdrobiti? Un nu categoric primim din judetul Bacau, unde duminica un rapid cu 600 de pasageri care se indrepta spre Bucuresti a lovit in plin un tractor.

20 cautari in 10 minute dupa accidentul moto Mioveni

Accident moto Mioveni,Pitesti! Doi tineri au murit



Expresii cautate cu Mioveni:
Num Perc.Search Term
drill down5215.52%accident mioveni
drill down288.36%accident motocicleta mioveni
drill down175.07%accident la mioveni
drill down82.39%accident moto mioveni
drill down82.39%accidentul de la mioveni
drill down72.09%mioveni accident
drill down61.79%groaznic accident in pitesti! doi tineri au murit
drill down61.79%accident mioveni 2 morti
drill down41.19%accidentul din mioveni
drill down41.19%accident de motocicleta la mioveni
drill down41.19%aciident de motocicleta la mioveni
drill down41.19%video accident motocicleta mioveni
drill down30.90%accidente din mioveni
drill down30.90%despre accidentul de la mioveni
drill down30.90%accidentul de la mioveni 23 august
drill down30.90%accident motocicleta miveni
drill down30.90%accidentu de la ramnicu sarat
drill down30.90%accidente aviatice in direct
drill down30.90%accident mioveni motocicleta
drill down30.90%accident in mioveni 2 motociclisti au murit
drill down30.90%accident motor mioveni
drill down20.60%accident la mioveni cu motocicleta
drill down20.60%accidentul cu moto de la mioveni


23 Aug 23:42:27 www.google.ro accidentul de la mioveni 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:42:26 www.google.ro accident drumul taberei 2009/07/accident-drumul-taberei.html
23 Aug 23:41:59 www.google.ro accident mioveni 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:41:12 www.google.ro accident mioveni motocicleta 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:38:45 www.google.ro accident mioveni 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:37:56 www.google.ro accident de motocicleta la mioveni 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:37:54 www.google.ro accident la mioveni 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:37:26 www.google.ro accident motocicleta mioveni 2008/07/accident-moto-filmat-in-direct-atentie.html
23 Aug 23:37:25 www.google.ro accident mioveni august 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:37:04 www.google.ro doi tineri din mioveni 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:36:43 www.google.ro accident la mioveni 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:36:04 www.google.ro accident pe autostrada franta 2008/10/accident-metz-franta-un-mort-si-40-de.html
23 Aug 23:35:56 www.google.ro accident de motocicleta la mioveni 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:35:54 www.google.ro accidente moto.video.cu morti 2009/06/accident-moto-video-motociclist.html
23 Aug 23:35:45 www.google.ro accident mioveni august 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:35:17 www.google.ro accident motocicleta mioveni 2008/07/accident-moto-filmat-in-direct-atentie.html
23 Aug 23:33:36 www.google.ro accident mioveni 2008/11/accident-mioveni-arges-tanara-in-coma.html
23 Aug 23:33:01 www.google.ro motociclisti morti la mioveni 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
23 Aug 23:32:52 www.google.ro accident dr taberei 2009/07/accident-drumul-taberei.html
23 Aug 23:32:49 www.google.ro accident motocicleta mioveni 2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html

Dupa o ora:
magnify visitor24 Aug00:34:18www.google.roaccident in mioveni 2 motociclisti au murit2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:34:03www.google.roaccident in mioveni 2 motociclisti au murit2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:33:46www.google.roaccident la mioveni2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:33:34www.google.roaccident la mioveni2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:33:26www.google.roaccident la mioveni2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:32:39www.google.roaccident in mioveni 22 august2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:32:04www.google.roaccident motor mioveni2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:31:46www.google.roaccident ramnicu sarat 20092008/02/accident-rmnicu-srat.html
magnify visitor24 Aug00:31:17www.google.roaccident mioveni2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:30:39www.google.roaccident la mioveni2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:28:36www.google.roaccident la mioveni2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:27:51www.google.roaccident mioveni2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:26:15www.google.roaccident de motocicleta in pitesti2008/08/accident-lugoj-motocicleta-motociclist.html
magnify visitor24 Aug00:26:14www.google.roaccident mioveni 22 august youtube2009/02/accidente-filmate-youtube-video.html
magnify visitor24 Aug00:26:00www.google.roaccident de motocicleta in pitesti2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:25:51www.google.comaccidentul de la mioveni 23 august2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:24:19www.google.comaccidentul de la mioveni 23 august2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:23:59www.google.comaccidentul de la mioveni 23 august2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:23:59www.google.roaccident mioveni2009/08/accident-moto-miovenipitesti-doi-tineri.html
magnify visitor24 Aug00:22:21www.google.roaccident mioveni2008/11/accident-mioveni-arges-tanara-in-coma.html

duminică, 23 august 2009

Accident microbuz Foltesti Arges:11 persoane au ajuns la spitalul din Galati

UPDATE: Un accident care aminteste de catastrofa de acum 10 zile de la Scanteia a avut loc duminica dimineata, in judetul Galati. Un microbuz plin cu oameni care se intorceau de la o nunta s-a rasturnat intr-un sant, in localitatea Foltesti.

Accident moto Mioveni,Pitesti! Doi tineri au murit

UPDATE: Jale nesfarsita pentru familiile a doi tineri de 20 si 27 de ani din Arges, pe care parintii ii stiau plecati la plimbare cu motocicleta, dar i-au gasit morti pe o sosea.

O soferita a intrat in vehiculul lor, iar amandoi au fost aruncati cativa metri. Femeia le-ar fi aparut in fata fara sa se asigure, pe cand incerca sa intre intr-o benzinarie, spun martorii, ingroziti de ceea ce au vazut dupa impact.

La ghidonul motocicletei era un tanar de 20 de ani. Parintii lui au venit intr-un suflet cand au fost anuntati ca a avut un accident. Cand l-au vazut mort, pamantul parca le-a fugit de sub picioare. Plecase impreuna cu un amic de 27 de ani de acasa, cu gandul sa ajunga la prietena lui din Mioveni.

Femeia care conducea masina este cercetata penal pentru ucidere din culpa, spun politistii. Si ea si fiica ei de 9 ani au fost transportate la spital. Se simt bine, spun medicii.

Accident Iasi: un tanar a murit si alti patru au fost raniti

La Iasi, un tanar a murit si alti patru au fost raniti dupa ce masina lor s-a zdrobit de un stalp in aceasta dimineata. Martorii spun ca soferul mergea cu mare viteza, iar automobilul sau a derapat.

duminică, 16 august 2009

Accident DN1-la iesirea din Brasov inspre Bucuresti

n om a murit si alti sase, printre care si doi copii mici, au ajuns la spital dupa ce masinile in care se aflau s-au ciocnit frontal.

Accident Flămânzi Frumusica Botoşani:Doi morţi şi patru răniţi, după ce o maşină a intrat într-un grup de tineri

Doi adolescenţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei sunt răniţi grav, în urma unui accident de circulaţie produs, duminică dimineaţă, la ieşirea din oraşul Flămânzi din judeţul Botoşani.
Victimele au vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, sunt din comuna Frumuşica, şi se întorceau în grup de la o discotecă organizată cu prilejul Zilelor oraşului Flămânzi. Ele au fost lovite în plin de un autoturism Ford Focus condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Impactul a fost foarte violent, un adolescent de 16 ani pătrunzând în habitaclul maşinii şi decedând pe loc. Un al doilea băiat, de 17 ani, a murit la spital, după ce a suferit leziuni puternice.

"Practic, în afară de băiatul care a intrat prin geamul din faţă în habitaclu, ceilalţi au fost împrăştiaţi pe acostament sau în şanţ", afirmă ofiţerul care s-a aflat la faţa locului.

Trei fete, toate de 15 ani, au ajuns la Spitalul Judeţean "Mavromati" în stare gravă, iar două dintre ele au fost transferate la o clinică din Iaşi.

Petru Mazăre,şoferul care a provocat accidentul a părăsit locul accidentului, fiind găsit de poliţişti după patru ore, având o alcoolemie de 0,66 mg alcool pur în aerul expirat.

Sursa

Accident Vadu Moldovei Suceava: Doi morţi şi trei răniţi în urma ciocnirii a două autoturisme pe E 85

Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite, azi dimineaţă, după ce două maşini s-au ciocnit pe drumul european E 85, în dreptul comunei sucevene Vadu Moldovei.


Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Suceava, Gabriel Panţiru, un autoturism Ford Mondeo care circula, sâmbătă dimineaţă, pe E 85 a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un Mercedes înmatriculat în Ucraina, ce se deplasa regulamentar.

În urma accidentului, doi pasageri din autoturismul Ford Mondeo au murit, iar şoferul a fost grav rănit, alte două persoane, pasageri în Mercedes, fiind rănite uşor.

În urma accidentului a fost nevoie de intervenţia unui modul de descarcerare al Detaşamentului de pompieri din Fălticeni.

Echipajul ISU a acordat primul ajutor celor trei răniţi, care au fost apoi preluaţi de o ambulanţă şi transportaţi la spital. Totodată, echipajul a intervenit pentru descarcerarea celor doi morţi din autoturismul Ford Mondeo.

Se fac cercetări pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs acest accident.

Sursa

sâmbătă, 15 august 2009

Accident CiolpaniTrei persoane si-au pierdut viata intr-un tragic accident pe DN1!

Curata nenorocire vineri dimineata pe DN1, la intrarea in localitatea Ciolpani. Un copilas si doi adulti au platit cu viata imprudenta soferului care ii transporta.

Accidente Iasi Scanteia, Ciolpani Ilfov



18 romani si-au pierdut viata, ieri, in patru accidente rutiere * In judetul Iasi, un microbuz spulberat de un tren a dus in mormant treisprezece oameni * La intrarea in comuna ilfoveana Ciolpani, coliziunea dintre doua masini s-a soldat cu trei morti si patru raniti grav




















Microbuzul a fost tarat de tren cateva sute de metri (foto: Ziua de IaSi)










Ieri a fost o zi neagra pentru traficul de pe soselele tarii. Viteza excesiva, neglijenta la volan, nerespectarea regulilor de circulatie si teribilismul au ucis iarasi. Si nu o singura persoana, ci 16 - in numai doua accidente, cel mai grav avand loc la o trecere la nivel cu calea ferata. Asemenea situatii sunt frecvente in ultimii ani, cauzele reale fiind foarte complexe. Romania ocupa primul loc in Europa la acest gen de evenimente, alaturi de Germania. Sicriul pe patru roti Cel mai grav accident la o trecere la nivel cu calea ferata s-a produs ieri, in jurul orelor 14.10, pe raza comunei iesene Scanteia. Microbuzul cu numarul IS-05-EEM, apartinand firmei Valcris Trans, transporta 15 persoane - ilegal, potrivit lui Cristian Foia, director ARR Iasi, deoarece firma nu avea traseu atribuit in zona respectiva, iar soferul, de 26 de ani, nu avea dreptul sa conduca un asemenea mijloc de transport, in schimb adunase vreo sase-sapte contraventii. Martorii sustin ca, la trecerea peste calea ferata catre Scanteia, sem­nalizata acustic si cu lumini, dar fara bariere, soferul nu a oprit, astfel ca masina a fost lovita in plin de trenul 14053, care circula normal. Mecanicul acestuia a relatat ca o parte din pasagerii microbuzului au fost aruncati in afara, altii ramanand blocati in masina. Trenul transporta 15 persoane, care nu au avut de suferit. Este vorba despre o cursa particulara, apartinand firmei Regiotrans s.r.l. din Brasov, ce facea legatura intre Iasi si orasul de la poalele Tampei. Initial, la locul accidentului s-a constatat moartea a 10 persoane. In ciuda interventiei rapide a echipajelor SMURD, alti trei pasageri din microbuz au decedat in drum spre spital, ridicand bilantul tragic la 13 morti, ceilalti trei aflandu-se in stare critica.



















Toate cele 13 victime erau din comuna Scanteia










Zona crepusculara Localnicii din Ciolpani care inca mai dormeau ieri, in jurul orelor 06.20, au fost treziti de un zgomot ca de explozie. La intrarea dinspre Bucuresti in comuna, pe DN1, se petrecuse un groaznic accident rutier, produs de un autoturism BMW care se indrepta catre Ploiesti. Acesta a intrat pe contrasens, din motive ce urmeaza a fi elucidate de anchetatori, lovindu-se frontal de un jeep Hyunday Santa Fe. Impactul a fost atat de violent, incat BMW-ul a fost efectiv dezmembrat si bucatile aruncate pe camp, in timp ce jeep-ul s-a rasturnat in afara soselei, avariat. Fragmente din masinile implicate in accident au lovit si un microbuz care venea dinspre Ploiesti, transportand muncitori constructori, catre Pipera. Bilantul a fost tragic: conducatorul BMW-ului, un alt barbat si un copil de sapte ani au murit, iar patru persoane, intre care un minor de 17 ani si condu­catorul jeep-ului au ajuns la spital, foarte grav ranite. Mai multi localnici au relatat pentru ZIUA imprejurarile producerii accidentului, cativa apreciind ca viteza excesiva este principalul motiv, desi in zona exista o limitare a acesteia. Altii ne-au spus ca, langa soferul BMW-ului in care se aflau sase persoane, s-ar fi gasit o sticla cu whisky sau coniac, ba chiar si o geanta tip "Diplomat", cu bani. Cert este ca evenimentul de ieri nu face decat sa lungeasca lista neagra a accidentelor similare petrecute in ultimii ani, in zona Ciolpani. Pe 12 iulie, doi oameni au murit si alti trei au fost grav raniti, in conditii similare.



















Urmele accidentului de la Ciolpani (Mircea Paun - Ziua foto)










De sase ori mai multi morti Alti doi romani au murit, ieri, pe sosele: unul in urma unui carambol pe DN 2, in zona localitatii vrancene Haret si altul in judetul Salaj. Potrivit statisticilor, numarul persoanelor decedate in evenimente rutiere, intr-o singura zi, este de cel mult trei (media zilei de duminica). Ieri, pe teritoriul Romaniei, au murit astfel 18 persoane.

Sursa

Textad

Emag