Alege un sponsor

luni, 17 decembrie 2007

Accident Arad: TIR încărcat cu mere, spulberat de rapidul Budapesta-Bucureşti


Locomotiva şi primul vagon au sărit de pe şine. Nimeni nu a fost rănit, dar călătorii s-au speriat cumplit. Circulaţia în zonă a fost oprită aproape toată noaptea.

Accidentul s-a petrecut la miezul nopţii, la o trecere de nivel cu calea ferată de pe centura Aradului. Un şofer de TIR din Republica Moldova nu a respectat semnalele acustice şi luminoase şi a fost surprins pe şine de rapidul care tocmai please din gara Arad.

Trenul circula cu aproape 100 de kilometri la oră şi mecanicul nu a avut cum să evite impactul. Locomotiva şi primul vagon au sărit de pe şine. Pasagerii au tras o spaimă soră cu moartea.

Mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă au sosit la faţa locului, ca să înlăture rămăşiţele remorcii de pe calea ferată.

O locomotivă a tractat apoi vagoanele neafectate înapoi în gara Arad, de unde cei aproximativ 350 de pasageri au fost trimişi cu alte trenuri spre destinaţie. Locomotiva şi vagonul care au sărit de pe şine vor fi ridicare de un utilaj special în cursul acestei dimineţi.
Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag