Alege un sponsor

luni, 17 decembrie 2007

Accidente Mihailest Buzau, Hunedoara Tătărăşti, din cauza condiţiilor nefavorabile


Poleiul şi zăpada viscolită au făcut victime azi-noapte, pe mai multe şosele din ţară.

O femeie a murit, iar alta a fost grav rănită, după ce autoturismul în care se aflau a derapat şi a intrat într-un TIR, în apropierea localităţii buzoiene Mihăileşti. În automobil se aflau doi soţi, fiul lor şi o prietenă de familie. Veneau de la Bacău şi mergeau acasă, la Bucureşti.

Un alt accident asemănător a avut loc în localitatea hunedoreană Tătărăşti. Un şofer în vârstă de 57 de ani s-a înscris în depăşirea unui TIR, fără să vadă că din sensul opus se apropia un altul. A vrut să frâneze, dar a patinat pe şoseaua acoperită cu gheaţă.

Din cauza accidentului, zeci de maşini au stat în loc mai bine de două ore.

Vremea i-a încercat greu azi-noapte pe şoferi în zona Curburii Buzăului. Probleme sunt pe 30 de drumuri naţionale, care au sectoare acoperite de polei şi zăpadă.

În judeţul Harghita, gheaţa atinge trei centimetri pe unele porţiuni de şosea. În judeţul Vrancea, o bună bucată din DN 2D este acoperită de 5 centimetri de gheaţă. În întreaga ţară au intervenit aproape 300 de utilaje de deszăpezire, care au împrăştiat 1.300 de tone de material antiderapant.

Chiar şi aşa se circulă cu dificultate în nord-vestul şi în sudul ţării acolo unde ninsoarea nu s-a oprit încă. Dacă aveţi drum prin judeţele Bihor şi Sibiu, riscaţi să aveţi probleme cu ceaţa. În unele zone, vizibilitatea este sub 50 de metri.
Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag