Alege un sponsor

miercuri, 12 decembrie 2007

Accident Bucureşti: Un diplomat american, implicat într-un grav accident rutier


Funcţionarul ambasadei americane a pierdut controlul maşinii într-o curbă din zona parcului Herăstrău, a intrat pe contrasens şi a izbit frontal o maşină care circula regulamentar.

Din spusele martorilor, diplomatul american aflat la volanul unei maşini de teren nu a redus viteza deşi i se întindea înainte o şosea umedă, pavată cu piatră cubică. A intrat pe contrasens unde a lovit violent o maşină care circula regulamentar. Femeia care o conducea a avut nevoie de ajutorul echipei de descarcerare şi a fost dusă la spital cu picioarele fracturate. În spatele ei, un taximetrist nu a mai putut nici el frâna la timp şi s-a înfipt în maşina lovită deja.

12 poliţişti - şase echipaje de la Brigada Rutieră în frunte cu şeful brigăzii rutiere a Poliţiei Capitalei. Imediat după accident, funcţionarul american a invocat imunitatea diplomatică, iar în scurt timp agenţii de pază ai ambasadei l-au izolat într-o maşină şi l-au ferit de camerele de luat vederi.

O scenă similară cu cea petrecută în urmă cu trei ani, când basistul trupei Compact a fost ucis într-un accident provocat tot de un angajat al ambasadei americane. Atunci a murit un om, iar acum am fost aproape de o altă nenorocire.

Puşcaşul marin care l-a ucis pe Teo Peter era sub influenţa alcoolului, iar potrivit Mediafax, câţiva martori ai accidentului susţin acelaşi lucru despre diplomatul aflat la volanul maşinii de teren. Acesta a refuzat să se supună etilotestului.

Statutul de diplomat îl protejează pe funcţionarul ambasadei de o posibilă condamnare. La fel s-a întamplat şi în urmă cu trei ani, când Teo Peter a fost ucis de maşina puşcaşului marin american. Atunci Curtea Marţială a Statelor Unite l-a achitat de acuzaţia de ucidere din culpă.
Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag