Alege un sponsor

joi, 3 septembrie 2009

Cat consuma cele mai economice modele Volkswagen BlueMotion!

Gama BlueMotion de la Volkswagen a ajuns la maturitate si la niste valori cu adevarat impresionante ale consumului si emisiilor de noxe, iar germanii se mandresc cu asta in cadrul salonului de "casa" - Frankfurt 2009. Trei modele, cele mai economice din gama VW si - spun nemtii - din clasele lor, vor debuta in standul VW de la Frankfurt dedicat tehnologiilor specifice conceptului BlueMotion.

VW Passat BlueMotion - 4,4 l/100 km
VW Passat BlueMotionCel mai economic Passat afiseaza un consum mediu de doar 4,4 litri/100 km (emisii de CO2 de 114 grame/km), iar constructorul spune ca, datorita rezervorului de 70 de litri, autonomia teoretica a masinii este de 1.590 km. Luand in calcul statisticile care arata cam cat calatoreste pe an, in medie, un german (11.000 km), cei de la VW sustin ca - teoretic - sunt suficiente 7 plinuri pe an pentru Passat BlueMotion. Asta inseamna, in conditiile pretului motorinei in Germania, doar 502 euro cheltuiti cu combustibilul, pe an. Constructorul german afirma ca nu exista alta masina, din aceeasi clasa, care sa fie atat de eficienta din punct de vedere a consumului.
Passat BlueMotion este echipat cu un propulsor TDI, de 1,9 litri si 105 CP, care poate asigura o acceleratie 0 - 100 km/h in 12,5 secunde, viteza maxima fiind de 193 km/h.

VW Golf BlueMotion - 3,8 l/100 km
VW Golf BlueMotionCel mai economic Golf creat vreodata, spune constructorul, afiseaza un consum mediu de 3,8 l/100 km (99 grame CO2/km), cu ajutorul aceluasi motor 1,9 TDI de 105 CP si 250 Nm ca si Passat BlueMotion. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 11,3 secunde, iar viteza maxima este de 190 km/h. Avand in vedere capacitatea de 55 de litri a rezervorului, autonomia teoretica a masinii este de 1.447 km. Conform acelorasi statistici folosite la calcului costurilor medii cu combustibilul in cazul lui Passat BlueMotion, noul Golf BlueMotion va scoate din buzunarul proprietarului 439 euro anual, sau 37 euro/luna pentru motorina. Golf BlueMotion va fi prezent in showroom-urile din Europa incepand cu aceasta toamna.

VW Polo BlueMotion - 3,3 l/100 km
Gama VW BlueMotionCel mai economic model cu 5 locuri din lume (cum il numeste VW), Polo BlueMotion vine cu un consum mediu de doar 3,3 l/100 km (87 grame CO2/km). Motorul este un TDI de 1,2 litri si 75 CP care permite o viteza maxima de 173 km/h. Comparativ cu un Polo TDI obisnuit, tot de 75 CP, germanii au reusit sa reduca consumul mediu al versiunii BlueMotion cu 0,9 l/100 km (emisiile de CO2 cu 20 de procente). Autonomia teoretica a masinii este de 1.363 km, rezervorul avand o capacitate de 45 de litri. In cazul acelorasi statistici explicate in cazul lui Passat BlueMotion, noul Polo BlueMotion are nevoie de 8 plinuri pe an, adica 377 euro cheltuiti cu motorina.

Cum s-au obtinut aceste valori ale consumului?
Gama VW BlueMotionTehnologiile aplicate tuturor modelelor BlueMotion sunt aceleasi. Este vorba de modificari la nivelul electronicii motoarelor (turatie de relanti mai mica) si la nivelul raporturilor din cutia de viteze. In plus este utilizata tehnologia Stop/Start in combinatie cu sistemul de recuperare a energiei dezvoltate la franare. La nivel estetic, masinile difera putin fata de cele "normale" datorita faptului ca s-a optimizat aerodinamica. Garda la sol a fost redusa (la Polo si Golf) tot pentru o mai buna aerodinamica, iar pneurile sunt speciale, cu rezistenta redusa la inaintare.
Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag