Alege un sponsor

luni, 21 septembrie 2009

Accident feroviar Craiova Dolj: Trenul accelerat Timisoara Bucuresti a deraiat

Un tren cu 300 de calatori a sarit de pe sine! Ar putea fi un act criminal

UPDATE: Subsecretarul de stat din Ministerul Transporturilor Constantin Axinia a declarat ca, din primele informatii, rezulta ca deraierea trenului s-ar fi produs din cauza lipsei unor suruburi care fixau bucatile de sina in acea zona.

Mai mult, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca primele date arata ca accidentul feroviar a fost cauzat de "un act intentionat", dupa ce o persoana a desfacut o piesa care face legatura intre sine, folosind ulei pentru a unge sina, precum si instrumente speciale.

Trenul accelerat, o cursa Timisoara-Bucuresti, abia plecase din gara Craiova. Dupa ce a parcurs doar 10 km, garnitura a deraiat in dreptul localitatii Carcea. Toate cele 6 vagoane de calatori plus un vagon de dormit au sarit de pe sine.

Pentru calatori au fost clipe de groaza. In incercarea de a se salva, unii au spart geamurile si au sarit din vagoanele deraiate. 13 raniti au primit ingrijiri si au fost dusi la Spitalul Judetean din Craiova. Patru dintre ei primesc in continuare ingrijiri medicale. Un alt pasager a suferit un atac de panica, spun doctorii, in timp ce ceilalti calatori si-au revenit cu greu din soc.

Niciun comentariu:

Textad

Emag