Alege un sponsor

duminică, 31 august 2008

Accident zona Garii de Nord: Gheorghe Zamfir accidentat


Marele naist este internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, dupa ce a fost lovit de o masina chiar in fata casei sale, pe o strada din zona Garii de Nord.

Cei care il ingrijesc dau de inteles ca starea lui Zamfir este stabila, nimic mai mult, pe motiv ca maestrul isi doreste discretie totala. Straniu este altceva. Cel care l-a lovit s-a prezentat la politie cu o zi si o noapte intarziere. Omul spune ca, imediat dupa eveniment, a stat si a asteptat. Cum nu a aparut nimeni, a plecat.

Maestrul Gheorghe Zamfir se intorcea vineri in jurul pranzului acasa. A coborat din masina si le-a deschis cei doi catei, de care este nedespartit, portiera din spate. Intr-o fractiune de secunda, unul dintre ei a tasnit in mijlocul drumului. Speriat, celebrul lui stapan a sarit sa il protejeze, moment in care a fost agatat de o masina.

Soferul a vrut sa il duca pe Zamfir la spital, dar ca acesta ar fi refuzat, pe motiv ca isi doreste sa ajunga in casa. In tot acest timp, un vecin, martor la accident, a sunat la 112, si a chemat politia si ambulanta.

Gheorge Zamfir a fost dus in graba la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar cel care l-a ranit sustine ca a ramas la fata locului, ca sa astepte un echipaj, desi nu a procedat conform legislatiei si nu a sunat la politie, ca sa anunte el incidentul.

Acum sunt in plina desfasurare doua anchete. Pe de o parte, ramane de vazut cu exactitate in ce conditii a fost lovit Gheorge Zamfir, pe de alta de ce a fost nevoie ca cei de la Rutiera sa afle de caz de la spital si nu de la 112.

In situatia in care se dovedeste ca este vinovat, soferul implicat in aceasta poveste poate fi acuzat de vatamare corporala si de fuga de la locul accidentului.

O ancheta interna a poltiei va stabili daca Politia Rutiera si-a facut treaba sau nu. Pe de-o parte, exista declaratia unui martor, care spune ca a sunat la 112 si a anuntat un ofiter de accident. In mod normal, acesta ar fi trebuit sa directioneze acolo un echipaj de la Rutiera. Din spusele soferului, timp de o ora, nu a venit nimeni asa ca el a plecat fara sa anunte.

Pe de alta parte, un echipaj al Politiei Rutiere a mers imediat la Spitalul Floreasca, dupa ce medicii au sesizat ca maestrul Zamfir a fost victima unui accident rutier. Dupa ce au aflat care este diagnosticul victimei, s-au dus pe strada Constantin Disescu, numai ca nu l-au mai gasit pe sofer. Au gasit insa un alt martor, care a declarat ca soferul a parasit locul accidentului, asa ca tot evenimentul a fost inregistrat, initial, accident cu autor necunoscut.

Abia astazi soferul a mers la o sectie de politie, dupa ce aflat din presa ca este cautat.
Sursa

Niciun comentariu:

Textad

Emag