Alege un sponsor
sâmbătă, 31 octombrie 2009
A omorat un om si a ranit un altul dupa ce s-a urcat beat la volan!
Cel mai probabil dupa o noapte grea, un tanar de 23 de ani s-a urcat la volanul unui masini puternice, si beat si fara permis.
vineri, 30 octombrie 2009
Top 100 pagini vizitate in ultimile 30 zile
Accident Lugoj:Sofer-kamikaze: a lovit un stalp, o teava de gaze si s-a oprit intr-un zid
miercuri, 28 octombrie 2009
marți, 27 octombrie 2009
Accident Cluj a bagat patru oameni in spital!
Berceanu arunca bomba: Autostrada se intinde inca 9 ani
Autoritatile romane cauta solutii pentru finantarea Autostrazii Transilvania, in conditiile in care lipsa de bani pentru construirea tronsonului Brasov-Targu Mures poate impinge termenul de finalizare a autostrazii in 2018, a declarat astazi, la Cluj, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.
Acesta a afirmat ca in momentul de fata, fondurile pentru construirea tronsonului Brasov-Targu Mures sunt insuficiente, iar Guvernul ia in calcul incheierea unor parteneriate in sistem public-privat, pentru a nu amana finalizarea Autostrazii Transilvania inca noua ani.
„In perspectiva urmatorilor trei, patru ani, daca putem imagina variante in care sa existe fonduri pentru bucata de la Targu Mures pana spre granite, nu exista in acelasi timp si fondurile de acolo (pentru Targu Mures – Brasov – n. red.). Atunci, poate fi varianta in care dupa aceea sa mergem de la Targu Mures spre Brasov, ceea ce inseamna de doua ori ceva rau. Pe de o parte, ca avem o portiune de autostrada ce nu prea e legata, si, in al doilea rand, ne ducem pana in 2018”, a spus Berceanu.
El a precizat ca, pe portiunea de autostrada de la Tragu Mures pana la Bors, Bechtel ar trebui sa ramana constructorul, conform contractului, dar ca discutiile cu firma americana in privinta finalizarii tronsonului Brasov-Targu-Mures nu au condus inca la vreo concluzie.
„Semnul de intrebare cel mai mare e cu portiunea de la Brasov pana la Targu Mures, unde nu exista fonduri. Am discutat alte posibilitati de finantare. Dansii se gandesc si ei, ne gandim si noi, la un parteneriat public-privat... Daca o sa terminam in decembrie portiunea asta (cei 42 de kilometri din jurul Clujului – n. red.), iarna, la gura sobei, si Bechtel, si noi vom avea timp sa reflectam si sa gasim niste solutii”, a mai spus ministrul Transporturilor.
De asemenea, acesta a amintit si criticile aduse proiectului Autostrazii Transilvania in ceea ce priveste costul, sustinand ca cele 13 milioane de euro pentru fiecare kilometru de austostrada sunt un pret convenabil, comparativ cu cele ale unor lucrari asemanatoare din Franta.
„Am auzit lucruri legate de preturi. Ca la noi sunt mari si in alte parti mai mici. Cred ca se fac comparatii incorecte. Multi isi inchipuie, asa, o autostrada la campie, or aici sunt 45 de poduri, viaducte, plus trei noduri. De-aia spuneau scriitorii, «Transilvania – alternanta deal-vale» . Aici, probabil, o sa iesim la un cost de 12-13 milioane pe kilometru, cu tot cu proiectare. La noi intra si terenurile, si utilitatile. Am vazut in Franta si autostrazi ce au costat 50 de milioane kilometrul”, a spus Berceanu.
sursa
luni, 26 octombrie 2009
Accident Covasna si Brasov: doua masini rasturnate, doi morti
duminică, 25 octombrie 2009
Accident BMW Bucuresti soseaua Pantelimon, vineri noapte, in Capitala!
joi, 22 octombrie 2009
Stiri autostrazi: Autostrăzile româneşti au toate şansele să se ieftinească
Costurile de construcţie ale autostrăzilor ar putea scădea în următorii doi ani, a declarat, pentru capital.ro, directorul general al Institutului de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale şi Aeriene (IPTANA), Cornel Marţincu.
"În prezent sunt condiţii extrem de favorabile pentru proiectele de infrastructură rutieră, pentru că piaţa imobiliară a căzut, iar resursele ar fi disponibile pentru construcţia autostrăzilor. [...] Piaţa construcţiilor a avut în ultimii ani o expansiune care a dus la creşterea preţului. [...] Deci ar fi de aşteptat ca în anii următori, cel puţin un an, doi, preţurile la autostrăzi să scadă", a spus directorul IPTANA.
De ce sunt costurile mari
Potrivit lui Cornel Marţincu, în orice zonă unde a apărut un proiect de infrastructură de transport rutier, preţurile materialelor de construcţii au explodat. "Deşi furnizorii livrează materialele către autostradă, ei sunt cei care livrează şi către alte proiecte din zonele respective, iar capacitatea lor devine depăşită, ducând la o explozie a preţului", a spus directorul IPTANA.
Drept urmare, preţul creşte foarte mult, întrucât companiile de construcţii care au nevoie de piatră sunt dispuse să plătească oricât, pentru a respecta termenele contractuale. "În felul acesta s-a produs în ultimii ani o escaladare a preţurilor materialelor de construcţie. [...] Este un lucru care s-a întâmplat şi se întâmplă frecvent, la toate proiectele pe care le avem în România", a spus Marţincu.
Un proiect mai complex, preţuri mai mari
Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în costurile de construcţie trebuie luate în considerare şi problemele legate de sol şi subsol, dar mai ales cele de proiectare. "Dacă ruta este foarte intersectată de drumuri laterale, sau se doresc foarte multe intrări şi foarte multe ieşiri, chiar dacă solul e foarte bun, preţul creşte foarte mult", a explicat Berceanu.
Şeful IPTANA este de părere că, dacă pentru expropieri s-au mai găsit soluţii, rămâne problema relocării utilităţilor, care aduce la rândul său costuri suplimentare greu de suportat. Cornel Marţincu a explicat că în acest caz, cea mai mare vină o au administraţiile locale, care doresc ca autostrăzile să treacă cât mai aproape de localităţile lor.
"Aşa, creşte şi costul, creşte şi timpul necesar pentru relocarea utilităţilor şi în acelaşi timp, oamenii nu înţeleg că de fapt, o autostradă trebuie să fie cât mai departe de ei", a punctat şeful Institutului de Proiectare.
Costurile medii în România
Marţincu este de părere că dacă se pune problema unei reţele de 2.000 de kilometri de autostrăzi în România, acest lucru ar însemna costuri de peste 20 de miliarde de euro.
"Costurile autostrăzilor, în condiţiile medii din România, unde vorbim mai mult de deal şi munte, se cifrează undeva în jur de 10 milioane de euro pe kilometru. Însă în zonele de munte costurile pot creşte foarte mult din cauza viaductelor şi a altor lucrări necesare", a spus reprezentantul IPTANA.
De asemenea, ministrul Radu Berceanu a apreciat că în medie, preţul unui kilometru de autostradă se situează în jurul sumei de 10 milioane de euro.
Berceanu a subliniat însă că unele porţiuni de autostradă pot ajunge valori mult mai mari, chiar de 30 sau 40 de milioane de euro, în funcţie de complexitatea lucrărilor. Ministrul a menţionat că pe lângă achiziţionarea terenului şi relocarea utilităţilor mai este vorba şi de lucrări de arheologie, probleme legate de mediu şi chiar TVA.
Bechtel în România
Conform informaţiilor de pe site-ul companiei americane Bechtel, construcţia unui kilometru din Autostrada Transilvania costă 5,30 milioane de dolari. Lungimea totală a autostrăzii este de 415 kilometri, între Braşov şi Oradea, aceasta fiind împărţită în opt secţiuni. Termenul de finalizare este 2013, iar lucrările au început în anul 2004.
Autostrada Transilvania va avea cate două benzi pe sens, va trece peste 300 de poduri, pe sub 73 de pasarele şi va avea 19 joncţiuni. Nu există însă nici o garanţie că preţul de 2,2 miliarde de euro, convenit în 2004 va fi cel final, existând chiar ţi declaraţii oficiale cum că s-ar putea ajunge la opt miliarde de euro.
Accident Soseaua Giurgiului Bucuresti: politisti implicati in accident
Accident Valea Ursului Arges: Accident microbuz
miercuri, 21 octombrie 2009
Accident Teleorman Caracal - Bucuresti:4 morti
Accident DN13, intre localitatile Maierus si Hoghiz:soferul unei masini a murit si alti doi pasageri au fost raniti.
Accident Timis Lugoj si Brasov : 3 morti 1 ranit
Accident Orbeni Bacau E85
marți, 20 octombrie 2009
Accident Iasi! Trei persoane au murit
Accident Rupea din judetul Brasov: 4 morti dupa ce un autoturism a intrat sub rotile unui TIR
Patru oameni si-au pierdut viata in urma unui grav accident pe DN 13
UPDATE: Alte trei persoane au fost ranite, dupa ce un autoturism a intrat sub rotile unui TIR parcat pe marginea drumului. Accidentul a avut loc in localitatea Rupea din judetul Brasov.Ranitii au fost transportati la spital, iar medicii fac eforturi pentru a le stabiliza starea de sanatate.
Potrivit politistilor, care au deschis o ancheta, accidentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza oboselii soferului autoturismului.
Accident Drobeta Turnu Severin spre Craiova
luni, 19 octombrie 2009
VW Golf, ”number one” în Europa
Volkswagen Golf este cel mai bine vândut automobil în Europa, în perioada ianuarie-septembrie 2009, informează ”JATO Dynamics”.
În primele nouă luni ale anului în curs, VW a comercializat 435.423 de unităţi Golf, în creştere cu 21,3 % faţă de intervalul similar din 2008. Dintre acestea, 59.542 de unităţi au fost vândute în septembrie.
Pe locul al doilea în ierarhia modelelor cu cel mai mare succes comercial se situează Ford Fiesta. Producătorul american a comercializat 51.291 de unităţi luna trecută şi 357.203 – de la începutul anului (o creştere de 40,2 %).
Clasamentul pe mărci este dominat de Volkswagen, cu aproape 1,25 milioane de maşini vândute în primele trei trimestre ale anului. Urmează Ford (981.448 unităţi), Opel (821.872), Renault (775.757) şi Fiat (772.366). Doar VW, Ford şi Fiat au înregistrat creşteri, în comparaţie cu anul trecut.
Sursa
duminică, 18 octombrie 2009
Accident Insuratei Lanurile:140km/h! A murit la 27 de ani, de ziua lui, impreuna cu patru prieteni
Doi tineri si trei fete din Braila au pierit pe drumul european 584, in apropiere de localitatea Lanurile, in masina care s-a izbit violent de un copac. Soferul conducea cu peste 140 de km/h. La o depasire a pierdut controlul volanului.
Tinerii petrecusera pana spre dimineata in discoteca din Insuratei, sarbatorind aniversarea unuia dintre ei.
La plecare, sarbatoritul a fost luat in masina de un amic, impreuna cu trei fete pe care se oferisera sa le conduca acasa.
Pe drum, profitand de faptul ca soseaua era libera, soferul de 27 de ani a calcat excesiv pedala de acceleratie si, la o depasire, a pierdut controlul volanului.
Autoturismul s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului, cei cinci pasageri decedand pe loc.
Imediat au ajuns si ceilalti tineri care petrecusera cu ei in discoteca si au fost socati sa vada scena accidentului.
Sursa
sâmbătă, 17 octombrie 2009
Fiul şefului Poliţiei Sibiu a murit într-un accident de circulaţie
Unul dintre fiii şefului Politiei municipiului Sibiu, cms. şef Constantin Muţiu, a murit, iar cel de-al doilea a fost rănit, alături de încă doi tineri, în urma unui accident petrecut, în noaptea de trecută, pe drumul judeţean dintre Sibiu şi comuna Poplaca.
Cei patru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani mergeau la o petrecere la Poplaca, localitate aflată la mai puţin de zece kilometri de municipiul Sibiu. Într-o curbă periculoasă, şoferul maşinii, care abia îşi luase permisul de conducere în 15 octombrie, a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a răsturnat, transmite corespondentul Mediafax.
"Din primele cercetări, accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive într-o curbă deosebit de periculoasă. Şoferul, care era începător, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile", a declarat, la locul accidentului, cms. Lucian Neamţiu, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu.
În urma accidentului, unul dintre băieţii cms. şef Constantin Muţiu, şeful Poliţiei Municipiului Sibiu, aftat pe bancheta din spate, a murit pe loc, iar celălalt, aflat tot pe bancheta din spate, a fost grav rănit. Acesta din urmă, împreună cu şoferul şi pasagerul din faţă, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu.
"La faţa locului, am găsit patru victime, dintre care două încarcerate. Una era decedată, celalalte trei rănite. Şoferul a suferit doar contuzii, pasagerul din faţă are un traumatism abdominal şi o suspiciune de fractură gambă dreaptă, iar pasagerul din spate a suferit un traumatism cranio - cerebral şi o fractură de femur", a declarat Angela Butănescu, medic SMURD.
Cei trei răniţi au rămas internaţi şi sunt sub supravegherea medicilor.
Poliţiştii sibieni continuă cercetările pentru a afla exact cum s-a petrecut accidentul. Şoferul vinovat se va alege cu dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.